Intel představil nové nástroje pro vývojáře, dostupnost Intel Edison a druhá generace platforem LTE

10. 9. 2014 12:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich odstartoval výroční konferenci Intel Developer Forum představením široké škály iniciativ v oblasti výpočetní techniky a projektů, které jasně ukazují, že společnost se rychle rozvíjí a adaptuje na nové tržní segmenty, kde je vše inteligentní a vzájemně propojené. Krzanich a další manažeři představili nové hardwarové i softwarové vývojářské nástroje, ukázali budoucí technologie vyvíjené společností Intel a nové produkty napříč několika technologickými segmenty.

Intel představil nové nástroje pro vývojáře, dostupnost Intel Edison a druhá generace platforem LTE

„S naším rozmanitým produktovým portfoliem a vývojářskými nástroji, které pokrývají klíčové tržní segmenty i formy zařízení, nabízíme hardwarovým a softwarovým vývojářům nové cesty pro jejich růst i designovou flexibilitu,” prohlásil generální ředitel Intelu Brian Krzanich. „Je-li to inteligentní a propojené, pak je to nejlepší na Intel architektuře.”

Během projevu se k Brianu Krzanichovi na pódiu připojili další manažeři společnosti Intel a také Michael Dell, prezident a generální ředitel společnosti Dell*, a Greg McKelvey, výkonný viceprezident a hlavní strategický a marketingový ředitel společnosti Fossil Group*.

Formát i obsah technické konference byly letos pozměněny, aby konference oslovila širší spektrum inženýrů a programátorů, což odráží snahy společnosti Intel rozšířit svůj dosah za hranice své technologie. Agenda i technologické ukázky přesahovaly oblast osobních a mobilních počítačů i datových center a nově zahrnovaly i internet věcí, zařízení integrovaná do oblečení a nová zařízení vyrobená takzvanými „tvůrci” a vynálezci. Fóra se zúčastnilo přes čtyři a půl tisíce lidí z celého světa.

Vývojářské nástroje Intel

  • Intel oznámil referenční design pro Android, který nabídne uživatelům tabletů vysoce kvalitní a konsistentní uživatelskou zkušenost postavenou na nejnovější verzi operačního systému Android*. Intel pomůže škálovat proces distribuce Androidu pro výrobce tabletů tak, že nabídne softwarové inženýrské práce, jednoduchý přístup ke Google Mobile Services* i podporu pro průběžné aktualizace i aktualizace na nové verze systému Android.
  • Intel představil vývojářský program Analytics for Wearables (A-Wear), jehož cílem bude uspíšit vývoj a distribuci nových aplikací integrovaných do oděvů a postavených na inteligentních datech. Vývojářský program zahrnuje několik softwarových komponent, včetně nástrojů a algoritmů od společnosti Intel a funkcí pro správu dat od společnosti Cloudera* CDH distribuovaných na cloudové infrastruktuře optimalizované pro architekturu Intel. Výrobci aplikací integrovaných do oblečení a používajících technologie Intel budou mít vývojářský program A-Wear k dispozici zdarma.

Dostupnost produktů značky Intel

  • Intel oznámil komerční dostupnost modemu Intel® XMM™ 7260, který je nyní distribuován v chytrém telefonu Samsung* Galaxy Alpha pro Evropu a další regionální trhy. Modemy Intel XMM 7260 a Intel® XMM™ 7262 podporují jeden z nejrychlejších mobilních standardů v telekomunikačním odvětví a nabízejí přenosy dat kategorie 6 až o rychlostech 300 Mbps. Modemy jsou druhou generací platforem pro LTE a nabízejí výrobcům vysoce výkonné a energeticky účinné řešení pro chystanou vlnu pokročilých LTE sítí a zařízení.
  • Intel® Edison, počítač velikosti poštovní známky se zabudovaným vysílačem, byl již představený na CES a nyní přichází do distribuce. Platforma je navržena tak, aby umožňovala rychlou inovaci a vývoj nových produktů vynálezcům, podnikatelům a designérům spotřební elektroniky. Proces designu byl výrazně zjednodušen, zvýšila se odolnost a bylo dosaženo i úspor v nákladech.
  • Společnost AT&T* bude exkluzivním operátorem pro náramek „My Intelligent Communication Accessory” (MICA) navržený společností Opening Ceremony a vyrobený společností Intel. Náramek byl představený v New Yorku v minulém týdnu.

