Hybridní bezdrátový Mesh systém s powerline nezastaví žádná zeď

29. 11. 2018 07:51    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje svůj nový hybridní meshový Wi-Fi systém Deco P7, který podporuje vytváření sítí přes elektrické rozvody v domě, tzv. „powerline“. Bezdrátová i „powerline“ připojení spolupracují a propojují jednotlivé jednotky Deco, které tak poskytují ještě vyšší rychlost přenosu dat a plné pokrytí bez hluchých míst. Díky tomu lze jednotky rozmístit prakticky kdekoli v domě či kanceláři bez ohledu na dosah bezdrátového signálu. Stačí aby byla jednotka připojena v zásuvce a začne šířit Wi-Fi signál pro připojení ostatních zařízení k internetu a lokálním datům. Deco P7 tak dokáže zajistit pokrytí Wi-Fi signálem i ve velmi rozmanitém prostředí, které by se jinak muselo řešit množstvím různých síťový prvků.

Hybridní bezdrátový Mesh systém s powerline nezastaví žádná zeď

Kouzlo kombinace Mesh a Powerline plně ocení uživatelé, kteří by rádi využili výhod meshové Wi-Fi sítě, ale v domě či kanceláři mají problém s šířením bezdrátového signálu, například kvůli konstrukci zdiva nebo kvůli vzdálenosti mezi pokrývanými lokalitami. V takovém případě využijí meshové jednotky k vzájemnému propojení právě elektrické vedení. Tato výhoda se využije i v případě, že se bezdrátový signál šíří bez problému. A to tak, že datové propojení přes elektrickou síť posiluje již navázané bezdrátové připojení, a jednotky tak mezi sebou komunikují až o 60 % vyšší rychlostí.

Deco P7 pracuje ve dvou bezdrátových pásmech při rychlosti AC1300, konkrétně v pásmu 5 GHz (867 Mbit/s) a v pásmu 2,4 GHz (400 Mbit/s). V elektrických rozvodech pak dosahuje rychlosti AV600 ve standardu HomePlug AV (600 Mbit/s).

Systém je tvořen dvěma jednotkami, které stačí vhodně rozmístit po domě či kanceláři, ale i do vzdálenějších a méně dostupných míst. Lze tak pokrýt prostor od půdy až po garáž v suterénu, umístěnou i pod silnou železo-betonovou podlahou. Nebo také klasický panelový byt s nosnými zdmi a vyztuženou betonovou konstrukcí. Deco přináší snadný způsob pokrytí Wi-Fi signálem pro jakoukoliv domácnost či kancelář. Deco P7 slouží i jako propojovací a řídicí hub pro všechna zařízení, která využívá chytrá domácnost a jiný hub již není potřeba.

Signál pro všechny
Deco používá bezdrátovou technologii 802.11ac, která je třikrát rychlejší než u routerů předchozí generace, a dokáže zajistit plynulé připojení až pro 100 bezdrátových zařízení. Výhodou v domácím, a především firemním prostředí je Wi-Fi roaming, který umožňuje hladký přechod mezi jednotlivými zónami pokrytí. Připojené zařízení, ať telefon či tablet, se postupně připojuje z jedné jednotky na další bez jakéhokoliv zásahu uživatele. S mobilním zařízením tak lze přecházet z kanceláře do kanceláře nebo ze sklepa do obýváku, a není třeba starat se o to, ke kterému přístupovému bodu je zařízení připojeno. Video hovory, filmy z datového úložiště nebo rozdělaná práce zůstane zachována a pokračuje bez přerušení.

Inteligentní kancelář i domácnost
Deco P7 s powerline je kompatibilní a podporuje interakce se službou IFTTT. Uživatelé tak mohou využít širokou nabídku chytrých spotřebičů, jako jsou chytré žárovky, zámky, kamery a další podporující zařízení. Deco je také kompatibilní s hlasovým ovládáním Amazon Alexa.

TP-Link HomeCare a snadné nastavení
Součástí produktů řady Deco je bezpečnostní balík TP-Link HomeCare™, který obsahuje tři hlavní funkce. Antivirus Trend Micro™ zajišťuje datovou bezpečnost díky aktualizované databázi hrozeb. Obsahovou bezpečnost obstarává účinná rodičovská kontrola, která dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům pro každého člena rodiny. A o rychlosti a kvalitu přenosu se stará nastavení Kvality sítě (QoS), které řídí priority zařízení a aplikací, aby fungovaly co nejrychleji, když je třeba.

Nastavení jednotek Deco je také velmi snadné. Uživatel si nainstaluje aplikaci do mobilu, a pak jednoduše postupuje podle pokynů na displeji. Deco se o vše ostatní postará a Wi-Fi síť je nastavená a funkční během chvilky.

Klíčové vlastnosti Deco P7

  • Třída bezdrátového přenosu: AC1300 + HomePlug AV600
  • Hybridní mesh Wi-Fi + PLC: Hybridní síť účinně zvyšuje šířku pásma. Díky propojení přes elektrickou síť („powerline“) již neexistují omezení v podobě stěn nebo vzdáleností. Užijte si domácí Wi-Fi úplně kdekoli!
  • Výkonná procesorová jednotka: čtyřjádrový procesor Qualcomm
  • Jednoduše a šikovně: díky aplikaci Deco je nastavení a správa sítě hračkou. Hardware je kompatibilní pro spolupráci s asistentkou Amazon Alexa a službou IFTTT
  • Maximalizovaný rozsah: každá jednotka pokryje Wi-Fi signálem plochu až 190 m2
  • Možnost připojit více zařízení: podporuje připojení pro více než 100 zařízení
  • TP-Link HomeCare™: kombinace rodičovské kontroly, řízení kvality služeb QoS a antivirového softwaru, který je součástí routeru.
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse