Wi-Fi mesh systém TP-Link Deco E4 s podporou Amazon Alexa

30. 4. 2019 15:19    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje nový model do rodiny Wi-Fi mesh systémů Deco – model Deco E4 – který se vyznačuje podporou hlasového ovládání Amazon Alexa a možností automatizovaného řízení díky IFTTT. Systém se skládá ze dvou jednotek a je určen pro domácnosti a rodinné domy různých velikostí i tvarů a své uplatnění nalezne i v kancelářích menších firem.

Wi-Fi mesh systém TP-Link Deco E4 s podporou Amazon Alexa

Hlavní výhodou mesh systémů je roaming Wi-Fi signálu. Jednotky spolupracují na vytvoření jednotné sítě s jediným názvem sítě. Telefon nebo tablet se automaticky připojí k nejbližší volné jednotce Deco a připojená zařízení se automaticky přepínají mezi jednotkami Deco při pohybu po domě pro dosažení maximální rychlosti.

Deco E4 je vybaveno posledním bezdrátovým standardem 802.11ac, díky kterému má Deco schopnost poskytovat bezdrátové připojení až pro 100 zařízení a jeho síťová rychlost je třikrát rychlejší než u předchozí generace směrovačů.

Komunikace se světem i mezi sebou
Deco E4 šíří Wi-Fi signál ve dvou pásmech. Pro hraní online her, sledování 4K filmů, připojení k lokálnímu úložišti či streamování lze využít rychlost 867 Mbit/s v 5GHz pásmu. Pro práci s dokumenty, surfování na internetu nebo ovládání inteligentní domácnosti je plně dostačující kapacita 300 Mbit/s v pásmu 2,4 GHz. V případě potřeby a zajištění stability je možné jednotky propojit i pevným kabelem přes 10/100 Mbit/s ethernetové porty, které lze využít i pro připojení NAS nebo lokální tiskárny. Dvě jednotky pokryjí až 260 m² a prostor lze libovolně rozšířit, stačí doplnit jakékoliv další jednotky z rodiny Deco, jsou totiž vzájemně kompatibilní.

Budoucnost domácností je digitální
Aby bylo možné jednodušeji ovládat inteligentní prvky v domácnosti, od žárovek a vysavačů, přes televize a kávovary, až po vařiče a holící strojky, je Deco E4 vybaveno podporou pro hlasové ovládání přes Amazon Alexa. Pro následnou automatizaci jednotlivých kroků a podmínek podporuje tento model i instrukce IFTTT, například: pokud začne pršet, zavři okna, zatáhni žaluzie a rozsviť světla.

Rodičovský dohled je nezbytná součást bezpečnosti
Pro domácí použití v případě rodin s dětmi je v dnešní době zásadní kontrola, snadné řízení a omezování přístupu ke škodlivému obsahu, například k sociálním sítím. Rodičovská kontrola v Deco E4 dokáže omezit čas trávený online a blokovat nevhodný obsah díky specifickým profilům. Ty lze vytvořit zvlášť pro každého uživatele nebo konkrétní zařízení. S nastaveným pravidlem „Nejsou domácí úkoly, není Facebook ani YouTube,“ lze poměrně přímočaře krotit vášně dnešních „digitálních“ potomků.

Klíčové vlastnosti Deco E4:

  • Deco využívá systém jednotek k dosažení bezproblémového celoplošného Wi-Fi pokrytí – eliminuje slabé oblasti signálu jednou provždy.
  • Díky pokročilé Deco síťové technologii jednotky spolupracují na vytvoření jednotné sítě s jediným názvem sítě. Zařízení se automaticky přepíná mezi jednotkami Deco při vašem pohybu po domě pro dosažení nejvyšší možné rychlosti.
  • Dvojbalení Deco E4 poskytuje Wi-Fi pokrytí na ploše až 260 m². A pokud to nestačí, kdykoli k síti jednoduše přidejte další jednotku Deco, abyste zvýšili pokrytí.
  • Deco E4 poskytuje rychlé a stabilní spojení rychlostí až 1167 Mb/s a spolupracuje s hlavními poskytovateli internetových služeb (ISP) a modemem.
  • Deco dokáže zvládnout provoz i z nejrušnějších sítí a poskytuje připojení bez zpoždění až pro 100 zařízení.
  • Rodičovská kontrola omezuje čas online a blokuje nevhodné webové stránky podle jedinečných profilů vytvořených pro každého člena rodiny.
  • Instalace s aplikací Deco, která vás provede každým krokem, je jednodušší než kdy jindy.
Tiskové zprávy

Diskuse