TP-Link představuje „DIY“ venkovní anténu CPE610 pro pásmo 5 GHz a přenos 300 Mb/s

7. 2. 2018 13:53    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, uvádí na český trh novou venkovní anténu TP-CPE610 v provedení „Do It Yourself“.

Nová anténa je určena pro pásmo 5 GHz a přenos dat 300 Mb/s. Jedná se o všesměrovou anténu s vysokým ziskem 23 dBi, technologií 2×2 MIMO a speciálním kovovým reflektorem určenou pro bezdrátová stabilní spojení na velké vzdálenosti.

„U nového modelu antény TP-CPE610 designéři výrazně zapracovali na možnostech směrování paprsku, zlepšila se latence a potlačilo se rušení signálu,“ říká Jan Kufner, B2B Channel Manager z TP-Link Czech, s.r.o. „Na příchod této antény jsme se těšili i pro její možnost napájení přes pasivní PoE, které umožňuje její flexibilní umístění i v místech bez elektrické sítě,“ dodává Jan Kufner.

Do It Yourself
Anténa se dodává rozebraná i kvůli kompaktnímu balení, které snižuje ekologickou zátěž při transportu. Díky nové a silné konstrukci jednotlivých součástí antény, které se do sebe přesně zaklapnou, je její sestavení velmi rychlé. Sady pro montáž na sloupek pak nabízí anténě volnost pohybu ve všech třech osách, umožňují flexibilní instalaci dle potřeby, ale zároveň zajišťují pevné uchycení, které odolá silným poryvům větrů i na výškových budovách či stožárech.

Anténa samozřejmě disponuje outdoorovými vlastnostmi a je vhodná do jakéhokoli podnebí – pouzdro s třídou ochranného krytí IP65 odolá vlivům počasí, a navíc má ochranu proti elektrostatickému výboji (ESD) až do 15 kV a proti zásahu bleskem až do 6 kV.

Pharos Control – systém centralizované správy sítě
Anténa CPE610 se dodává se softwarem Pharos Control pro centralizovanou správu sítě, který uživatelům pomáhá snadno řídit všechna zařízení v síti z jediného počítače. Mezi jeho funkce patří rozpoznávání zařízení, monitorování jejich stavu, aktualizace firmwaru a údržba sítě. Intuitivní prostředí ve webovém prohlížeči – PharOS – je alternativním způsobem, jak síť spravovat, a profesionálům umožňuje přístup k detailnějším nastavením.

Klíčové vlastnosti:

• Rychlost bezdrátového přenosu dat až 300 Mb/s v pásmu 5 GHz
  • Směrová anténa s vysokým ziskem 23 dBi, technologií 2×2 MIMO a speciálním kovovým reflektorem je ideální pro spojení na velké vzdálenosti
  • Technologie společnosti TP-Link s názvem Pharos MAXtream TDMA zlepšuje prostupnost dat, kapacitu a výkon
  • Systém Pharos Control dává administrátorům možnost využívat bezplatný centralizovaný systém řízení
  • Provozní režimy: AP / Client / Bridge / Repeater / AP Router / AP Client Router (WISP)
  • Pasivní napájení PoE podporuje flexibilní nasazení a usnadňuje instalaci