TP-Link uvádí na trh nové Wi-Fi routery Archer MR400 a TL-MR3620

27. 11. 2017 06:32    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, představuje na českém trhu dva nové dvoupásmové Wi-Fi routery určené pro připojení k internetu prostřednictvím mobilní sítě 3G/4G - Archer MR400 a TL-MR3620.

TP-Link uvádí na trh nové Wi-Fi routery Archer MR400  a TL-MR3620

Oba poskytují připojení k internetu rychlostí až 150 Mbit/s a Wi-Fi připojení rychlostí 450 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mbit/s v pásmu 5 GHz. Oba routery jsou také vybavené čtyřmi LAN porty pro Ethernetovou síť a lze je připojit i k běžnému modemu nebo WAN pomocí portu RJ45. Zatímco Archer MR400 obsahuje slot na SIM kartu, k modelu TL-MR3620 je nutné připojit mobilní 3G/4G USB modem.

Router TP-Link Archer MR400 nevyžaduje ke svému zprovoznění žádnou konfiguraci, stačí vložit SIM kartu pro mobilní síť 4G LTE a přístroj zapnout. Poskytuje bezdrátové připojení v pásmech 2,4 GHz a 5 GHz s optimalizovaným výkonem a minimalizovanými interferencemi signálu. To spolu se dvěma externími anténami využívajícími nejmodernější technologie zajišťuje stabilní připojení a široké pokrytí. Jeho možnosti výrazně rozšiřují tři standardní porty LAN pro místní síť a jeden port LAN/WAN pro externí připojení. Archer MR400 je jednoduché a praktické řešení pro práci všude tam, kde není k dispozici připojení do pevné sítě – na cestách, na chalupě, ale i pro firemní akce, veletržní stánky apod.

Router TP-Link TL-MR3620 rovněž poskytuje připojení k rychlému mobilnímu internetu 3G/4G a dvoupásmovou Wi-Fi síť. Ke zprovoznění mobilního připojení vyžaduje 3G/4G USB modem, pro nějž má připravený USB port na zadním panelu. K dispozici je i standardní port WAN/LAN pro libovolný typ připojení k internetu prostřednictvím příslušného modemu – kabelového, DSL nebo optického. Router je vybavený vysoce výkonnými externími anténami a technologiemi jako MU-MIMO a tvarování signálu, které maximalizují rychlost připojení a kvalitu signálu pro všechna připojená koncová zařízení. K dispozici je i možnost vytvořit bezpečně oddělenou samostatnou síť pro hosty a nastavovat pravidla připojení pomocí rodičovské kontroly. Při připojení k internetu jiným způsobem než mobilním modemem lze využít port USB ke sdílení datového úložiště nebo tiskárny.

Klíčové vlastnosti:

  • Připojení k mobilnímu internetu 3G/4G s rychlostí až 150 Mbit/s (downlink)
  • Dvoupásmová Wi-Fi síť standardu IEEE 802.11ac v pásmech 2,4 GHz (450 Mbit/s) a 5 GHz (867 Mb/s)
  • Možnost připojení koncových zařízení kabelem pomocí standardních portů LAN RJ45
  • Podpora pevného připojení k WAN
  • Výkonné anténní technologie zajišťují velký dosah a vysokou kvalitu připojení
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse