BJÖRK vydává světově první VR album ve spolupráci s HTC

7. 6. 2016 18:39    Rubrika: Tiskové zprávy

Zpěvačka Björk informovala o unikátním virtuálním zážitku pro HTC Vive nazvaném VR Album Exhibition, který bude součástí jejího 18měsíčního turné Björk Digital World Tour. Turné započalo 4. června na Vivid festivalu v Sydney. Jde o první propojení virtuální reality a hudební produkce, které fanouškům nabídne jedinečnou možnost pohlcení virtuálními hudebními instalacemi. Každá z instalací byla vytvořena na míru jednotlivým písním z osmého studiového alba Vulnicura a všechny budou prezentovány pomocí virtuální reality HTC Vive.

BJÖRK vydává světově první VR album ve spolupráci s HTC

Při zahájení se Björk objeví v roli DJ a fanoušci ke své vstupence obdrží VIP přístup k virtuální prezentaci VR Album Exhibition. V rámci celé prezentace čeká hosty přivítání v komunitním showroomu vybaveném několika sety HTC Vive, s jejichž pomocí prožijí album Vulnicura ve virtuální realitě.

Světová premiéra písně Not Get ve virtuální realitě kombinuje 3D skeny s vysokým rozlišením, holostudio instalované na místě vystoupení, záznam pohybu a videogrametrii spolu s živými zvukovými aranžemi. To vytvoří jedinečný zážitek, který diváka vystoupení Björk skutečně pohltí. Každého z uživatelů zavalí neustále se vyvíjející záplava barev, světelných částic a zvuků, se kterými bude sdílet svůj virtuální prostor. A nepůjde o pasivní zážitek, díky špičkové technologii sledování pohybu ve velkém prostoru se týmu podařilo vytvořit představení, které bude na diváka reagovat a povzbuzovat ho k tomu aby prozkoumal celý prostor, který se před ním rozprostře. Každý uživatel bude moci prožít celé vystoupení mnohem intenzivněji, tak jak to umožňuje pouze virtuální realita.

Seskupení Björk Digital představuje spolupráci Björk na konceptu obsahu předaného zážitkem a oslavovaných režisérů Andrewa Huanga, Jesse Kanda a Warrena Du Preeze s Nickem Thomtonem Jonesem. Každý z nich přispěl Björk vlastní instalací, jak virtuální, tak skutečnou:

  • Stonemilker – Režíroval Andrew Thomas Huang
  • Black Lake – Režíroval Andrew Thomas Huang
  • Mouth Mantra – Režíroval Jesse Kanda
  • ‘Notget’ – Režíroval Warren Du Preez a Nick Thornton Jones’ - exkluzivní zpracování písně Vulnicura, vytvořené ve spolupráci s renomovaným, Britským studiem REWIND-VR, zaměřeným na digitální produkci.
  • ‘Biophilia’ – místnost, ve které bude možné prozkoumat průkopnickou vzdělávací aplikaci, kterou Björk vytvořila, aby naučila školáky o vědě, přírodě a hudbě.

„S HTC Vive se soustředíme na poskytnutí plně pohlcujících zážitků a proto partnerství s Björk vzniklo zcela přirozeně,” říká Rikard Steiber, viceprezident pro virtualní realitu HTC. „Björk je průkopníkem v oblasti využití nových technologií pro lepší propojení audience s její hudbou. Vizuální koncept, vytvořený v rámci Björk Digital, je fantastický a proto nás velmi těší, že jsme mohli s Björk spolupracovat a nabídnout fanouškům tak unikátní zážitek.”

Tiskové zprávy

Diskuse