Alcatel IDOL 4 a 4s - virtuální realita v balení, AMOLED LCD a Android 6

20. 6. 2016 18:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Alcatel uvádí na český trh svou prémiovou řadu smartphonů IDOL 4. Telefony IDOL 4 a IDOL 4S designově navazují na loňské modely IDOL 3. Kromě vylepšených parametrů a materiálů novinky poskytnou i multimediální zážitky díky speciálnímu bočnímu tlačítku Boom a také funkce určené pro virtuální realitu přímo v balení.

Alcatel IDOL 4 a 4s - virtuální realita v balení, AMOLED LCD a Android 6

IDOL 4 nabídne 5,2“ IPS displej s Full HD rozlišením, o výkon se stará osmijádrový procesor Snapdragon 617 a 3 GB operační paměti. Fotoaparát IDOLu 4 má rozlišení 13 Mpx a velmi rychlé ostření.

Nová vlajková loď, model IDOL 4S, je vybavena 5,5“ 2K AMOLED displejem, pohání jej osmijádrový procesor Snapdragon 652 opět v kombinaci se 3 GB RAM. Jeho hlavní fotoaparát již ukáže rozlišení 16 Mpx, zadní kamerka je stejně jako u modelu IDOL 4 osmimegapixelová. Obě varianty pak disponují podporou evropských mobilních sítí LTE a běží na operačním systému Android 6.0.

Tlačítko Boom vylepšuje všechny multimediální funkce telefonu od zvuku, fotoaparátu až po herní výkon - záleží na tom, kdy ho zrovna použijete.

Fotoaparát: okamžitě pořídí fotku v automatickém režimu i v režimu vypnutého displeje; zmáčknutím a podržením tlačítka se fotoaparát přepne do režimu sekvenčního snímání a kamera udělá snímky v rychlé sérii.

Galerie: umělecky smíchá fotky v galerii a vytvoří z nich fotokoláž nebo krátkou videoprezentaci, kterou můžete ihned sdílet s ostatními.

Video: vytvoří ve vašich videích překvapivé efekty, jako je přehrávání předchozí sekundy třikrát nebo změnu rychlosti přehrávání. Při nahrávání videa, zmáčknutí tlačítka Boom okamžitě aktivuje živé vysílání tototo videa.

Hudba: Boom vylepšuje basy, hlasitost a čistotu zvuku. Když se díváte na film bez zapojených sluchátek, zapne se efekt prostorového zvuku.

Hry: Fanoušci legendární závodní hry Asphalt si oblíbí to, jak tlačítko Boom zrychlí rychlost jejich auta. Zesílí se také audio zážitky ze hry zvýšením hlasitosti a aktivací reprodukce prostorového zvuku.

3D efekty: vytvoří intenzivnější 3D efekty (paralaxní UI efekt) v prostředí spouštěče (launcheru) a efektně zobrazí informace o počasí jako součásti domácí obrazovky.

Balení modelů IDOL 4 a IDOL 4S standardně obsahují brýle pro virtuální realitu, které se poté, co do nich vložíte smartphone, stávají vstupní branou do světa nevšední zábavy. Obsah pro virtuální realitu, jako jsou prostorová videa nebo hry, lze stáhnout do zařízení prostřednictvím předinstalované aplikace Centrum VR.

Model IDOL 4 pohání procesor Qualcomm Snapdragon 617, jeho větší dvojče IDOL 4S pak Qualcomm Snapdragon 652. Telefony díky nim podporují funkce, které umožňují uživatelům 3D hraní, pokročilou práci s fotkami a videi a nabídnou vysoce kvalitní zvuk zásluhou Waves technologie. Zvolené procesory zároveň podporují všechny v Evropě používané LTE frekvence a také bezdrátovou konektivitu Wi-Fi standardu 802.11ac s rychlými přenosy dat.

Oba smartphony jsou vybaveny displeji, které nabídnou prvotřídní čitelnost i na přímém slunečním světle a skvělé pozorovací úhly. Větší 5,5” model IDOL 4S nabídne AMOLED displej s ultra jemným 2K rozlišením, menší IDOL 4 je vybaven 5,2” IPS zobrazovačem s Full HD rozlišením.

Řada smartphonů IDOL 4 sází na kvalitní fotoaparáty s bleskově rychlým automatickým ostřením (0,1-0,3 sekundy), a možností pořizovat fotky a selfie v úhlu 84 stupňů. Uživatelé mohou při focení zvolit jeden z mnoha přednastavených režimů nebo si vše nastavit manuálně. Telefony navíc dokážou díky kvalitním snímačům a optice (6P, f 2.0) i ve tmě pořizovat jasné záběry bez šumu.

Vynikající audio zážitky obou chytrých telefonů ze série IDOL 4 zajišťují dva výkonné 3,6wattové reproduktory a Hi-Fi prostorový zvuk pro sluchátka. To dovoluje optimalizaci nastavení audia jak automaticky tak manuálně.

Předinstalovaná aplikace Onetouch Music nabízí uživatelům hudební ekosystém, který jim pomůže objevovat nové skladby, mixovat hudbu uloženou nebo streamovanou, dělat remixy nebo přehrávat a procházet vlastní playlisty.

Telefony IDOL 4 a IDOL 4S jsou stejně jako modely předchozí řady IDOL 3 zcela symetrické a jejich rozhraní samo pozná, v jaké poloze se zařízení nachází, a podle toho otočí obraz na displeji. Díky tomu a mikrofonům na obou stranách je možné je používat bez ohledu na to, jestli uchopíte telefon normálně nebo hlavou dolů. Oboustranný je ale nově i stereo zvuk - reproduktory jsou umístěny tak, že zvuku nic nebrání, ať leží telefon displejem nahoru nebo dolů.

IDOL 4 a IDOL 4S se bude v Česku prodávat ve dvou barevných provedeních (zlatém a tmavě šedém), které se liší barvou kovového rámečku. Tenký profil (6,9, resp. 7,1 mm), přední odolné dotykové sklo Dragontrail a 2,5D skleněná zadní strana Gorilla s efekty odlesků světla dávají telefonům IDOL 4 prémiový vzhled a nádech luxusu.

IDOL 4 se v České republice začne prodávat na konci června za 7499 Kč, cena modelu IDOL 4S je 11999 Kč s DPH a prodej začne také na konci června.

Tiskové zprávy . mobily

Diskuse