Seagate BackUp Plus Portable - první 2,5“ externí disk na světě s kapacitou 5 TB

25. 10. 2016 20:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Seagate Technology uvádí na český a slovenský trh externí disk Backup Plus Portable, vůbec první 5TB přenosný disk na světě. Novinku zdobí elegantní kovový design a nabídne obří kapacitu úložiště, která je obvyklá spíše u desktopového PC.

Seagate BackUp Plus Portable - první 2,5“ externí disk na světě s kapacitou 5 TB

Přenosný model Backup Plus Portable obsahuje disk o velikosti 5 TB, což je více než dvojnásobná kapacita v porovnání s dnes běžně dostupnými 2,5“ externími disky. Novinka proto umožní ukládání stovek a tisíců filmů, hudebních souborů nebo kolekcí fotek, které si můžete vzít kamkoli s sebou.

Disk stačí připojit k PC nebo notebooku pomocí konektoru USB 3.0 nebo USB 2.0, žádný externí zdroj napájení již není potřeba. Pokud navíc nainstalujete NTFS ovladač pro Mac, můžete disk využívat na různých počítačích s operačními systémy Windows a Mac bez formátování.

Přibalený software Seagate Dashboard poskytuje nástroje pro lokální zálohování i zálohy mobilních zařízení stejně jako ukládání do cloudu nebo zálohy dat ze sociálních sítí. Software uživatelům nabízí zálohu dat na vyžádání jedním kliknutím nebo možnost zálohu naplánovat podle svých potřeb. K dispozici je i bezplatná aplikace Seagate Mobile Backup pro mobilní zařízení Android a iOS, která slouží k zálohám všech obrázků a videí ze zařízení na externí disk nebo do cloudu.

Disk bude v prodeji ve čtyřech barvách - červené, modré, stříbrné a černé za cenu 5490 Kč, resp. 199 euro s DPH.

Tiskové zprávy . Příslušenství . zálohování

Diskuse