Lenovo ThinkCentre X1 - ultra tenký počítač All-in-One

23. 5. 2016 18:15    Rubrika: Tiskové zprávy

Tento model uživatele zaujme nejen svým atraktivním designem, ale také vysokým výkonem, díky kterému se snadno stane centrálním bodem každé kanceláře. Stejně jako notebooky ThinkPad prošel i tento počítač náročnými testy Mil-Spec, takže je i přes svůj neuvěřitelně tenký profil velmi odolný. Uživatelé zároveň ocení antireflexní Full HD IPS displej či možnost zavěšení počítače na stěnu.

Lenovo ThinkCentre X1 - ultra tenký počítač All-in-One

All-in-One počítač ThinkCentre X1 je zkonstruován z precizně frézovaného hliníku, čímž bylo dosaženo optimální kombinace lehkosti, odolnosti a tepelné rovnováhy. Pyšní se 11mm profilem a představuje tak jeden z nejtenčích stolních počítačů vůbec.

23,8palcový Full HD IPS displej, který lze polohovat v rozsahu -5 až 45 stupňů, je dodáván s antireflexní úpravou. Zabraňuje tak odleskům a poskytuje jasný obraz při prohlížení prezentací, fotografií či videí. Dva mikrofony s technologií filtrování hluku a Dolby audio navíc přináší velmi vysokou kvalitu zvuku.

Kromě designu však v sobě tento model skrývá také vysoký výkon podpořený až šestou generací procesorů Intel Core i7 vPro. Vybaven je operačním systémem až Windows 10 Pro a až 16 GB operační paměti DDR4. Díky tomu zvládne bez problému hromadné online konference a uživatelé ho ocení i při sledování videí ve vysokém rozlišení.

I přes své neuvěřitelně tenké tělo je však ThinkCentre X1 zkonstruován tak, aby odolal nánosům prachu, což je nejčastější příčina selhání hardwaru u stolních počítačů. ThinkCentre X1 například obstál v osmihodinovém testu v prachové komoře simulující deset let pobytu v kancelářském prostředí.

Ačkoliv ThinkCentre X1 nezabere na pracovním stole příliš místa, mohou si jej uživatelé díky odnímatelnému stojanu zavěsit i na stěnu. Využití tak najde v informačních centrech nebo konferenčních místnostech, kde je možné počítač zabezpečit pomocí zámků Kensington Lock a Privacy Camera Lock.

Pro poskytnutí podpory zařízení řady ThinkCentre nabízí Lenovo také rozsáhlé portfolio služeb, jako je například prioritní technická podpora, opravy na místě a do následujícího pracovního dne, rozšíření záruky či záloha dat.

ThinkCentre X1 All-in-One je na českém trhu dostupný za cenu od 33 990 Kč včetně DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse