ADATA Premier SP550 - SSD M.2 2280 SATA 6Gb/s, interní karta

21. 6. 2016 16:36    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost ADATA Technology představila SSD disk Premier SP550 formátu M.2 2280 SATA 6Gb/s. Vzhledem k rostoucímu zájmu trhu o štíhlé notebooky a Ultrabooky, jakož i s ohledem na jejich omezený vnitřní prostor, jsou dnes SSD disky formátu M.2 preferovanou volbou pro hlavní úložiště. Platí to nejen pro výrobce, ale také pro uživatele, kteří při upgrade preferují stále častěji právě formát M.2. Extrémně lehký a nabitý pokročilými technologiemi nabízí disk Premier SP550 M.2 2280 kromě vysokého výkonu a ohromující rychlosti při vynikající stabilitě, také cenově dostupné řešení pro všechny.

ADATA Premier SP550 - SSD M.2 2280 SATA 6Gb/s, interní karta

Přestože má disk Premier SP550 M.2 2280 rozměry pouhých 22×80×3.5mm, je k dispozici až v 480GB kapacitě, která je jako stvořena pro upgrade Ultrabooků bez omezení jejich výkonu. Jeho maximální rychlosti čtení a zápisu jsou až 560/510 MB za sekundu s náhodným čtením 4K při 75K IOPS, které dosahuje díky vysoce kvalitnímu SMI kontroléru a SLC caching technologii. To umožňuje disku Premier SP550 M.2 2280 pracovat v režimu tzv. simulovaného SLC (single-level cell) pro zvýšení jeho výkonu. Funkce vyrovnávací paměti DRAM (kde SSD využívá systémové RAM jako dočasné ultra rychlé vyrovnávací paměti) se oproti SSD diskům, které nemají DRAM cache, zlepšuje výkon čtení/zápisu až dvojnásobně.

Pro zlepšení stability SSD a integrity dat jsou disky Premier SP550 M.2 2280 vybaveny technologií RAID engine a zároveň i data shaping, což napomáhá dosáhnout delší životnost a lepší návratnost investic. Disk také podporuje korekci chyb technologie LDPC (Low Density Parity Check) s cílem snížit počet chybných dat, zvýšit jejich integritu a zlepšit kvalitu přenosů. Kromě toho, režim DEVSLP (device sleep) dokáže snížit spotřebu energie, čímž se prodlužuje výdrž a životnost baterie, což je dobrá zpráva zejména pro uživatele notebooků, kteří si chtějí vychutnat jejich prodlouženou použitelnost.

Stejně jako u všech SSD ADATA je i pro Premier SP550 M.2 2280 je k dispozici zdarma kvalitní ADATA software, který obsahuje i aplikaci SSD Toolbox a software pro rychlou migraci dat z jednoho disku na druhý. Tento software představuje vysokou přidanou hodnotu a s jeho pomocí můžete při upgrade počítače rychle a bez námahy vytvořit dokonalou kopii svého starého HDD na nový SSD (příp. zálohovat disk). ADATA Toolbox zas umožňuje uživatelům monitorovat, nastavovat a spravovat SSD disk, kontrolovat jeho kondici, opotřebení a získat tak detailní informace o jeho aktuálním stavu.

Tiskové zprávy

Diskuse