Qualcomm Snapdragon 845, 4 GB RAM, 64 GB úložné kapacity, smartphone LG G7 ThinQ

19. 6. 2018 18:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost LG Electronics (LG) představila svůj nejnovější luxusní smartphone, LG G7 ThinQ, jehož úkolem je vnést do základního uživatelského komfortu užitečné a příjemné funkce umělé inteligence.

Přístroj LG G7 ThinQ, založený na nejnovější mobilní platformě Qualcomm® Snapdragon™ 845, nabízí paměť RAM 4 GB a vnitřní úložiště 64 GB, které umožňují snadno spouštět i ty nejnáročnější úlohy a aplikace. Je vybaven ohromujícím 6,1palcovým jasným displejem, který je téměř o půl palce větší než jeho předchůdce, ale ani o chlup širší, takže přístroj LG G7 ThinQ má ideální velikost po ovládání jednou rukou.

Leštěný kovový rámeček, vyznačující se estetikou nového designu řady G, dává přístroji LG G7 ThinQ elegantnější, „naleštěnější“ vzhled, který je zepředu i zezadu doplněn sklem Gorilla Glass 5 pro zvýšenou odolnost. LG G7 ThinQ má opět voděodolnost a prachuvzdornost IP68 a je zkonstruován tak, aby splňoval požadavky testů MIL-STD 810G vypracovaných armádou Spojených států k posouzení odolnosti zařízení v drsných podmínkách.

Model LG G7 ThinQ je vylepšen 8MP předním fotoaparátem a 16MP objektivem vzadu jak ve standardní, tak v širokoúhlé (Super Wide Angle) konfiguraci pro vyšší rozlišení fotografií s většími detaily. Vlajkový širokoúhlý fotoaparát LG nyní zachytí ještě větší část krásné krajiny s menším zkreslením okrajů, zatímco selfie jsou jasnější a v porovnání s předchozími telefony LG vypadají přirozeněji.

Společnost LG dále vylepšila funkce umělé inteligence fotoaparátu, který měl premiéru v modelu LG V30S ThinQ. AI CAM teď nabízí 19 režimů fotografování, oproti dřívějším osmi, pro ještě lepší inteligentní optimalizaci snímků. Uživatelé také mohou své fotografie dále vylepšovat volbou jedné ze tří dalších možností efektů, pokud jim možnost doporučená funkcí AI CAM nevyhovuje.

Fotografování za nízkého osvětlení se u přístroje LG G7 ThinQ dostává na zcela novou úroveň díky novému superjasnému fotoaparátu (Super Bright Camera), jehož snímky jsou až čtyřikrát jasnější než typické fotografie pořízené při slabém světle. Při fotografování za slabého světla algoritmus umělé inteligence automaticky upravuje nastavení fotoaparátu kombinací technologie pixel binning a softwarového zpracování.

Společnost LG také přidala nové funkce, díky nimž je fotografování přístrojem LG G7 ThinQ ještě větší radost než kdykoli předtím. Režim živé fotografie (Live Photo) zaznamenává jednu sekundu před a jednu sekundu po stisknutí spouště, aby zachytil fragmenty neočekávaných okamžiků nebo výrazů, které by vám jinak unikly. Funkce Stickers využívá rozpoznávání obličeje ke generování legračních 2D a 3D překrývajících prvků, např. slunečních brýlí nebo pásek do vlasů, které jsou vidět přímo na displeji.

Novinkou v řadě G je režim Portrait, který vytváří profesionálně vyhlížející snímky s rozostřeným pozadím. Tohoto bokeh efektu lze dosáhnout pomocí buď standardního nebo Super Wide Angle objektivu, což dává fotoamatérům možnosti pro ještě větší kreativitu.

LG G7 ThinQ bude jeden z prvních přístrojů, které budou vybaveny novými funkcemi Google Lens. Google Lens je nový způsob vyhledávání využívající poslední novinky umělé inteligence a počítačového vidění. Funkce, která je k dispozici v rámci aplikací Google Assistant a Google Photos, dokáže poskytnout další informace o objektech, například pamětihodnostech, rostlinách, zvířatech nebo knihách, a také identifikovat text. Můžete si prohlížet webové stránky, přidávat do kontaktů vizitky, přidávat do kalendáře události nebo si vyhledat položku v restauračním menu – a to vše přímo z Google Lens. (Dostupnost Google Lens může být omezena dle podpory v jednotlivých regionech.)

