HP představuje novou generaci mobilních pracovních stanic ZBook G2

7. 10. 2014 20:03    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP představila své nejvýkonnější pracovní stanice modelové řady Z Workstations, které kombinují zvýšenou rozšiřitelnost systému, rychlejší paměti, vícejádrové procesory a nejnovější IT technologie.

HP představuje novou generaci mobilních pracovních stanic ZBook G2

Desktopy HP Z a mobilní pracovní stanice HP ZBook byly navrženy pro pokrytí potřeb výpočetně náročných prostředí, zahrnujících např. multimédia a zábavní průmysl, grafický design, CAD, architekturu, fotografický průmysl, průmyslovou výrobu, finance, zdravotnictví či petrochemii. Novinkami jsou tyto modely:

Pracovní stanice HP Z Workstations v provedení desktop

Portfolio desktopových pracovních stanic HP Z Workstations nabízí odladěné prostředí pro spolehlivý provoz klíčových aplikací od společností Adobe, Autodesk, Avid, Dassault, ESRI, SolidWorks, Siemens a řady dalších. Nová řada HP Z Workstation obsahuje také rozhraní Thunderbolt 2(2) pro rychlejší přenos velkých souborů, vysokorychlostní diskové jednotky HP Z Turbo Drive, technologii HP Performance Advisor(3) pro monitorování systému či software HP Remote Graphics(4) umožňující vzdálený přístup ke grafickým aplikacím na pracovní stanici odkudkoli na světě. Kromě toho si mohou zákazníci vybrat z operačních systémů Microsoft Windows 7 či 8.1 i široké nabídky linuxových distribucí – včetně Ubuntu.

Stejně jako nejčastější požadavky zákazníků směřuje i důraz vývojových týmů HP směrem k inovacím, výkonu a spolehlivosti; tři nové modely HP Z Workstations proto nabízejí šasi pro snadnou beznástrojovou (tool-less) montáž komponent, propracovaný design, vysokou účinnost systému a maximální rozšiřitelnost. V duchu HP strategie „New Style of IT“ obsahují nové pracovní stanice také napájecí port pro mobilní zařízení, o14 % rychlejší operační paměti typu DDR4 pro zlepšení výkonu aplikací, a vylepšenou verzi BIOSu pro vyšší výkon systému a lepší zabezpečení.

  • Nejvyšší model HP Z840 Workstation je předurčen pro nejnáročnější pracovní úlohy a vizualizaci. Lze jej osadit hned dvěma procesory Intel Xeon nové generace (až 36 jader) a připojit až osm externích monitorů. Oceňovaný „průmyslový“ design a šasi v beznástrojovém provedení usnadňují rozšiřitelnost systému a upgrade jednotlivých komponent – k dispozici je např. sedm rozšiřujících PCIe slotů, až 10 interních pozic či 16 paměťových slotů podporujících po 2 TB paměti.(5)
  • Model HP Z640 Workstation přináší oproti předchozí generaci (Z620) o 50 % více diskrétních procesorových jader a o 33 % více paměti, takže poskytuje vyšší výkon pro náročnější výpočty a vizualizační úlohy. Podporuje procesory Intel Xeon nové generace (až 36 jader) a lze k němu připojit až osm externích monitorů. Vysoce kompaktní šasi je výborně odhlučněno, umožňuje beznástrojovou montáž komponent, obsahuje osm paměťových DIMM slotů a čtyři interní pozice, a díky kompaktnímu provedení se hodí především do prostředí s omezenými prostorovými dispozicemi.
  • Model HP Z440 Workstation nabízí vysokou rozšiřitelnost ve snadno přístupném šasi typu mini-tower s podporou beznástrojové montáže komponent. Stejně jako oba vyšší modely podporuje procesory Intel Xeon nové generace (až osm jader) a lze k němu připojit až osm externích monitorů. Oproti předchozí generaci (HP Z420) pracuje s o 100 % vyšší systémovou pamětí. Šasi modelu HP Z440 bylo přepracováno tak, aby co nejlépe vyhovovalo nejčastějším potřebám zákazníků, včetně podpory komponent OEM (Original Equipment Manufacturers) výrobců, díky nimž lze vytvořit nepřeberné množství zakázkových konfigurací.

Mobilní pracovní stanice HP ZBook

Také nové mobilní pracovní stanice HP ZBook Mobile Workstations nabízejí možnost jednoduché beznástrojové výměny komponent, jako například snadno přístupná dvířka pro výměnu pevného disku. Maximální rychlost zpracování a přenosů dat zajišťují diskové jednotky HP Z Turbo Drive a rozhraní Thunderbolt 2. Zákazníci si mohou vybrat z operačních systémů Microsoft Windows 7 či 8.1 i široké nabídky linuxových distribucí. K dispozici jsou dvě nové řady:
*Model HP ZBook 15 G2 Mobile Workstation v tenkém provedení posouvá hranici vysokého rozlišení o krok dál díky 15" displeji s rozlišením 3 200 × 1 800 obrazových bodů (Quad-HD). Podporuje procesory Intel Xeon nejnovější generace a lze jej osadit až 32 GB operační paměti.
*Model HP ZBook 17 G2 Mobile Workstation přináší 17.3" HP DreamColor displej s konzistentním barevným podáním ve všech aplikacích. Podporuje procesory Intel Xeon nejnovější generace a lze jej osadit až 32 GB operační paměti. Navíc nabízí čtyři interní pozice pro osazení vysokorychlostními diskovými jednotkami HP Z Turbo Drive, takže lze využívat až 3,2 TB interní diskové kapacity.(5)

Ceny a dostupnost

  • Pracovní stanice HP Z440, Z640 a Z840 by měly vstoupit do prodeje v druhé polovině října. Předpokládané ceny by měly začínat na částkách 27 990 Kč, 37 990 Kč a 51 490 Kč.
  • Mobilní pracovní stanice HP ZBook 15 G2 a ZBook 17 G2 by měly být dostupné na přelomu září a října. Předpokládané ceny by měly začínat na částkách 32 490 Kč a 37 990 Kč.

* * *

(1) Technologie Multi-Core procesorů je navržena pro zvýšení výkonu určitých softwarových produktů. Ne všichni zákazníci nebo softwarové aplikace musí použitím této technologie nezbytně dosáhnout vyššího výkonu. Technologie vyžaduje 64bitový operační systém. Celkový výkon se bude lišit v závislosti na konfiguraci hardwaru a softwaru. Číslování společnosti Intel není měřítkem vyššího výkonu.
(2) Thunderbolt je volitelnou nebo rozšiřující funkcí desktopových pracovních stanic HP Workstations. Hardwarové rozhraní i kabel Thunderbolt se prodávají samostatně a musí být kompatibilní s Windows. Pro ověření, jaká zařízení obsahují certifikaci Thunderbolt, navštivte web https://thunderbolttechnology.net/products.
(3) HP Performance Advisor vyžaduje operační systém Windows a internetové připojení.
(4) HP RGS vyžaduje operační systém Windows nebo Linux a internetové připojení.
(5) U pevných disků, GB = 1 miliarda bajtů, TB = 1 bilion bajtů. Skutečná formátovaná kapacita je nižší. Až 16 GB (u Windows 7) a až 30 GB (u Windows 8,1) ze systémového disku je vyhrazeno softwaru pro obnovu systému.

Tiskové zprávy

Diskuse