ESET si udržel pozici na trhu s bezpečnostním software

1. 6. 2016 16:15    Rubrika: Tiskové zprávy

I přes stagnaci celosvětového trhu s bezpečnostním software si společnost ESET dokázala v roce 2015 udržet stabilní pozici na trhu. Jak informovala analytická společnost Gartner ve své zprávě Gartner Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2015 (1), celkový trh s bezpečnostním software loni narostl pouze o 3,7 procenta, z 21,3 miliardy amerických dolarů v roce 2014 na 22,1 miliardy USD v roce 2015. Společnost ESET si udržela pozici pětky na trhu i v roce 2015, v podsegmentu bezpečnostního software pro domácnosti a firemní koncová zařízení má podíl na trhu 5,8 procenta (2).

ESET si udržel pozici na trhu s bezpečnostním software

Společnost ESET zaznamenala nejlepší výsledky ve svém klíčovém byznys segmentu. Podle společnosti Gartner trh s ochranou firemních endpointů v roce 2015 stagnoval na úrovni 3,2 miliardy dolarů. Společnost ESET však dokázala růst o 2,4 procenta, čímž si udržela pozici čtyřky a zároveň meziročně zvýšila svůj podíl na byznys trhu z 8,7 na 8,9 procenta (3).

„Jsme rádi, že jsme za rok 2015 čtyřkou na trhu ochrany firemních koncových zařízení i přes stagnaci celého celého byznys trhu,“ uvedl Ignacio Sbampato, obchodní a marketingový ředitel společnosti ESET. „Zaznamenáváme nárůst zájmu o bezpečnostní řešení společnosti ESET od firem různých velikostí, které hledají snadno použitelnou, ale silnou ochranu koncových firemních zařízení s podporou pro nejpoužívanější operační systémy,“ dodává Sbampato.

Nová generace firemních řešení, kterou společnost ESET uvedla na trh začátkem roku 2015, poskytuje klientům cloudovou proaktivní vícevrstvou ochranu, která přesně detekuje škodlivý kód (4), je multiplatformní (5), jednoduše použitelná, efektivní a rychlá. Součástí ochrany koncových stanic je celosvětově uznávaná technická podpora v lokálním jazyce (6).


(1) Gartner Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2015 report
(2) Gartner Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2015 report
(3) Gartner Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2015 report
(4) ESET má podle nezávislých testovacích laboratoří AV-Comparatives a AV-TEST nejnižší počet falešných poplachů ze všech výrobců bezpečnostního software.
(5) Windows, Mac, Linux, Android, iOS, IBM Domino, Kerio, FreeBSD, Exchange, SharePoint Server, VMware vShield
(6) ESET ve svých řešeních podporuje víc než 30 jazyků, technickou podporu poskytuje díky svým lokálním týmům v desítkách zemí ve víc než 50 jazycích.

Tiskové zprávy

Diskuse