Ultrabooky ASUS Zenbook UX303 se vracejí ke kořenům

7. 10. 2014 19:30    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS uvedl na český trh stylový ultrabook Zenbook UX303, který bude v prodeji s dotykovými i nedotykovými displeji o velikosti 13,3 palců. Víko novinky dostalo tentokrát módní kouřově hnědou barvu, naopak zachován zůstal typický atribut řady Zenbook - tedy celohliníkové štíhlé tělo. Výkon zajišťují procesory Intel Core čtvrté generace ve spolupráci s integrovanou nebo samostatnou grafickou kartou. Nejvybavenější dotykový model zaujme i obrazem v rozlišení QHD+ (3 200 × 1 800). Počítač nezaostává ani v audiu a je vybaven technologiemi SonicMaster a Bang & Olufsen ICEpower, které vylepšují reprodukovaný zvuk.

Ultrabooky ASUS Zenbook UX303 se vracejí ke kořenům

V Česku se model UX303 bude nabízet s dotykovými i nedotykovými displeji s velikostí úhlopříčky 13,3 palců. Nejlépe vybavený dotykový model se blýskne rozlišením 3200 x 1800 bodů, v nabídce jsou dále modely s rozlišením 1920 x 1080 a také 1600 x 900 bodů. Větší počet pixelů znamená také více prostoru pro práci – lze otevřít několik oken současně a zobrazit více tabulek nebo obrázků. Technologie IPS zase zaručuje bohaté barvy a široké pozorovací úhly. Dotykové modely umožňují počítač ovládat pomocí multidotykové technologie displeje. Klepnutím na ikonu lze otevřít aplikaci, roztažením webové stránky zvětšit text a přejetím prstu přes obrazovku přepínat mezi spuštěnými aplikacemi.

Výkon ultrabooků Zenbook uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších uživatelů. Nové Zenbooky pohánějí procesory Intel Core čtvrté generace, které se starají o plynulé přehrávání videa nebo extrémně rychlé spouštění aplikací. Další zvýšení výkonu přináší rychlé SSD úložiště, které disponuje kapacitou až 256 GB. Modely s nedotykovými displeji jsou vybaveny integrovanými grafickými kartami Intel HD Graphics 4400, v případě dotykových jde o grafickou kartu NVIDIA GeForce GT 840M, která přináší výkon na úrovni stolního počítače. Videa ve vysokém rozlišení nebo nejnovější hry si tak lze vychutnat s perfektním obrazem a plynulým vykreslování detailů. Použité energeticky úsporné komponenty přispívají k dlouhé výdrži baterie, která dosahuje až 7 hodin na jedno nabití.

Ultrabooky Zenbook UX303 nabízejí nejnovější standard Wi-Fi 802.11ac umožňující vysokorychlostní bezdrátový přenos dat. Kromě toho disponují dalšími možnostmi rychlého přenosu dat včetně rozhraní USB 3.0 a Bluetooth 4.0. Porty Mini DisplayPort a HDMI umožňují velmi snadno připojit k počítači monitor nebo televizi. Rozhraní USB 3.0 také poskytuje vyšší nabíjecí proud při nabíjení mobilních zařízení, které dokáže nabíjet i v případě, kdy je počítač vypnutý.

Zenbooky UX303 jsou vybaveny velkými multidotykovými touchpady s plnou podporou gest systému Windows 8. Dotykové modely navíc disponují podsvícenou klávesnicí s automatickou regulací jasu. Standardem všech Zenbooků je rovněž zvuková technologie Bang and Olufsen ICEPower, která poskytuje bohatý a detailní zvuk při přehrávání filmů, hudby nebo hraní her. Technologie SonicMaster zase zvýrazňuje basy a vokály. K dispozici je navíc pět přednastavených zvukových profilů – hudba, filmy, řeč, hry a záznam.

Cena modelu Zenbook UX303 začíná na 16 999 Kč s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse