Epson prodal 15 miliónů kusů velkokapacitních tiskáren s inkoustovým tankovým systémem

19. 7. 2016 16:02    Rubrika: Tiskové zprávy

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") s potěšením oznamuje, že kumulované prodeje velkokapacitních tiskáren s inkoustovým tankovým systémem dosáhly 15 milionů kusů, což dokazuje úspěch tohoto nového revolučního systému. Společnost Epson zahájila prodej těchto velkokapacitní tiskáren s inkoustovým tankovým systémem v říjnu 2010 v Indonésii. Od této doby byly tyto tiskárny postupně uvedeny na nové trhy ve 150 zemích a regionech1 s pozitivní odezvou na tuto novou koncepci.

Epson prodal 15 miliónů kusů velkokapacitních tiskáren s inkoustovým tankovým systémem

Tento nový typ tiskárny zaznamenal pozitivní dojem na trhu. Zvlášť patrné je to na rozvíjejících se trzích, kde prodej této řady představuje přibližně 10 % z celkového prodeje tiskáren (laserových a inkoustových), což odpovídá zhruba 45 milionům kusů2. Společnost Epson nadále předpovídá silný růst s odhadem celosvětového ročního růstu prodeje o téměř 40 % z celkového prodeje inkoustových tiskáren Epson, ve srovnání s 30 % a 35 % v minulých letech3.

Společnost Epson je přesvědčena, že za úspěchem velkokapacitních tiskáren s inkoustovým tankovým systémem stojí řada faktorů. Zásobníky inkoustu s vysokou kapacitou jsou účelové a plně integrované umožňující spolehlivé řešení. Nabízí také jistý aspekt pohodlí, neboť uživatel naplní velkokapacitní nádržky inkoustem a může bez přerušení tisknout tisíce stránek (bez nutnosti častého doplňování tiskárny inkoustovými kazetami). Dalším důležitým faktorem je efektivnost nákladů. Tiskárny s inkoustovým tankovým systémem nabízí ultra nízké náklady na tisk, neboť jsou dodávány spolu s inkoustovými lahvičkami s vysokou výtěžností .

Marcel Divín, Business Sales Manager ve společnosti Epson Europe B.V., říká: "S prodanými 15 miliony kusy můžeme s hrdostí prohlásit, že tento nový koncept prokázal úspěch. Je pro nás důležité nabízet zákazníkům široké možnosti výběru, aby mohli najít produkt, který vyhovuje jejich individuálním potřebám. Podařilo se nám identifikovat jedinečnou příležitost na trhu. Zákazníci hledají účelové, spolehlivé, nákladově efektivní a velkoobjemové tiskové řešení. Naše inovativní velkokapacitní tiskárny s inkoustovým tankovým systémem tímto řešením disponují, což dokazují i čísla."

Tiskové zprávy . tiskárny

Diskuse