Přímo pod ovladačem hlasitosti se nachází tlačítko pro spouštění funkcí umělé inteligence telefonu. Jedním klepnutím na toto tlačítko se spustí Google Assistant, rychlým dvojitým poklepáním se spustí Google Lens, což ještě u žádného telefonu nebylo. (Dostupnost Google Assistant může být omezena dle podpory v jednotlivých regionech.)

S využitím funkce Super Far Field Voice Recognition (SFFVR) a vysoce citlivého mikrofonu tohoto smartphonu rozpozná Google Assistant hlasové příkazy zadávané až ze vzdálenosti pěti metrů. Funkce SFFVR dokáže oddělit příkazy od hluku v pozadí, díky čemuž je přístroj LG G7 ThinQ skvělou alternativou k domácímu hlasovému ovládání umělé inteligence i při zapnuté televizi. Vlastní příkazy LG pro Google Assistant byly v modelu LG G7 ThinQ rozšířeny, takže teď mohou uživatelé zadávat provedení ještě většího množství úkolů pouhým hlasem.

První věc, které si zákazníci u přístroje LG G7 ThinQ všimnou, bude pravděpodobně nový 6,1palcový displej QHD+ (3 120 x 1 440), který se honosí poměrem stran 19,5:9 FullVision a spodním rámečkem, který je téměř o 50 procent užší než u LG G6. Na displej přístroje LG G7 ThinQ, založený na nové LCD technologii společnosti LG zvané Super Bright Display, se lze snadno dívat i za přímého slunečního svitu, má jas až 1 000 nit, což je v oboru špička, a zobrazuje 100 procent barevného gamutu DCI-P3.

Podle typu obsahu lze pak displej nastavit na šest různých režimů zobrazení: Auto (Automatický), Eco (Ekonomický), Cinema (Kino), Sports (Sportovní), Game (Herní) a Expert (Expertní). V režimu Auto telefon automaticky analyzuje obsah hry nebo fotografií a optimalizuje displej a spotřebu energie. Uživatelé mohou obraz ještě dále jemně vyladit samostatným nastavením teploty obrazovky a jednotlivých úrovní RGB.

Nový Second screen smartphonu dává uživatelům flexibilní možnosti při nastavování displeje dle vlastního vkusu a stylu. Displej lze plně rozšířit tak, aby vypadal jako bez rámečku, nebo jej lze nastavit tradičnějším způsobem, kde je lišta upozornění zcela začerněná. Pro dosažení osobnějšího dojmu mohou uživatelé dokonce změnit lištu upozornění na jinou barvu.

V rámci trvajícího odhodlání společnosti LG poskytovat prostřednictvím svých smartphonů jedinečný poslech nabízí LG G7 ThinQ luxusní inovace zvuku, který ani nadále nemá ve svém oboru konkurenci. Reproduktor Boombox, který je poprvé nabízen právě v modelu LG G7 ThinQ, využívá vnitřní prostor přístroje LG G7 ThinQ jako rezonanční komoru, díky čemuž dosahuje dvojnásobných basů oproti konvenčním smartphonům a tím i výkonného zvuku jako u velkého audiozařízení bez nutnosti použít externí reproduktory. Při položení na pevný povrch nebo bednu využije smartphone jejich rezonanční komoru jako hloubkový reproduktor a basový efekt tím ještě zesílí.

LG G7 ThinQ je také první smartphone nabízející prostřednictvím technologie DTS:X virtuální 3D zvuk pro veškerý obsah a do sluchátek až 7.1 kanálů. Přístroj LG G7 ThinQ, kterým společnost LG pokračuje ve svém zaměření na skvělý zvuk smartphonů, je vybaven převodníkem Hi-Fi Quad DAC zajišťujícím neuvěřitelně bohatý zvuk zejména při spárování s vysokoimpedančními sluchátky.

„Model LG G7 ThinQ se silně zaměřuje na základy a jeho uvedením na trh píše naše společnost novou kapitolu,“ říká Hwang Jeong-hwan, prezident společnosti LG Electronics Mobile Communications Company. „Díky kombinaci přizpůsobených a užitečných funkcí umělé inteligence se smysluplnými funkcemi smartphonu jde o dosud nejkomfortnější smartphone LG.“

Model LG G7 ThinQ bude v nadcházejících dnech předveden v Jižní Koreji a následně na hlavních trzích v Severní Americe, Evropě, Latinské Americe a Asii. Doporučovaná cena v Česku byla stanovena na 21 690 Kč, na Slovensku €849.

Tiskové zprávy . mobily