Představení produktů a inovace

  • Michael Dell a Brian Krzanich představili chystaný tablet Dell, který nabídne výjimečné fotografické funkce. Nový Dell Venue 8 7000 Series s Intel® RealSense™ je nejtenčí tablet na světě a na trhu se objeví ještě před Vánocemi. Intel RealSense je pokročilé fotografické řešení, jež vytváří hloubkovou mapu o vysokém rozlišení. Tato mapa umožňuje měření, ostření a vybírání selektivních filtrů pouhým dotykem prstu. Přinese nové funkce a nové způsoby používání tabletu, což otevře nový kreativní horizont pro vývojáře. Budou tak moci přijít s novými aplikacemi měnícími způsob, jímž spotřebitelé pracují se svými fotografiemi.
  • Intel® Wireless Gigabit Docking – plnohodnotný bezdrátový provoz, zahrnující bezdrátovou kolíbku, bezdrátový displej i bezdrátové nabíjení — tato novinka byla představena na referenčním designu postaveném na bázi 14nm procesoru Intel® Core™ pro rok 2015.
  • Ke konferenci se přes video most připojil i slavný fyzik Stephen Hawking. Technologie vyvíjené pro postižené jsou podle jeho vyjádření velmi často testovacím územím pro technologii budoucnost. V souvislosti s Hawkingovou účastí na konferenci Intel vůbec poprvé představil jedinečný koncept invalidního vozíku připojeného k internetu (Connected Wheelchair Project), který vyvinuli stipendisté společnosti Intel v rámci svých stáží. Projekt demonstroval zejména možnosti transformace standardní „věci” do daty poháněných propojených zařízení za použití Intel Galileo Development Kit postaveného na procesorech Intel® Quark a Intel® Gateway pro internet věcí. Součástí prezentace byly i bezpečnostní produkty od Wind River* a McAfee*.

IDF — pohled do budoucnosti

  • Vývojáři budou mít k dispozici 164 technických seminářů s odborníky z odvětví i přímo ze společnosti Intel.
  • Divize společnost Intel a přes 180 předních společností z celého světa představí v rámci IDF Industry Technology Preview 700 ukázek svých nejnovějších inovací a budoucích technologií.
  • Během velkého semináře o internetu věcí nastíní viceprezident společnosti Intel Doug Davis problémy s interoperabilitou a bezpečností, přičemž popíše integrované hardwarové a softwarové stavební bloky pro internet věcí. Prozradí, že Intel spolupracuje se společnostmi AT&T*, Cisco*, GE* a IBM* na vytvoření komplexního řešení využívajícího jejich platformy a stavební bloky od Intelu. Společnosti představí společné produkty, které jsou k dispozici již teď. Vedle toho ovšem nastíní i plány do budoucnosti.
  • Na semináři věnovanému produktu Intel Edison, zařízením integrovaným do oblečení a novým zařízením představí viceprezident společnosti Mike Bell několik prototypů poháněných počítačem Intel Edison, včetně interaktivního oděvu vytisknutého 3D tiskárnou, tiskárnu na Braillovo písmo a na embosování. Meridian Audio*, špičkový výrobce audio a video komponent, ukáže, nakolik Intel Edison přispívá k lepší nabídce bezdrátových audio produktů.
  • Na semináři pro softwarové vývojáře představí viceprezident Intelu Doug Fisher nástroje, které umožní vývojářům vytvářet své produkty snadněji, rychleji a napříč ekosystémy. Rovněž pohovoří o tom, jak snadno budou moci OEM a ODM budovat svá nová zařízení na operačních systémech Windwos* nebo Android za použití optimalizovaných nástrojů a referenčních designů od Intelu.
  • Na semináři věnovaném mobilní technologii viceprezident Intelu Hermann Eul vyzve vývojáře, aby se ujali své role při řešení nejpalčivějších problémů světa a přispívali k rozvoji společnosti, zejména pak v rozvojových zemích, inovacemi pro tu nejvýznamnější technologii, kterou mají dnes lidé v ruce, totiž mobilní zařízení. Zdůrazní hardware, software a komunikační technologie, které umožní vývojářům této příležitosti využít a napomáhat změně, pokroku a inovacím.
  • Na velkém semináři pro datová centra bude viceprezidentka Intelu Diane Bryantová mluvit o změně architektury datových středisek, zejména pod vlivem nástupu ekonomiky digitálních služeb. Tento seminář bude obsahovat informace o budoucích produktech Intelu v oblasti křemíkové fotoniky a detailní informace o tom, jak Intel šije produkty na míru jednotlivým datovým centrům.
  • Seminář o revoluci a inovaci v oblasti PC povede viceprezident Kirk Skaugen. Bude mluvit zejména o tom, jak mohou vývojáři využít příležitosti v podobě oněch 600 milionů osobních počítačů po celém světě, které jsou starší než 4 roky a které by bylo možné nahradit novými, tenčími zařízeními s vyšším uživatelským komfortem. Kirk Skaugen účastníkům podá informace o spolupráci s ChromeOS*, Intel Wireless Display i o konsorciu pro bezdrátové nabíjení.
Tiskové zprávy

Diskuse