Acer představil nové počítače ConceptD pro kreativce

22. 10. 2020 08:41    Rubrika: Tiskové zprávy

Acer uvádí na trh nové kompaktní výkonné stolní počítače ConceptD 300 a inovoval notebooky ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro určené pro kreativce

Acer představil nové počítače ConceptD pro kreativce
  • Prémiové počítače Acer ConceptD přinášejí profesionálním i amatérským tvůrcům nejnovější vysoce výkonné technologie
  • Kompaktní, s objemem 18l, a přitom vysoce výkonný stolní počítač ConceptD 300 je osazen až procesorem Intel Core i7 10. generace, grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 3070 a až 64 GB paměti DDR4 2666 MHz. To mu poskytuje spoustu výkonu pro snadnou úpravu videa, projekty vyžadující CAD aplikace či 3D modelování a další činnosti.
  • Notebooky ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro byly inovovány tak, aby obsahovaly procesory Intel Core 10. generace, nové řešení chlazení Vortex Flow a řadu dalších funkcí.

Na globální tiskové konferenci next@acer představila společnost Acer nové a aktualizované produkty ve své řadě ConceptD PC, což je značka prémiových počítačů určených pro profesionální a nadšené tvůrce. Nový ConceptD 300 je výkonný stolní počítač určený pro BIM a CAD projekty a intenzivní 3D modelování, renderování a animaci. Notebooky ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro jsou nyní vybaveny procesory Intel Core 10. generace a novou technologií chlazení Acer Vortex Flow.

Počítače Acer ConceptD zlepšují uživatelský komfort svým nadčasovým designovým jazykem, displeji s extrémně přesnými barvami a tichým chodem. To všechno je dělá něčím zvláštním, neobvyklým. Jsou optimalizovány pro grafické designéry, filmaře, inženýry, architekty, vývojáře a další tvůrce.

ConceptD 300 – malý, a přitom výkonný

Stolní počítače ConceptD přicházejí v nádherném nadčasovém designu v čistě bílé barvě a lze je zkombinovat s podobně vypadajícím monitorem.

Nejnovější přírůstek do řady stolních počítačů ConceptD, model ConceptD 300, je elegantní a uhlazený, s věžovitou skříní střední velikosti s objemem 18 l, která je dostatečně malá na to, aby ji bylo možné nenápadně umístit na stůl. Poutavý design tohoto počítače zahrnuje krásnou bílou povrchovou úpravu, elegantní horní část s dřevěným panelem a černý přední panel. Kromě toho, že vypadá v každé moderní kanceláři skvěle, byla do moderní vizáže tohoto počítače zapracována řada funkčních prvků: velký přední přívod vzduchu s trojúhelníkovým vzorem poskytuje spolu s bočním větráním optimalizované chlazení a udržuje hladinu hluku na méně než 40 dBA, což odpovídá hluku v knihovně.

Je vybaven procesorem až Intel Core i7 10. generace, grafikou NVIDIA GeForce RTX 3070 a 64 GB paměti DDR4 2666 MHz, což mu poskytuje spoustu výkonu pro snadnou úpravu videa, projekty vyžadující CAD aplikace či 3D modelování a další činnosti. V kombinaci s až 4TB HDD a až 1TB rychlým PCIe M.2 SSD úložištěm je ConceptD 300 ideální pro architekty, 3D umělce a videoeditory.

Přední panel má také ergonomicky tvarované vstupní/výstupní porty pro snadný přístup. Celá řada portů nabízí připojení nové generace s větším množstvím portů USB 3.2, integrovanou čtečkou karet SD a portem USB-C pro podporu více monitorů a rychlé, až 10Gb/s přenosy dat.

Notebook ConceptD 7 a ConceptD 7 Pro – výkonnější a chladnější než kdy dříve

Notebooky ConceptD 7 poskytují vysoký výkon a snadnou přenositelnost potřebnou pro profesionální a nadšené tvůrce, kteří často pracují mimo své kanceláře či studia a potřebují tvořit a upravovat práci na cestách. Vysoký výkon a přesnost barev na obrazovce jsou pro ně zásadní, proto byly notebooky vybaveny výkonnými procesory a grafikami, vysoce kvalitními displeji a prvotřídní technologií chlazení. Vyznačují se jasně bílým tenkým a lehkým tělem, které bude vždy vypadat čisté a nové díky speciální keramické ochranné vrstvě na jejích kovových površích, která poskytuje tvrdost, pevnost a odolnost vůči nečistotám a žloutnutí.

Oba inovované notebooky ConceptD 7 poskytují výkon stolního počítače, a to díky procesorům Intel Core 10. generace, které obsahují integrovanou umělou inteligenci pro chytře řízený výkon, Intel Wi-Fi 6 (Gig+) připojení, technologii Thunderbolt 3 a 4K IPS displej. Neuvěřitelně rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení je až 3× rychlejší než standardní 802.11ac 2x2 80 MHz (867 Mb/s). Díky tomu poskytuje menší latenci, což je rozhodující faktor při streamování nebo videokonferencích.

ConceptD 7 Pro je osazen výkonnou grafikou NVIDIA Quadro RTX 5000, která je vybavena 3072 CUDA jádry, 48 RT jádry, 384 tenzorovými jádry a 16 GB ultrarychlé grafické paměti. Díky tomu poskytuje vše potřebné pro práci při tvorbě obsahu ve více aplikacích současně. ConceptD 7 je osazen grafikami NVIDIA GeForce RTX™, které jsou ideální pro navrhování digitálních dat, vytváření videí pro YouTube nebo celovečerních filmů, tvorbu 3D obsahu v reálném čase nebo živé streamování her na Twitchi.

Charakteristickým rysem notebooků ConceptD 7 je 15,6" UHD (3 840 × 2 160 px) 4K IPS displej s PANTONE ověřením, který má široký barevný gamut pokrývající 100 % barevného prostoru Adobe RGB a barevnou odchylkou Delta E < 2 pro mimořádně vysokou přesnost barev.

Oba notebooky mají nové řešení chlazení na míru. Tři vysoce účinné ventilátory a nejnovější technologie chlazení Acer společně vytvářejí jedinečný aerodynamický systém „Vortex Flow“, který snižuje hladinu hluku na méně než 40 dBA a zajišťuje, že všechny součásti uvnitř zařízení zůstanou chladné i při velkém zatížení.

Aktualizované porty USB 3.2 Gen 2 umožňují ještě rychlejší propojení (až 10 Gb/s) s fotoaparáty a externími disky, zatímco Thunderbolt 3 poskytuje rychlejší přesun souborů a přenosové rychlosti až 40 Gb/s. DisplayPort přes USB-C umožňuje rychlé a bezproblémové připojení více monitorů. Vylepšen byl také Touchpad, a to sklem Corning Gorilla Glass pro plynulou a přesnou práci. A nechybí ani technologie DTS X: Ultra Audio poskytující vynikající kvalitu zvuku klíčovou pro živé streamování, prezentace a online schůzky.

Společnost Acer při optimalizaci nových notebooků ConceptD 7 také spolupracovala s významnými softwarovými společnostmi, aby zajistila bezproblémovou spolupráci hardwaru a softwaru.

Cena a dostupnost

ConceptD 300 bude v oblasti EMEA k dispozici v listopadu za cenu od 1 299 €.
ConceptD 7 Pro bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 3 699 €.
ConceptD 7 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 2 899 €.