Sony GTK-XB7 - výkonný domácí audio systém

25. 5. 2016 21:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Nový domácí audio systém v kompaktním one-box provedení nabízí milovníkům hudby unikátní technologii EXTRA BASS s DPS. Díky trojsměrným vícebarevným liniovým světlům, blikajícímu stroboskopu a diodám na reproduktoru, které pulzují v rytmu hudby, vytvoří GTK-XB7 festivalovou atmosféru na kterékoliv domácí party.

Sony GTK-XB7 - výkonný domácí audio systém

U příležitosti uvedení vysoce výkonného domácího audio systému GTK-XB7 na trh zpracovala společnost Sony společně s Dr. Annou Wilkinson, odbornicí na zvířecí vnímání, studii hudebních preferencí domácích psů. Vyplynulo z ní, že 62 % psíků si vybere raději populární hit oproti klasické symfonii. Spolu se studií společnost Sony také zveřejnila video Party Animals, které vzniklo ve spolupráci s inovativním produkčním studiem Unit 9. Zachycuje reakce zvířat na platinovou deskou oceněný elektronický taneční hit Animals od Martina Garrixe.

Společnost Sony ke spolupráci na studii hudebních preferencí domácích psů přizvala Dr. Annu Wilkinson, členku Asociace pro výzkum zvířecího chování (ASAB), a postgraduální studentku Natalii Albuquerque. Ze sledovaných reakcí vyplynulo, že většina psů preferuje populární hudbu před klasickou.

V experimentu byly použity dva audio systémy Sony GTK-XB7, přičemž z jednoho hrála psům populární hudba a z druhého klasická. Na playlistu bylo pět slavných klasických skladeb, včetně hudby od Mozarta a Pachelbela, a pět populárních písniček od známých umělců – Elvise Presleyho, Martina Garrixe, Justina Biebera či Beyoncé. Reakce psů byly dokumentovány a porovnávány.

„Výzkum ukázal zajímavé rozdíly mezi populární a klasickou hudbou v hudebních preferencích psů. Když si měli desetkrát vybrat mezi oběma typy hudby, konzistentně preferovali ten systém Sony GTK-XB7, který zrovna přehrával populární hudbu oproti druhému, který hrál klasickou,“ uvedla Dr. Anna Wilkinson.

Video vzniklo ve spolupráci se studiem Unit 9 za přítomnosti cvičitelů zvířat i veterináře. Na zpomalených záběrech zachycuje v rozlišení 1000 snímků za vteřinu, jak kočky, psi a králíci reagují na hudbu. Každá z unikátních funkcí a vlastností audio systému je představena formou speciálního studiového efektu – proud vzduchu ukazuje neuvěřitelný zvukový tlak systému, zatímco ambientní osvětlení reflektuje mnohobarevnou hru světelných LED diod a stroboskopů na reproduktoru. Jedním z vrcholných okamžiků celého klipu je okamžik, kdy si perská kočka vychutnává sílu technologie EXTRA BASS™ a jemně vibruje do rytmu.

„Domácí audio systém XB7 nabízí především zábavu. Přenosnost, zvukový tlak, světla a technologie EXTRA BASS™ jsou zárukou skvělých večírků,“ říká Alberto Ayala, ředitel divize Video and Sound společnosti Sony Europe.

Tiskové zprávy

Diskuse