Acer získal sedm ocenění Red Dot Product Design Awards 2016

24. 5. 2016 14:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Sedm produktů společnosti Acer získalo ocenění Red Dot Award: Product Design 2016. Patří mezi ně ultratenký notebook Aspire S 13, konvertibilní notebook Aspire R 15 s univerzálním použitím díky 360°pantům, vlajková loď mezi byznysovými notebooky TravelMate P6, modulární minipočítač Revo Build, kompaktní firemní stolní počítače Veriton N, zakřivený herní monitor Acer XR342CK a stolní IP telefon abTouchPhone se spoustou funkcí a dotykovým displejem.

Acer získal sedm ocenění Red Dot Product Design Awards 2016

Oceněné produkty společnosti Acer byly vybrány z 5 200 přihlášek z 57 zemí nezávislou skupinou 41 expertů. Tyto produkty byly hodnoceny podle kritérií, jako je stupeň inovace, kvality a funkcionality, ale i z ekologických hledisek.

Mimořádně tenký notebook Aspire S 13
Aspire S 13 je dokonale navržený tenký a výkonný notebook s operačním systémem Windows 10 určený pro uživatele, kterým záleží na designu. Tyto cenově nejvýhodnější notebooky na trhu se mohou pochlubit elegantním hranatým šasi a jsou vybaveny funkcemi pro práci i zábavu. Mají elegantně diamantem broušené hrany na okrajích i v okolí touchpadu, vzor na zadní straně víka vytvořený technologií nanotisku od Aceru a nadstandardní povrchovou úpravu. Notebooky Aspire S 13 jsou osazeny procesory Intel® Core™ a až 8 GB systémové paměti LPDDR3, díky čemuž přináší nejen vyšší výkon a pokročilejší grafiku, ale také nižší spotřebu energie.

Konvertibilní notebook Aspire R 15
Aspire R 15 se může pochlubit kovovou zadní stranou víka s kartáčovaným povrchem, přičemž se spodní kryt skládá ze 40 % ze skleněných vláken a částic stříbra, které zlepšují jeho pevnost při zachování tenkého profilu. Diamantem řezané hrany doplňuje univerzálnost Aspire R 15 díky 360°pantům. Lze jej položit dokonale naplocho v úhlu 180° a díky patentovanému hladkému chodu pantů od společnosti Acer nebylo přecházení mezi režimy notebook, tablet, displej a stan nikdy tak elegantní.

Podnikové notebooky TravelMate P6
Vlaková loď mezi firemními notebooky od Aceru, řada Travelmate P6, která je určena pro profesionály na cestách, již získává ocenění Red Dot Award třetí rok v řadě. Notebooky této aktualizované řady byly navrženy tak, aby vydržely náročné cestování. Mohou se pochlubit robustní konstrukcí s víkem zpevněným uhlíkovými a skelnými vlákny, klávesnicí odolnou proti polití a spolehlivostí na podnikové úrovni. Notebooky TravelMate P6 jsou k dispozici s úhlopříčkou displeje 14" a 15,6" a jsou osazeny výkonnými procesory Intel® Core™ 6. generace. Mohou se pochlubit i nejnovější gigabitovou Wi-Fi technologií 802.11ad od společnosti Qualcomm Atheros a možností klasického i bezdrátového dokování pro maximální produktivitu.

Minipočítač Revo Build
Revo Build je minipočítač, který lze snadno modifikovat prostřednictvím bloků poskytujících různé funkce, jako je přídavné úložiště, reproduktory a mikrofony, nebo dokonce bezdrátové nabíjení. Jednotlivé bloky se na sebe připojují pomocí magnetických pogo pinů, díky kterým je montáž počítače stejně jednoduchá jako u dětské stavebnice. Bloky také mohou pracovat nezávisle nebo s jinými počítači. Minipočítač Revo Build se může pochlubit malými rozměry a objemem pouhý jeden litr, má půdorys 125 × 125 mm, díky kterému na stole zabírá minimum prostoru a lze jej umístit prakticky kamkoli.

Podnikové počítače Veriton N
Řada podnikových stolních počítačů Veriton N kombinuje flexibilitu, zabezpečení a ovladatelnost v kompaktní skříni o objemu 1 litr. Díky své modulární konstrukci jsou tyto počítače rozšiřitelné o grafickou kartu, optickou mechaniku a o větší množství vstupních/výstupních portů. Se svým obdélníkovým profilem a černým provedením působí Veriton N solidním a klasickým dojmem.

Herní monitor Acer XR342CK
Herní monitor Acer XR342CK je vybaven zakřiveným 34" panelem s poměrem stran 21:9 a poloměrem zakřivení 1900R, přičemž poskytuje působivé vizuální efekty a dokonalý obraz. Nabízí také speciální funkce, jako je 6osé nastavení barev, DTS® zvuk pro hlubší audiovizuální zážitky, zatímco přizpůsobitelné osvětlení na spodním okraji monitoru přináší světelné efekty, které odpovídají požadované náladě. Základna umožňuje snadné natočení monitoru od -30°do +30°, uživatelé si tak mohou nastavit monitor do požadovaného úhlu.

Stolní IP telefon abTouchPhone s dotykovým displejem
abTouchPhone je plnohodnotný stolní multimediální IP telefon s podporou komunikačního systému abPBX od Aceru. Může se pochlubit minimalistickým elegantním kovovým provedením se skleněným dotykovým displejem s vrstvou zabraňující uplívání otisků prstů. Podporuje hlasové i video hovory.

Ocenění Red Dot Design Award
Udělování cen Red Dot Award je organizováno centrem Design Zentrum Nordrhein Westfalen v Essenu v Německu. S více než 17 000 položkami jen v roce 2015 jde o jednu z největších soutěží na světě. Psal se rok 1955, když byla poprvé svolána porota, aby posoudila nejlepší návrhy dne. Jméno a značku dostalo ocenění v roce 1990 od generálního ředitele společnosti Red Dot, profesora Dr. Peter Zec a od té doby je nejvyhledávanější ocenění „Red Dot“ ctěnou mezinárodní pečetí designu vynikající kvality.