NETGEAR PR2000 nabízí v jednom kompaktním těle mobilní router, extender, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most

29. 10. 2014 18:54    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost NETGEAR uvedla na trh cestovní Wi-Fi router Trek (PR2000). Tato kompaktní a výkonná novinka s rozměry 86,5 × 86,2 × 32 mm a hmotností pouhých 161 g dokáže svým majitelům posloužit jako router, extender, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most.

NETGEAR PR2000 nabízí v jednom kompaktním těle mobilní router, extender, přístupový bod Wi-Fi sítě i tzv. most

Řada současných uživatelů internetu vyžaduje rychlé a bezpečné Wi-Fi připojení i na cestách. Cestovní Wi-Fi router a extender Trek (PR2000) umožňuje okamžitě sdílet jakýkoli veřejný Wi-Fi přístupový bod při současném zabezpečení připojení firewallem. Uživatelé tedy již nebudou nuceni platit poplatky za každé své připojené zařízení např. v hotelových sítích nebo kavárnách, a budou mít k dispozici připojení prostřednictvím zabezpečeného Wi-Fi hotspotu. Díky robustní a výkonné rozkládací externí anténě je zajištěn zvýšený výkon a silnější příjem Wi-Fi signálu.

Součástí těla routeru NETGEAR Trek je napájecí adaptér s výměnnou koncovkou, takže přístroj je nejen snadno přenosný, ale i použitelný takřka kdekoli. Lze jej navíc připojit nejen do tradiční elektrické zásuvky, ale využít pro napájení i microUSB port počítače pomocí dodávaného microUSB kabelu. Kromě microUSB rozhraní obsahuje router Trek i jeden „klasický“ USB 2.0 port, ke kterému je možné připojit např. externí pevný disk a sdílet jeho obsah.

Pro připojení k internetu lze využívat nejen 2,4GHz Wi-Fi síť standardu 802.11n s rychlostí až 300 Mb/s, ale i kabelové připojení. Trek obsahuje dva ethernetové porty – jeden pro připojení k internetu, druhý pro poskytování tohoto připojení dalšímu přístroji. Na boční straně přístroje je umístěn mechanický přepínač, který slouží k přepínání provozu mezi poskytnutou Wi-Fi sítí a kabelovým přístupem přes ethernetový port.

O bezpečnost přenášených dat se postará přístup chráněný šifrováním WEP, WPA či WPA2-PSK, spolu s dvojitým firewallem (SPI a NAT). Pro snadné bezdrátové připojení dalších zařízení lze využít kód PIN nebo metodu WPS. V routeru je rovněž zabudována ochrana proti Denial-of-service (DoS) útokům a DMZ pro bezpečné hraní online her.

Snadnou instalaci a komplexní přehled o jednotlivých prvcích domácí sítě zajistí utilita NETGEAR genie, která se zároveň postará i o její monitorování, kontrolu či opravu z prostředí PC, Mac počítačů, smartphonů a tabletů s operačními systémy iOS a Android. Součástí aplikace NETGEAR genie jsou např. funkce My Media, díky níž mohou uživatelé vyhledávat a přehrávat multimediální soubory v síti, EZ Mobile Connect umožňující mobilním zařízením naskenovat QR kód s nastavením síťového připojení, či Turbo-Transfer, která až o 40 % zrychlí přenos souborů v domácí síti.

Cestovní Wi-Fi router NETGEAR Trek (PR2000) je již dostupný v síti všech autorizovaných obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 1 290 Kč s DPH.

Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse