Inovativní PoE switch pro IP kamery a dohledová řešení

29. 3. 2019 11:28    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, uvádí na český trh nový 16-portový PoE switch TL SL1218MP, který patří do skupiny podnikových switchů JetStream. Switch je určen pro napájení IP kamer a pro stavbu malých a středních podnikových dohledových řešení. Současně nabízí široké možnosti dohledu a řízení provozu včetně optimalizace pro různé druhy zátěže.

Inovativní PoE switch pro IP kamery a dohledová řešení

Porty kam se podíváš
Nový switch TL SL1218MP nabízí celkem 16 PoE+ 10/100Mb/s RJ45 portů, dále dva gigabitové RJ45 porty, a dva gigabitové combo porty pro SFP moduly. Celková datová šířka pak činí úctyhodných 7,2 Gb/s. Vzhledem k univerzálnosti SFP modulů je možné switch dovybavit dle aktuální potřeby.

PoE výkon pro podnikový dohled
Jeho klíčovou výhodou je, že je schopen zajišťovat PoE napájení podle standardu 802.3af a podporuje až 30W napájení na každém PoE portu. Celkově tak pro napájená zařízení (primárně IP kamery) má připraven výkon 192 W, což je nárůst o více než 50 % oproti stávajícímu modelu TL-SG1008MP, který má PoE budget 126 W.

IP kamery, připojte se!
TL-SL1218MP je speciálně navržený PoE switch pro IP dohledové aplikace, které jsou závislé na vzdálenosti kamer síťového prvku. Standard pro ethernetové kabely činí běžně 100 metrů. Tento PoE switch však disponuje rozšiřujícím režimem (Extended) a při jeho použití dosahuje přenosová vzdálenost pro PoE i data až 250 m, což je ideální pro nasazení IP kamery do vzdálenějších míst. Rychlost portů, které jsou v tomto režimu, je nastavena na 10 Mb/s, což je naprosto dostačující i pro bezpečnostní kamery se 4K rozlišením. Skutečná přenosová vzdálenost se samozřejmě může lišit na základě kvality kabelů. Výhodou je, že režim Extended lze zapnout přepínačem na čelním panelu.

Kvalita přenosu a priority
Pro zaručení kvality citlivých aplikací, jako je například video monitor, nabízí TL SL12128MP vyšší možnosti priorit pro IPC připojené porty.

Instalace i pro laiky
Uvést tento switch do provozu je snadná práce i pro méně zkušeného uživatele. Opravdu. Switch připojíte k napájení. Kabelem připojíte zdroj internetu, pak IP kamery, počítače, IP telefony a tiskárny. A je hotovo.

Klíčové vlastnosti TL-SL1218MP:

  • 16 portů RJ45 PoE + 10/100Mb/s, 2 gigabitové porty RJ45 a 2 kombinované gigabitové SFP sloty
  • Přenos dat a napájení až do vzdálenosti 250 m v režimu Extended, speciálně navrženého pro dohledový systém
  • Prioritní režim pro port 1-8, který zaručuje kvalitu citlivých aplikací, jako je například video monitor
  • Vysoký výkon PoE napájení, až 30 W pro každý PoE port a 194 W pro všechny PoE porty
  • Snadné použití bez nutnosti konfigurace a instalace
Tiskové zprávy

Diskuse