SAP a Microsoft propojí svá řešení a podpoří digitální transformaci v cloudu

23. 5. 2016 18:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti SAP SE (NYSE: SAP) a Microsoft Corp. (Nasdaq: „MSFT“) oznámily společný plán na podporu platformy SAP HANA v cloudovém prostředí Microsoft Azure. Nově oznámená spolupráce přinese zjednodušení práce prostřednictvím nových integrací mezi kancelářskou sadou Microsoft Office 365 a cloudovými řešeními společnosti SAP. Firmy také společně zdokonalí správu a zabezpečení zákaznických aplikací SAP Fiori.

SAP a Microsoft propojí svá řešení a podpoří digitální transformaci v cloudu

Ředitelé obou firem, Satya Nadella a Bill McDermott, ve společném vystoupení na 28. ročníku konference SAPPHIRE NOW vysvětlili, jaké přínosy bude mít spolupráce v oblasti cloudu pro inovace, rychlost a možnosti nových způsobů práce.

„Naším cílem je pomáhat zákazníkům vytvářet moderní informační systémy, které budou podporovat jejich digitální transformaci,“ říká Satya Nadella, generální ředitel společnosti Microsoft, a dodává: „nová úroveň integrace produktů Microsoft a SAP jim nabídne dokonalejší nástroje pro spolupráci, umožní získat nové poznatky z dat a poskytne kapacitu pro růst a využití nových příležitostí.“

„Věříme, že směr vývoje IT průmyslu budou udávat přelomová partnerství, která otevřou cestu k novým možnostem za hranicemi tradičních platforem a aplikací. Spolupráce společností SAP a Microsoft, jejímž výsledkem je certifikace infrastrukturních služeb Microsoft Azure pro platformu SAP HANA a nová integrace mezi Microsoft Office 365 a cloudovými řešeními SAP, je dokladem takového posunu v oblasti podnikové informatiky,“ okomentoval spolupráci Bill McDermott, generální ředitel společnosti SAP.

Provoz platformy SAP HANA v prostředí Azure umožní podnikům všech oborů poskytovat v globálním rozsahu důležité aplikace a analýzu dat se zabezpečením na podnikové úrovni a se zajištěním souladu se zákonnými předpisy. V cloudu Microsoft Azure lze provozovat vývoj, testování i samotný výrobní proces včetně systému SAP S/4HANA.

Mezi první zákazníky, kteří využívají této novinky, patří například společnost Rockwell Automation. Podle jejího senior viceprezidenta a technického ředitele Sujeeta Chanda se přínosy provozu SAP HANA v cloudu Azure projevují okamžitě. „Platforma Microsoft Azure poskytuje škálovatelnost, bezpečnost a úroveň služeb potřebnou pro provoz nejnáročnějších aplikací SAP HANA a aplikací pro zpracování a analýzu velkých dat,“ říká Chand.

Spolupráce společností Microsoft a SAP přinese také nové integrace v oblasti veřejných cloudových služeb, které propojí nástroje pro komunikaci, spolupráci, plánování, tvorbu dokumentů a jiných dat ze sady Microsoft Office 365 s cloudovými řešeními společnosti SAP, včetně Concur, SAP Fieldglass, SAP SuccessFactors a SAP Ariba.

Společnost SAP umožní zákazníkům vytvářet a implementovat vlastní hybridní mobilní aplikace SAP Fiori na SAP HANA Cloud Platform a využít v nich funkce služby Microsoft Intune pro správu, řízení provozu a zabezpečení včetně některých možností, jež využívají aplikace sady Office 365. Integrace má být k dispozici ve třetím čtvrtletí letošního roku.

28. ročník konference SAPPHIRE NOW hostil přes 20 000 účastníků a více než 150 000 uživatelů, kteří se svými kolegy z branže i předními světovými odborníky diskutovali online. Zúčastnilo se téměř 1 000 vrcholových manažerů a 260 vystavujících společností. Stěžejními tématy letos byla budoucnost práce, digitální jádro podniku, digitální dodavatelské sítě, digitální zkušenost zákazníka a internet věcí. Účastníci se také dozvěděli více o tom, jak SAP realizuje svou strategii a pomáhá podnikům a organizacím na celém světě fungovat jednodušeji.

Tiskové zprávy

Diskuse