iNELS HOME CONTROL - naučí chytré hodinky otevřít garáž nebo vypnout osvětlení

8. 6. 2016 12:12    Rubrika: Tiskové zprávy

Česká společnost ELKO EP patří mezi světové leadery trhu s chytrou elektroinstalací. V praxi to znamená, že umožňuje uživatelům vlastního systému iNELS ovládat veškeré osvětlení, klimatizaci nebo zavlažování v domácnosti či ve firmě úplně odkudkoli, kde je připojení na internet. Jednoduše, jen pomocí mobilu nebo tabletu – a nově také prostřednictvím hodinek Smartwatch.

iNELS HOME CONTROL - naučí chytré hodinky otevřít garáž nebo vypnout osvětlení

První česká aplikace na operačním systému TIZEN, která spojuje SAMSUNG smartwatch (Gear S2) a SmartHome, se jmenuje iNELS HOME CONTROL. Tu má zákazník nainstalovanou z aplikace Samsung app přímo v chytrých hodinkách. Jejich majitel může ovládat prostřednictvím chytré RF krabičky v domě osvětlení, spínat spotřebiče nebo otvírat garážová vrata, a plně se přitom věnovat důležitějším činnostem.

„Novinku určitě ocení ti, kteří nemohou anebo nechtějí mít stále v ruce chytrý telefon. Například při sportu, anebo řízení auta. Jednotlivými místnostmi je možné procházet pouhým pootočením kolečka, kliknutím na displej pak jednoduše potvrdit volbu. Určitě potěšíme také všechny technologické hračičky, protože světlo se stmívá prostřednictvím kolečka, kdy ve středu je hodnota momentální intenzity světla a zároveň se dá vybrat barva osvětlení prostřednictvím posouvání mezi hodnotami na barevných škálách R, G a B.,“ popisuje ovládání „domku v hodinkách“ business development manager holešovské společnosti ELKO EP Boris Kamenický.

Společnost ELKO EP slaví se systémem iNELS velké úspěchy především na zahraničních trzích, na nichž panuje v oboru inteligentních domácností obrovský boom. V současnosti má pobočky ve 12 zemích světa a exportuje už do více než 70 zemí světa.

Tiskové zprávy . mobily