Intel vykázal za třetí čtvrtletí rekordní příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů

15. 10. 2014 13:58    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Intel zveřejnila své výsledky za třetí čtvrtletí: vykázala příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů, provozní zisk činil 4,5 miliardy, čistý zisk 3,3 miliardy a výnos na akcii 0,66 dolaru. Ze svých operací získala společnost zhruba 5,7 miliardy v hotovosti, vyplatila dividendy ve výši 1,1 miliardy a 4,2 miliardy amerických dolarů vynaložila na zpětný odkup 122 milionů akcií.

Intel vykázal za třetí čtvrtletí rekordní příjmy ve výši 14,6 miliardy dolarů

„Jsme potěšeni pokrokem, který naše společnost učinila,” prohlásil generální ředitel Intelu Brian Krzanich. „Dosáhli jsme absolutně rekordních příjmů a velmi vysokého zisku za třetí čtvrtletí. Stále před sebou máme spoustu práce, nicméně naše výsledky nám dodávají důvěru, že úspěšně realizujeme svou strategii rozšiřování portfolia našich produktů na další nové trhy."

Hlavní trendy ve třetím čtvrtletí

  • Divize PC Client vykázala příjmy 9,2 miliardy, což je o 6 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 9 procent více než ve stejném období loňského roku.
  • Divize Data Center vykázala příjmy ve výši 3,7 miliardy dolarů, což je o 5 procent více než v předchozím čtvrtletí a o 16 procent více než ve stejném období loňského roku.
  • Divize Internet of Things vykázala příjmy ve výši 530 milionů, což je o 2 procenta více oproti předchozímu období a o 14 procent více než ve stejném období loňského roku.
  • Divize Mobile and Communications vykázala příjmy ve výši 1 milionu dolarů, což je v souladu s očekáváním.
  • Segment softwaru a služeb vykázal příjmy ve výši 558 milionů, což je o 2 procent více oproti předchozímu období a o 2 procenta více než ve stejném období loňského roku.

Hospodářská prognóza

Hospodářská prognóza společnosti Intel nezahrnuje potenciální dopad slučování, akvizicí, prodeje, strategických investic a dalších významných transakcí, které budou ukončeny po 14. říjnu.

Status hospodářské prognózy

Hospodářská prognóza společnosti Intel je zveřejněna na intc.com a může být použita při soukromých či veřejných setkáních s investory a dalšími subjekty. Ekonomický výhled vstoupí v platnost 12. prosince – pokud nebude aktualizován dříve – s výjimkou ekonomického výhledu amortizace aktiv spojených s akvizicemi, dopadu kapitálových investic, úroků a daňové sazby. Ty nabudou účinnosti 21. října po ukončení obchodování na burze. „Tiché“ období společnosti Intel potrvá od 12. prosince (ukončení obchodování na burze) do vydání tiskové zprávy s výsledky za čtvrté čtvrtletí 15. ledna. Během tohoto „tichého“ období je třeba pokládat ekonomický výhled a všechny další informace směrované do budoucnosti publikované v tiskových zprávách společnosti a předložené komisi pro cenné papíry za historické, vypovídající o době před „tichým“ obdobím a nepodléhající aktualizaci ze strany společnosti.

Tiskové zprávy

Diskuse