NVIDIA Tegra, ve vozech Honda, pohání první integrovaný Android informační systém

3. 10. 2014 14:50    Rubrika: Tiskové zprávy

NVIDIA oznámila, že na jejím mobilním procesoru NVIDIA® Tegra® bude založen nový vnitřní audio a informační systém Honda Connect v modelech Honda Civic, Civic Tourer a CR-V modelového roku 2015, které budou uvedeny v Evropě v příštím kalendářním roce.

NVIDIA Tegra, ve vozech Honda, pohání první integrovaný Android informační systém

Integrací automotive verze procesoru Tegra se Honda stává devatenáctým globálním výrobcem aut, který využívá NVIDIA technologie pro vnitřní infotainment aplikace. Oznámení koresponduje s prvním předvedením zmíněných modelů v rámci Paris Auto Show 2014.

“Honda přináší vyspělé mobilní technologie společnosti NVIDIA do nového důležitého segmentu vozidel,” říká Rob Csongor, viceprezident a generální manažer divize Automotive ve společnosti NVIDIA. “V rámci těchto modelů Hondy využívá řešení NVIDIA Tegra systému Androidu s jehož pomocí přináší otevřenou flexibilní infotainment platformu spojující svět mobilních telefonních aplikací s potřebami automobilového průmyslu. Především tak ale činí způsobem, který má vliv na bezpečnost řízení.”

NVIDIA a Honda spolupracovali na integraci Androidu 4.0.4 jako embedovaného operačního systému pro 2015 modely Honda Civic, Civic Tourer a CR-V. NVIDIA tak přináší své široké zkušenosti z Android platformy v oblastech hraní, tabletů a TV do automobilových aplikací.

Využití výkonného a přitom energeticky velice efektivního NVIDIA Tegra procesoru v automobilové verzi pro Honda Connect infotainment systém znamená snadné a intuitivní ovládání. Jeho rychlá odezva na dotyková gesta jako zoom nebo swipe poskytují uživateli stejnou zkušenost jako chytré telefony či tablety.

Bohatá a živá grafika a možnost kustomizovat plochu displeje dělají z Honda Connectu zajímavé prostředí pro kohokoliv kdo usedne za Volant. Systém poháněný procesorem Tegra ovládá sedmipalcový kapacitní dotykový displej obstarávající grafiku pro satelitní navigaci, AM/FM/DAB, zpětnou kameru a veškeré údaje o vozidle. Přístup do Honda App Center umožňuje kompatibilním aplikacím (např. Aha Radio) využívat dotykový displej ve voze.

V současnosti jezdí po silnicích na celém světě již přes 6 milionů vozů s NVIDIA procesory. Dalších 25 milionů NVIDIA procesorů bude osazeno během příštích 5 let.

Tiskové zprávy

Diskuse