DMS systémy v éře GDPR a eIDAS

3. 5. 2018 15:51    Rubrika: Tiskové zprávy

DMS/ECM systémy, CLM systémy pro správu smluv či elektronizovaný cyklus účetních a daňových dokladů jako hlavní taháky pátého ročníku Document Management Conference. Pozornosti přednášejících neuniknou novinky týkající se vlivu evropské a české legislativy na e-dokumenty, zejména pak eIDAS, GDPR a zákonu o spisové službě. Akce se bude konat 16. května v Praze v prostorách Konferenčního centra City.

DMS systémy v éře GDPR a eIDAS

Úvodní příspěvek Roberta Piffla poreferuje o základních předpokladech pro evidenci dokumentů v systémech ECM/DMS jak v případech soukromoprávních subjektů tak evidence dokumentů u veřejnoprávních subjektů.

Z úst Jense Witta se pak účastníci konference seznámí s řešením evidence dokumentů a metadat v systémech společnosti ELO Digital Office GmbH. Součástí prezentace bude krátký vhled do dalších možností využití systémů společnosti ELO Digital Office GmbH a jejich propojení na ostatní informační systémy.

Jak se vypořádat s dopady evropské a národní legislativy a vyhovět splnění všech povinností vyplývajících z právních předpisů? Praktickou ukázku řešení evidence, správy a oběhu elektronických dokumentů auditoriu nabídne Václav Král z organizace Člověk v tísni.

Chcete vědět, proč M-Files mění způsob, jakým svět spravuje informace? Zeptejte se týmu expertů ze společnosti Digital Resources a.s. Jejich příspěvek bude nabitý novinkami ze světa inteligentní správy informací a moderních ECM systémů. Součástí programu bude rovněž živá ukázka systému M-Files 2018.

O nařízení eIDAS a jeho vlivu na budoucí digitalizaci všech obchodních procesů na konferenci pohovoří další z řečníků - Petr Dolejší ze SEFIRA spol. s.r.o. Ve svém vystoupení se zaměří na vytváření důvěryhodných elektronických dokumentů ze strany uživatelů s důrazem na vzdálený elektronický podpis.

Pavel Nykl ze společnosti Onlio pak představí ucelené balíky funkcí DMS eDoCat pro řízenou dokumentaci, personalistiku, archivy médií, ekonomické agendy včetně vytěžování strukturovaných dat. Součástí přednášky bude řada praktických typů pro práci s elektronickými dokumenty.

Navazující příspěvek Martina Hanuska ze společnosti Sabris se zaměří na příklady, jak naplno využít veškerý obsah uložený v systémech firmy pomocí OpenText Process Suite.

Programová tečka konference připadne Robertu Pifflovi a jeho komentáři k dopadům nařízení GDPR a eIDAS na systémy pro správu a evidenci dokumentů. Praktické ukázky nabídnou možná řešení pro zajištění práv subjektů údajů, které budou po 25.5.2018 subjekty údajů uplatňovány. Chybět nebude ani krátké seznámení s plánovanými změnami legislativy v letech 2018/2019.

Podrobný program a registrace na www.dmcon.cz.