Honor 7 lite - mobil s kovovým tělem, čtečkou otisků prstů a příslibem herního výkonu

14. 6. 2016 19:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Značka smartphonů Honor uvádí na český trh přístroj Honor 7 lite. Telefon disponuje ve své třídě nevídanými parametry, například odolným tělem z leteckého hliníku, FullHD displejem nebo špičkovým procesorem. Oproti modelu pro západní Evropu se čeští zákazníci mohou těšit na vylepšenou verzi přístroje se čtečkou otisků prstů.

Honor 7 lite - mobil s kovovým tělem, čtečkou otisků prstů a příslibem herního výkonu

Telefon potěší celokovovým zpracováním z leteckého hliníku, které mu dodává zvýšenou odolnost a elegantní vzhled, známý už od posledních modelů značky. IPS displej s úhlopříčkou 5,2“ má rozlišení 1920 x 1080px a zobrazí 16 milionů barev.

Nový telefon značky Honor pohání špičkový osmijádrový procesor HiSillicon Kirin 650 s taktem 4 × 2GHz + 4 × 1,7 GHz. Procesor vyrobený 16nm technologií disponuje o 65 % vyšším výkonem oproti předchozí generaci, zároveň je o 40 % úspornější. Grafický čip Mali-T830 umožní plynulý chod i náročných her. Ve své cenové kategorii nabízí Honor 7 lite výkon, běžný u mnohem dražších přístrojů konkurence. K tomu přispívá i 2GB operační paměť.

Baterie s nadstandardní kapacitou 3 000 mAh poskytne výdrž na jedno nabití cca 2 dny při běžné zátěži. Majitele více telefonních čísel potěší možnost osadit souběžně 2 SIM karty. Samozřejmostí je plná podpora všech tuzemských LTE pásem.

Model Honor 7 lite pro Českou republiku je vybaven přesnou bezrámečkovou čtečkou otisků prstů, kterou si oblíbili uživatelé telefonů Honor 7 nebo Honor 5X. Čtečka umožňuje velmi rychlé ověření uživatele a následné probuzení telefonu, a to už od 0,5 sekundy. Díky ergonomickému umístění lze čtečce přiřadit množství ovládacích gest. Lze skrze ni například přijmout hovor, stáhnout horní lištu, vymazat notifikace nebo pořídit fotografii.

Honor 7 lite rovněž disponuje dvěma kvalitními fotoaparáty. Hlavní fotoaparát s rozlišením 13 MPx a světelností f/2.0 umožňuje pořizování ostrých snímků i a špatných světelných podmínek. Jeho čočka je složená z pěti kvalitních optických elementů. Hlavní fotoaparát doplňuje zabudovaná osvětlovací dioda. Světelnost f/2.0 má i přední širokoúhlý 8MPx fotoaparát pro selfie. V nabídce fotoaparátu lze najít také řadu kreativních funkcí, které mohou focení zjednodušit nebo jeho výsledky vylepšit.

Honor 7 lite je zákazníkům v České republice v předprodeji dostupný od dnešního dne ve třech barevných variantách: stříbrná, zlatá a šedá za doporučenou koncovou cenu 5.990,- Kč s DPH.

Tiskové zprávy . mobily

Diskuse