Nový VDSL router s rychlostí až 350 Mb/s (35B) a telefonními funkcemi

29. 3. 2019 11:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje Archer VR2800v, nový Super VDSL telefonní router se standardem 11AC Wave2, kombinovanou rychlostí přenosu dat až 2767 Mbit/s a technologií MU-MIMO, který je primárně určen pro malé a střední podniky (HD telefonie), a domácnosti s mnoha připojenými zařízeními, jako jsou chytré telefony, tablety, notebooky, chytré televizory a media přehrávače (Super VDSL).

Nový VDSL router s rychlostí až 350 Mb/s (35B) a telefonními funkcemi

Technologie Super VDSL (VDSL2 Profile 35b, poslední generace DSL) poskytuje rychlost internetu až do 350 Mb/s, což je 3,5x více, než předchozí verze VDSL2 (100 Mb/s), a to na stávajících metalických linkách, takže není třeba investice a instalace optických rozvodů. Stabilní přenos dat pak zajišťují technologie G.vector a RNC, které se starají o snižování rušení telefonní linky. Archer VR2800v je kompatibilní se standardy VDSL2, ADSL2+, ADSL2 a ADSL a podporuje všechny standardy DSL připojení pro zajištění kompatibility s většinou poskytovatelů internetového připojení (ISP).

Wi-Fi bez kompromisů
Router Archer VR2800v je unikátní i ve způsobu využívání Wi-Fi pásma. Díky technologii 4x4 MU-MIMO dochází k optimalizaci provozu současným přenášením dat do více zařízení, se 4x rychlejším výkonem signálu. Router obslouží až 4 zařízení najednou, čímž zkracuje čas čekání. Zároveň disponuje technologiemi NitroQAM™ (1024-QAM) a 4 Stream, které zvyšují bezdrátový výkon až o 25 % při kombinovaných rychlostech, tedy umožňují dosáhnout přenosu až 2767 Mb/s. Konkrétně 600 Mb/s na 2,4 GHz je ideální pro každodenní surfování a zasílání e-mailů, zatímco 2167 Mb/s na 5GHz pásmu zajistí 4K streaming a hraní her zcela bez zpoždění. O kvalitu příjmu se pak staraní čtyři externí antény.

Telefonování v HD kvalitě
Schopnost routeru podporovat až šest digitálních sluchátek s integrovanou základnou DECT spolu se dvěma analogovými telefony nebo faxovými přístroji bude využito hlavně v prostředí malých až středních firem, nebo v rámci domácí kanceláře případně v malém bytovém domě. Router funguje také jako digitální hlasový záznamník s kapacitou až 540 minut, což vystačí pro nadiktování nákupu na několik let, nahrání pár audio knih, nebo záznam až 3 telefonátů od tchýně/tchána. Přes aplikaci tpPhone lze provádět telefonické hovory po pevné lince i přes smartphone.

Výkon a síla pro domácí centrum zábavy
Modem Archer VR2800v je poháněn nejmodernějším, špičkovým dvoujádrovým procesorem Broadcom o frekvenci 1 GHz, který oproti běžnému modemovému směrovači zvyšuje jeho propustnost až dvojnásobně. Dva další pomocné procesory pak pomáhají udržovat vysokorychlostní výkon díky několika souběžným úkolům, které umožňují bezproblémové surfování, streamování a hraní bez jakéhokoli zpomalení.

Kromě silného procesoru je router vybaven dvěma porty USB 3.0, které jsou až 10x rychlejší než USB 2.0. Lze je využít pro sdílené lokální úložiště, sdílenou tiskárnu, a k připojení k mediálnímu serveru. Ke čtyřem Gigabit ethernetovým portům je možné připojit pevnou LAN síť nebo již konkrétní stolní počítače, herní konzole a přehrávače digitálních médií, kterým je tak zajištěn přísun dat v maximální rychlosti po celý den.

Nastavení a správa i přes mobil
Díky intuitivnímu webovému rozhraní nebo výkonné mobilní aplikaci Tether se nastaví Archer VR2800v během několika minut. Oba způsoby lze použít z jakéhokoli zařízení s operačními systémy Android nebo iOS a umožňují spravovat nastavení sítě, včetně rodičovské kontroly a řízení přístupů. Tether také poskytuje automatické aktualizace firmwaru, které vždy poskytují nejnovější výkon a hlavně zabezpečení.

Klíčové vlastnosti Archer VR2800v

  • Super VDSL – Nejnovější technologie VDSL (VDSL2 Profile 35b) poskytuje rychlost internetu až do rychlosti 350Mb/s, zatímco technologie G.vector a RNC zajišťuje stabilní přenos dat.
  • 4×4 MU-MIMO – Současně přenáší data do více zařízení se 4x rychlejším výkonem.
  • NitroQAM™ a 4-Stream – Překročí omezení rychlosti Wi-Fi předchozí generace, dosahuje až 600Mb/s na 2,4 GHz a 2167Mb/s na 5 GHz.
  • HD Telephony – Podporuje až šest digitálních sluchátek s integrovanou základnou DECT spolu se dvěma analogovými telefony nebo faxovými přístroji, stejně jako 540minutovým úložištěm pro hlasovou poštu.
  • 1GHz Dual-Core CPU – Vynikající výkon zpracování udržuje spojení, datové přenosy a úkoly náročné na šířku pásma rychle a stabilně pro všechna vaše připojená zařízení
  • TP-Link Tether aplikace – Snadná dostupnost a správa sítě, včetně dálkového ovládání a automatických aktualizací, pomocí libovolného mobilního zařízení iOS nebo Android
  • Bleskové připojení – Dva porty USB 3.0 a čtyři gigabitové ethernetové porty běží až desetkrát rychleji než předchozí generace, čímž rozpoutají vaši domácí zábavu
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse