TP-LINK uvádí na český trh dvoupásmový gigabitový Wi-Fi repeater RE350

17. 6. 2016 16:21    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-LINK uvádí na český trh dvoupásmový repeater (také opakovač či extender) Wi-Fi signálu RE350, který podporuje moderní standard 802.11ac. Díky němu dokáže přenášet data kombinovanou rychlostí až 1200 Mbit/s. Repeater zlepšuje celkovou kvalitu signálu Wi-Fi sítě a zajišťuje pokrytí tam, kde je signál z routeru slabý nebo nedostupný. Model RE350 disponuje gigabitovým ethernetovým portem, takže může sloužit i jako bezdrátový adaptér pro zařízení, která nemají zabudovaný Wi-Fi modul, například Blu-ray přehrávače, herní konzole nebo internetové televize.

TP-LINK uvádí na český trh dvoupásmový gigabitový Wi-Fi repeater RE350

Wi-Fi repeater RE350 pracuje současně v pásmech 2,4 a 5 GHz. Dosahuje celkové kombinované rychlosti až 1200 Mbit/s (300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásmu 5 GHz), tedy několikanásobně vyšší než běžné bezdrátové sítě standardu 802.11n. Jeho výkon plně dostačuje pro náročné činnosti jako streamování HD videa, online hry, zálohování velkých objemů dat a jiné úlohy vyžadující velkokapacitní připojení. Podpora dvou pásem rovněž umožňuje vytvořit různé sítě podle typu využití.

Repeater TP-LINK RE350 spolupracuje s jakýmkoli standardním bezdrátovým routerem. Bez složité instalace a nastavování pomůže u bezdrátové sítě eliminovat hluchá místa a celkově zlepšit kvalitu signálu. Je navíc vybaven inteligentním světelným LED indikátorem síly signálu, který pomáhá nalézt optimální umístění v prostoru.

RE350 se zapojuje přímo do elektrické zásuvky, takže jej lze snadno přemisťovat podle aktuálních potřeb. Svým nenápadným provedením se sklopnými anténami přístroj nenarušuje vzhled interiéru a díky malým rozměrům může posloužit i na cestách, např. v hotelu k posílení místní sítě při nedostatečné kvalitě pokrytí.

Opakovač RE350 je již k dispozici v prodejní síti partnerů společnosti TP-LINK a to za doporučenou koncovou cenu 1799 Kč.