TP-Link představuje nové Wi-Fi přístupové body pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300-Outdoor

7. 11. 2017 06:31    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, představuje na českém trhu nové přístupové body s napájením přes datovou síť Ethernet. Oba mohou fungovat samostatně v režimu FAT AP, nebo v režimu FIT AP, kdy jsou řízeny bezdrátovým kontrolérem, typicky v rámci rozsáhlejší sítě s mnoha přístupovými body. Funkce Multi-SSID umožňuje vytvořit více bezdrátových sítí, přičemž u jednotlivých SSID lze nastavit šířku pásma a vytvořit tak sítě s odlišnými parametry pro různé typy klientů.

TP-Link představuje nové Wi-Fi přístupové body pro vnitřní i venkovní prostory CAP1750 a CAP300-Outdoor

TP-Link CAP300-Outdoor je odolný venkovní Wi-Fi přístupový bod (access point) standardu IEEE 802.11n/g/b, který poskytuje připojení rychlostí až 300 Mbit/s. Napájení technologií PoE prostřednictvím ethernetového portu zjednodušuje a zlevňuje instalaci, kdy není nutné k přístupovému bodu vést elektrické vedení. Přístupový bod TP-Link CAP300-Outdoor lze upevnit na libovolnou zeď či stožár. Je konstruovaný pro celoroční umístění venku. Jeho ochranu před povětrnostními vlivy zajišťuje vodotěsné a prachotěsné pouzdro z odolného materiálu. Zařízení je chráněno proti zásahu bleskem do 6 kV a elektrostatickým výbojem do 15 KV.

TP-Link CAP1750 je vnitřní dvoupásmový přístupový bod s maximální rychlostí 450 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 1300 Mb/s v pásmu 5 GHz určený k montáži na strop či stěnu. Podpora napájení přes Ethernet (PoE 802.3at) umožňuje pohodlnou instalaci s nízkými náklady. Přístupové body TP-Link CAP1750 jsou vybavené funkcí automatického přepínání pásma (tzv. band steering), která přesouvá připojená zařízení na rychlejší frekvenci 5 GHz. Funkce vyvažování zátěže zajišťuje spolehlivé připojení v prostředích s vysokou hustotou uživatelů.

Kvalitní zabezpečení na podnikové úrovni

Přístupové body CAP300-Outdoor a CAP1750 jsou vybavené robustním zabezpečením na podnikové úrovni včetně šifrování WPA/WPA2-enterprise a ověřování podle standardu 802.1X pomocí serveru RADIUS. K ověřování uživatelů lze využít i tzv. kaptivní portál, který vyžaduje, aby uživatel provedl určité úkony – například zadal uživatelské jméno a heslo nebo odsouhlasil podmínky užití služeb –, než je mu povolen přístup do sítě. Riziku narušení integrity sítě pomáhá předcházet i zmíněná funkce Multi-SSID a detekce cizích přístupových bodů.

Klíčové vlastnosti:

  • Podpora technologie PoE zjednodušuje a zlevňuje instalaci
  • Správa až stovek přístupových bodů z jednoho místa pomocí hardwarového kontroléru
  • Kaptivní portál poskytuje bezpečný a pohodlný způsob ověřování uživatelů
  • Možnost vytvořit více sítí pro různé uživatele pomocí funkce Multi-SSID a omezit u nich přístupovou rychlost
  • Zabezpečení šifrováním na podnikové úrovni a bezpečné ověřování pomocí serveru RADIUS
  • Vyvažování zátěže a preference rychlejšího připojení v pásmu 5 GHz (pouze u CAP1750)
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse