Nokia 8 Sirocco - s čistým systémem Android

3. 5. 2018 16:04    Rubrika: Tiskové zprávy

V České republice zahajuje prodej Nokia 8 Sirocco. Nejvyšší model z portfolia HMD Global disponuje výkonným hardware, kvalitním fotoaparátem a již tradičně pravidelně aktualizovaným čistým systémem Android. Nabídne také stylový design kombinující ocelový rám, skleněná záda a 5,5” 2K pOLED displej.

Nokia 8 Sirocco - s čistým systémem Android

Na český trh dorazí aktuálně nejlépe vybavený telefon z dílny společnosti HMD Global. Nokia 8 Sirocco zůstává věrna svému označení a přinese kvalitní fotoaparát, stylový design kombinující ocelový rám, skleněná záda a 5,5” 2K pOLED displej. Doporučená cena novinky je 19.999,- s DPH.

Nokia 8 Sirocco ve svém elegantním kompaktním těle spojuje výkon a účelné inovace s bohatým odkazem telefonů Nokia charakterizovaným mimo jiné precizním zpracováním či elegantním designem. Vylepšený Dual-Sight mód, optika ZEISS i precizně vyladěná akustika, pomohou majitelům zařízení věrně zachytit své zážitky a následně se jimi pochlubit přátelům nebo třeba na sociálních sítích.

Na první pohled zaujme Nokia 8 Sirocco svým po stranách zakřiveným 5,5 palcovým pOLED displejem s rozlišením 2,5K, který zaujme přes 95 % přední strany telefonu a hladce navazuje na jeho tělo. To je tvořené rámem vyrobeným z jednoho bloku oceli, která je 2,5krát odolnější než hliníková slitina série 6000, a skleněnými zády krytými 3D Corning® Gorilla® Glass 5. Celá konstrukce je lehká a pečlivě vyvážená, díky úzkým rámečkům pak novinka perfektně padne do ruky.

O precizní zachycení každého detailu se u Nokia 8 Sirocco postará duální fotoaparát s optikou ZEISS, který lze díky novému režimu Pro Camera ovládat manuálně. Je tedy možné nastavit si např. úroveň ISO, vyvážení bílé, zaostření, rychlost závěrky nebo korekci expozice podle potřeby a dosáhnout tak skvělých výsledků. Fotoaparát v sobě kombinuje v sobě extrémně citlivý 12MP širokoúhlý fotoaparát určený do špatných světelných podmínek a sekundární 13MP fotoaparát s dvojnásobným optickým zoomem.

Vylepšený Dual-Sight mód opět využívá předního i zadního fotoaparátu, a kromě zobrazení s rozdělením obrazovky na půl nově nabídne také formát „Picture-in-Picture“. Vylepšená je také integrace pořízených #Bothies do Google Photos, včetně slovních pokynů v rámci Google Assistant. Tři citlivé mikrofony využívají prostorový záznam zvuku Nokia a nedělá jim problém zachytit jak tichý šepot, tak například hlasitý koncert .

O bezproblémový chod Nokia 8 Sirocco se stará mobilní platforma Qualcomm™ Snapdragon® 835 společně s 6 GB RAM. Zařízení nabídne 128GB úložiště a jako první chytrý telefon Nokia přináší podporu Qi bezdrátového nabíjení.

Nokia 8 Sirocco se připojuje k rodině zařízení v Android One programu, díky kterému nabídne společností Google pečlivě a kvalitně odladěný software. Každý z nich bude inovován za pomocí umělé inteligence a získá nejlepší možné zabezpečení, jaké Google nabízí. Díky čistému operačnímu systému Android přicházejí chytré telefony Nokia bez zbytečných změn v uživatelském rozhraní a také bez skrytých procesů na pozadí, které by zařízení zpomalovaly a zvyšovaly jeho spotřebu energie. Každý telefon také přichází s minimem předinstalovaných aplikací a bude mít tedy k dispozici více úložného prostoru.

Nokia 8 Sirocco
Nokia 8 Sirocco

Díky předinstalovanému operačnímu systému Android Oreo™ si budou noví majitelé hned po rozbalení moci vychutnat nejnovější funkce, mezi něž patří Picture-in-Picture pro lepší multitasking, Android Instant Apps, které umožní jednoduše objevovat a používat nové aplikace a v neposlední řadě funkce pro šetření baterie, jakými jsou například omezování aplikací běžících na pozadí.

Doporučená cena novinky je 19.999,- s DPH.

Technické specifikace:

  • Sítě: GSM: 850/900/1800/1900, CDMA One: BC (800), CDMA 2000: BC0 (800). WCDMA, 1,2,5,8, TDS CDMA 34,39 FDD-LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 20, 28 TDD-LTE: 34, 38, 39, 40, 41
  • Rychlost sítě: LTE Cat 12 600Mbps DL \ Cat13 150Mbps(64QAM) UL
  • OS: Android Oreo™
  • CPU: Qualcomm™ Snapdragon® 835 Mobile Platform
  • RAM: 6 GB LPPDDR 4X
  • Úložiště: 128G GB USF2.1
  • Konstrukce: Dotykový monoblok s kapacitními softwarovými klávesami
  • Displej: 5.5” QHD pOLED, 3D Corning® Gorilla® Glass 5
  • Hlavní fotoaparát: 12MP wide, 2L7, 1.4um, 2PD, f/1.75, FOV 78”
  • Sekundární fotoaparát: 13MP tele, 3M3, 1.0um, f/2.6, FOV 47.3”, dvoubarevný blesk
  • Přední fotoaparát: 5MP, 4E8, 1.4um, F/2.0, FF, display flash
  • Konektivita a senzory: 802.11 a/b/g/n/ac (MIMO), Bluetooth 5.0, GPS/AGPS+GLONASS+BDS, NFC, ANT+, čtečka otisků prstů, ALS/PS, akcelerometr, e-kompas, gyroskop, Hallův senzor, barometr
  • Batterie: integrovaná 3260mAh baterie
  • Zvuk: 3 AOP mikrofony, reproduktor s chytrým zesilovačem
  • Nabíjení: kompatibilita s QC 4, podpora Qi bezdrátového nabíjení
  • Rozměry: 140,93 x 72,97 x 7,5 mm
  • Nano SIM
Tiskové zprávy . mobily

Diskuse