AOC uvedlo monitory s multitaskingem

26. 5. 2016 18:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Multitasking je v dnešních kancelářích kouzelným slůvkem. V době digitálních změn musíme být rychlí, pokrokoví, potřebujeme splnit hned několik úkolů najednou a mít neustále k dispozici data, texty, fotky a videa. A právě zde se do hry dostávají monitory. Nabízejí ideální řešení pro všechny tyto požadavky. Ve zkratce: moderní monitor by měl zjednodušit multitasking a zvýšit produktivitu. Pro pokročilé uživatele je nejvhodnější široká obrazovka a vysoké rozlišení s širokou škálou připojení. Ale existuje víc způsobů, jak optimalizovat využití monitoru.

AOC uvedlo monitory s multitaskingem

Uživatelé, kteří pracují na různých projektech současně a chtějí být flexibilní, musí sledovat více věcí najednou. Řešení: simultánní zobrazení vícera aplikací. Nejlepší volbou je pak UltraWide monitor. Dny nekonečného skrolování po webových stránkách nebo přepínání mezi okny jsou navždy pryč díky úhlopříčce 21:9. Některé nové modely rovněž disponují prohnutou obrazovkou pro dokonalejší zážitek ze sledování. Obrazovky UltraWide – u modelu AOC U3477PQU nebo zakřiveného AOC C3583FQ – uživatelům umožňují umístit vedle sebe téměř čtyři strany formátu A4 nebo sledovat až 16 videostreamů, například z dohledových kamer, současně. Lze také rozdělit obrazovku na půl a používat e-mailového klienta nebo messengera na jedné polovině a na druhé pracovat s kancelářskými či editačními programy. Díky QHD nebo Full HD rozlišení je možné vychutnat si i ty nejmenší detaily – i když je otevřeno více než jedno okno na obrazovce. Funkce Multiview, tedy picture in picture nebo picture by picture, jsou skvělou volbou, pokud uživatelé chtějí ušetřit místo a čas.

Navíc může uživatelům k vyšší produktivitě pomoci i hardwarový multitasking. Připojení několika periferních zařízení přímo k monitoru šetří čas i místo – není proto nutné lézt pod stůl nebo se potýkat se změtí kabelů. Monitory jako AOC U3277PQU a Q3277PQU nabízejí spoustu možností připojení, jako jsou DisplayPort, HDMI (MHL pro zobrazování obsahu a nabíjení mobilních telefonů a tabletů), DVI, VGA a USB 3.0 rozbočovač pro přenos dat nebo dobíjení USB zařízení. Model U3277PQU se dokonce pyšní pokročilým konektorem HDMI 2.0 pro hladké přehrání v UHD kvalitě s až 60 obrázky za vteřinu. Výhody jsou jasné: uživatelé potřebují pro připojení různých zařízení jen jeden monitor. Monitor lze propojit například s kamerou nebo TV, kopírovat data z tabletu do PC a zároveň dobíjet chytrý telefon prostřednictvím MHL.

Uživatelé, kteří by chtěli povýšit multitasking o další level, mohou kombinovat obojí: například širokoúhlý monitor s několika periferními zařízeními nebo s jedním, dvěma nebo více monitory. Dnešní multitaskingová prostředí neznají hranic. Těží z toho například skalní hráči, kteří si tak mohou vychutnat jedinečný herní zážitek, jenž je obklopí ze všech stran. A uživatelé, pracující na velmi složitých úkolech, si mohou postavit své vlastní pracoviště, díky kterému budou mít všechno důležité hned po ruce. K tomu mohou přispět i ergonomické možnosti monitoru jako je kupříkladu pivot.

Multitasking ovšem není jen pro náročné: i příležitostní uživatelé si mohou svůj pracovní den usnadnit díky jednoduchým možnostem nastavení monitoru. A jak to jednou zkusí, nebudou už chtít jinak. Protože co se týče multitaskingu a zvýšené produktivity, pořekadlo „méně je někdy vice” nemusí nutně platit.

Přehled: zmiňované monitory AOC

AOC C3583FQ
Prohnutý monitor s úhlopříčkou 35" (21:9), Full HD rozlišením 2560 x 1080 bodů, obnovovací frekvencí 160 Hz a technologií Adaptive-Sync. S poloměrem zakřivení 2000 mm má větší zakřivení než ostatní běžné monitory. Pohltí především hráče a uživatele, kteří chtějí stihnout víc věcí najednou.

AOC U3477PQU
34palcový UltraWide QHD monitor (s úhlopříčkou 21:9) s výkonným IPS panelem, skvělým rozlišením 3440 x 1440 bodů, mnoha ergonomickými možnostmi a připojeními (včetně USB 3.0 a HDMI s funkcí MHL). Tento 34palcový (86,7 cm) UltraWide QHD monitor je tou pravou volbou pro filmové nadšence i uživatele, kteří si libují v multi-taskingu.

AOC U3277PQU a Q3277PQU
Model U3277PQU se pyšní panelem AHVA-IPS s rozlišením 4K UHD 3840 x 2160 bodů, což je čtyřikrát tolik jako standardní Full HD panel. Uživatelé bez kompatibilní 4K grafické karty si mohou užít parádní obrazovou kvalitu ve vysokém rozlišení s modelem Q3277PQU a jeho QHD AMVA panelem. QHD rozlišení 2560 x 1440 bodů nabízí značně vylepšenou hustotu bodů oproti Full HD monitorům stejné velikosti. Oba monitory přicházejí v podobě 32palcových modelů a bohatými funkcemi a také jsou šetrné k lidskému zraku: mají mnoho možností připojení a technologii Flicker FREE.

Tiskové zprávy . monitory

Diskuse