Rozvodné jednotky CyberPower do racku pro datová centra

24. 5. 2018 17:20    Rubrika: Tiskové zprávy

CyberPower na českém trhu představuje nové rozvodné jednotky řady PDU4100x a PDU8100x pro široké spektrum aplikací od jednotlivých zařízení až po datová centra

Rozvodné jednotky CyberPower do racku  pro datová centra

Společnost CyberPower, přední světový výrobce záložních napájecích řešení, uvádí na trh novou řadu rozvodných jednotek (PDU) určených pro připojení až osmi zařízení, jako jsou servery, NAS, aktivní síťové prvky, systémy kamerového dohledu, pokladní systémy apod. Nové modely PDU – PDU41004, PDU41005 a PDU81005 – umožňují dálkově ovládat jednotlivé výstupy včetně nastavení posloupnosti zapínání či vypínání připojených zařízení.

Uvedené modely jsou osazené osmi zásuvkami typu IEC C14 x 1 na předním panelu a uživatelsky nastavitelným barevným LCD displejem, který může zobrazovat údaje o vstupním napětí, frekvenci a proudu, aktuálním příkonu a stavu připojení k síti LAN a o teplotě a vlhkosti prostředí, dále verzi hardwaru a softwaru a sériové číslo. Model PDU81005 umožňuje navíc měření údajů (např. spotřeby) na úrovni jednotlivých zásuvek.

PDU lze spojovat a přidávat další do řetězců podle toho, jak se zvětšuje síť u uživatele a zvyšují se tak nároky na rozvoj sítě a větší počet přípojných zásuvek.
Jednotky PDU lze ovládat prostřednictvím řídicího a informačního softwaru PowerPanel® nebo webového rozhraní, které poskytuje neustálý přehled o aktuálních hodnotách na jednotlivých výstupech. Záznam událostí prostřednictvím internetového prohlížeče nebo síťového připojení umožňuje uživatelům zpětně kontrolovat historii provozu. Při specifikovaných událostech dokáže software posílat automatická upozornění prostřednictvím e mailu, SMS zprávy nebo SNMP nastaveným uživatelům, aby mohli okamžitě podniknut příslušné kroky. Zařízení je vybavené také portem typu RJ45 k připojení samostatně dodávaného čidla, které průběžně měří teplotu a vlhkost okolního prostředí.

Zařízení jsou plně kompatibilní s Cisco EnergyWise, což umožňuje dosáhnout maximální energetickou účinnost při nasazení v datových centrech.

Klíčové vlastnosti PDU CyberPower:

  • Lokální i vzdálené sledování a přepínání stavu v reálném čase
  • Měření spotřeby jednotlivých zásuvek (pouze model PDU81005)
  • Samostatně ovladatelné zásuvky s možností nastavení pořadí zapínání a vypínání
  • Vestavěný ethernetový port RJ45 pro vzdálenou správu a monitoring v reálném čase v prostředí software PowerPanel
  • Port RJ45 pro sériovou komunikaci
  • Vstupní a výstupní porty RJ45 pro zapojení do řetězce
  • Uživatelsky nastavitelný barevný LCD displej
  • Uživatelsky snadná aktualizace firmwaru přes USB port
  • Software pro správu PowerPanel
Tiskové zprávy

Diskuse