Společnost LG představila HDR vysílání ve spolupráci s BBC a SES

13. 7. 2016 22:09    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost LG Electronics (LG) představila ve spolupráci s BBC a satelitním operátorem SES technologii HDR vysílání. Ukázka proběhla v rámci konference SES Industry Days v Lucemburku. HDR obsah nabídne divákům ještě realističtější a hlubší obraz s opravdovou černou.

Společnost LG představila HDR vysílání ve spolupráci s BBC a SES

„V inovacích v oblasti televizorů patří společnost LG mezi opravdovou špičku již desítky let. Nejen proto cítíme potřebu podpořit naše partnery, kteří se rozhodnou standardizovat HDR vysílání a zprostředkují ho tak širokému publiku,“ říká Marek Sojak z české pobočky LG.

Ukázkový přenos obsahu v HDR kvalitě byl zajištěn pomocí satelitní sítě SES Astra pomocí technologie HLG (hybrid log gamma). Ta umožňuje jak vyšší kontrast, tak lepší reprodukci barev i SDR (Standard Dynamic Range) televizorů. Technologie HLG, která byla vyvinuta společnostmi BBC a NHK, zajišťuje zpětně kompatibilní přenos HDR obsahu. Navíc využívá jen jeden datový stream, který dekódují jak HDR přijímače, tak i starší zařízení. Technologie HLG nevyžadují přítomnost žádných dalších metadat ve streamu, díky čemuž je kompatibilní se stávající vysílací infrastrukturou a umožní jednoduchý přechod k HDR televizní produkci.

Díky své flexibilitě je inovativní HDR HLG technologie od BBC ideální volbou pro tvůrce tohoto typu obsahu. Partnerům SES je pak umožněno využít testovacího HDR kanálu pro řadu nových zobrazovacích standardů i obsahů.

Tiskové zprávy

Diskuse