TP-Link Archer C58 - dvoupásmový gigabitový router pro rychlou domácí síť

27. 10. 2016 20:47    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link uvádí na český trh Wi-Fi router Archer C58 určený především pro domácnosti a malé firmy. Archer C58 poskytuje připojení rychlostí až 1350 Mbit/s ve dvou pásmech současně podle nejnovějšího standardu Wi-Fi 802.11ac. Dokáže pokrýt i členitý interiér díky třem výkonným externím anténám a lze jej ovládat i na dálku pomocí mobilní aplikace Tether.

TP-Link Archer C58 - dvoupásmový gigabitový router pro rychlou domácí síť

Router Archer C58 podporuje současný přenos dat v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz kombinovanou rychlostí až 1,35 Gbit/s. Umožňuje to nejnovější standard Wi-Fi s označením 802.11ac, který dovoluje až třikrát vyšší rychlost připojení než dnes nejrozšířenější standard 802.11n. Zároveň je však zpětně kompatibilní se všemi staršími zařízeními.

Router je osazený třemi externími anténami s vysokým ziskem, které zajišťují dostatečnou sílu a stabilitu signálu i ve složitém a rozsáhlejším interiéru. Dvoupásmové připojení umožňuje vytvořit dvě samostatné sítě, kde nenáročné úlohy jako e-mail, procházení internetu nebo poslech hudby probíhají v pásmu 2,4 GHz rychlostí až 450 Mbit/s, zatímco aktivitám náročným na přenosovou kapacitu a citlivým na prodlevy, jako jsou online hry, videokonference nebo streamování multimédií ve vysokém rozlišení, je vyhrazeno pásmo 5 GHz o rychlosti až 867 Mbit/s.

Router TP-Link Archer C58 umožňuje rodičům mít pod kontrolou připojení dětí k internetu nastavením seznamu povolených či zakázaných stránek a doby připojení. Zároveň je možné vytvořit bezpečně oddělenou síť pro návštěvy, které budou mít přístup k internetu, nikoli však k ostatním zařízením v síti.

Ke zprovoznění routeru Archer C58 pomocí přehledného webového rozhraní stačí jen několik minut. Následně lze zařízení spravovat nejen prostřednictvím tohoto webového rozhraní z libovolného počítače, ale také pomocí mobilní aplikace Tether pro zařízení se systémy iOS a Android, kterou výrobce poskytuje volně ke stažení. Tether slouží ke konfiguraci routeru a jeho řízení včetně přidělování uživatelských oprávnění, nastavení rodičovského dohledu, stanovení pravidel pro sdílení multimédií a dalších funkcí.

Tiskové zprávy . Příslušenství . wi-fi

Diskuse