ASUS Travelair AC – disk pro bezdrátové zálohování dat ze smartphonů

15. 6. 2016 18:38    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS zahájil v Česku a na Slovensku prodej kompaktní bezdrátové flash jednotky Travelair AC, která nabízí dvoupásmové připojení Wi-Fi k celé řadě mobilních zařízení za účelem snadného sdílení multimédií a zálohování odkudkoli. Díky rychlému rozhraní 802.11ac Wi-Fi nabízí jednotka Travelair AC až třikrát vyšší rychlost streamování a zálohy než úložná zařízení s podporou připojení 802.11n. Dobře se proto hodí ke sledování a streamování HD videa, fotografií a velkých souborů.

ASUS Travelair AC – disk pro bezdrátové zálohování dat ze smartphonů

Pomocí doprovodné aplikace ASUS AiDrive pro systémy Android, iOS či pro zařízení Kindle mohou uživatelé svoje mobilní zařízení využívat k bezdrátovému přístupu k obsahu uloženému přímo na jednotce Travelair AC nebo na vložené kartě SD.

ASUS Travelair AC umožňuje až třikrát rychlejší přenos dat než běžná úložná zařízení s rozhraním 802.11n Wi-Fi, takže je vhodným řešením pro mobilní zábavu a zálohování. Novinka zvládá plynulé streamování filmů, sdílení fotografií a rychlý přenos souborů mezi jednotkou Travelair AC a mobilním zařízením – doma, v kanceláři i na cestách. Dvoupásmové připojení (2,4 GHz a 5 GHz) zaručuje, že se Travelair AC dokáže připojit k řadě různých zařízení a zajistí stabilní a spolehlivý bezdrátový přenos dat.

Kromě vysokých rychlostí bezdrátového připojení disponuje Travelair AC také integrovanou technologií NFC. Díky ní lze k jednotce Travelair AC připojit další zařízení s podporou NFC, která se nacházejí v blízkosti, jediným kliknutím. Jelikož není potřeba ručně nastavovat žádné připojení Wi-Fi, mohou uživatelé snadno a ihned přistupovat ke svým uloženým multimédiím a souborům.

Travelair AC spolupracuje s aplikací ASUS AiDrive pro systémy Android, iOS i pro zařízení Kindle. V aplikaci lze snadno a rychle zobrazovat, sdílet a spravovat multimédia a soubory uložené na jednotce.

32 GB integrovaného flash úložiště, kapesní velikost a dlouhá výdrž baterie – to vše předurčuje Travelair AC coby společníka cestovatelů a uživatelů s mobilním životním stylem. Zařízení nabízí funkci inteligentního zálohování fotografií a videí z připojených mobilních zařízení a také integrovanou čtečku karet SD, díky níž mohou uživatelé s fotoaparáty jednoduše zálohovat a sdílet svoje fotografie.

Travelair AC můžete připojit až k pěti zařízením současně při přenosu dat a až ke třem zařízením současně při streamování HD filmů. Baterie vydrží na jedno nabití až 10 hodin streamování multimediálního obsahu do zařízení s podporou Wi-Fi, což stačí i na ty nejdelší výlety.

Jednotka ASUS Travelair AC najde využití v malých firmách a v domácnostech. Využívá bezdrátové šifrování WPA2 pro zabezpečené připojení ke smartphonům, tabletům a jiným zařízením uživatelů, což zajistí bezpečnost a důvěrnost všech souborů a médií.
Travelair AC se dokáže připojit k libovolné Wi-Fi síti a sdílet svoje internetové připojení s připojenými mobilními zařízeními. Díky tomu získáte přístup ke svému uloženému obsahu a zároveň budete mít i přístup k internetu.

Novinka se v Česku a na Slovensku prodává za 1599 Kč, resp. 59,90 euro s DPH.

Tiskové zprávy

Diskuse