Acer představuje prémiový konvertibilní 2K Chromebook Spin 713, který vychází z projektu Athena

23. 6. 2020 20:33    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer rozšířila svou nabídku chromebooků pro koncové uživatele a firmy o nový stylový Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) a Acer Chromebook Enterprise Spin 713 vybavené procesory Intel® Core™, které poskytují nejnovější možnosti v oblasti konektivity, produktivity a výkonu i stability platformy. Byly navrženy tak, aby přinesly vynikající produktivitu práce a výkon, jaký podniky při práci v cloudu potřebují. Spojují nejmodernější hardware, parametry a design se zabezpečením a jednoduchostí, která je pro Chrome OS typická. Také představil Chromebook Spin 311, konvertibilní notebook určený pro studenty.

Acer představuje prémiový konvertibilní 2K Chromebook Spin 713, který vychází z projektu Athena
  • Nový Acer Chromebook Spin 713 přináší nejnovější technologie a prvotřídní design. Acer Chromebook Enterprise Spin 713 zase přichází s odemčenými podnikovými funkcemi systému Chrome OS
  • Společně navrhován a verifikován v rámci inovačního programu Intel Project Athena pro pokročilý mobilní výkon díky nejnovějším procesorům Intel® Core™ desáté generace navrženými pro nasazení nové generace počítačových inovací a zajištění stability platformy.
  • Odolnost na armádní úrovni ve flexibilním designu je ideální pro uživatele, kteří potřebují výkon na cestách, ať už jde o produktivní práci, prezentace nebo zůstat v kontaktu s ostatními
  • 13,5" dotykový 2K VertiView displej překrytý sklem Corning® Gorilla® Glass přispívá k vyšší produktivitě díky více prostoru na výšku pro webové stránky, dokumenty a tabulky
  • Kromě toho byl představen nový Acer Chromebook Spin 311 s konvertibilní konstrukcí, až 15hodinovou výdrží na baterii a 11,6" displejem překrytým sklem Corning Gorilla Glass

Nový Acer Chromebook Spin 713, který je součástí inovačního programu Intel Project Athena, je poháněn nejnovějšími procesory Intel® Core™ desáté generace, které nabízejí prvotřídní výkon i výdrž na baterii. Kromě toho se jeho 13,5" 2K displej VertiView může pochlubit poměrem stran 3:2, který zvyšuje produktivitu práce tím, že poskytuje více prostoru na výšku a snižuje míru neustálého posouvání obrazu.

Inovační Project Athena

Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) byl navrhován ve spolupráci se společností Intel v rámci inovačního programu Intel Project Athena, jehož posláním je vyvinout a poskytnout nejpokročilejší zkušenosti a návrhy notebooků. Prošel přísnými zkouškami, aby dosáhl technických parametrů a klíčových vlastností zajišťujících, že bude soustavně poskytovat rychlou odezvu, okamžité probuzení a vysokou výdrž baterie, což ambiciózní lidé potřebují k tomu, aby se mohli soustředit na svou práci.

„Acer Chromebook 713 demonstruje snahy o společný vývoj vedený společnostmi Acer a Intel prostřednictvím inovačního programu Project Athena,“ řekl Josh Newman, viceprezident skupiny Client Computing Group ve společnosti Intel. „První chomebook na bázi Project Athena poháněný procesory Intel Core desáté generace poskytuje výjimečný výkon a umožňuje profesionálům dosáhnout prvotřídní produktivity.“

Výkonné procesory Intel Core desáté generace zajišťují nejvyšší výkon pro zpracování více aplikací, stránek, rozšíření a dalších úloh. Uživatelé mohou počítat s více než celým pracovním dnem produktivní práce na zařízení s rychle nabíjitelnou baterií, která nabízí desetihodinovou2 výdrž. Notebook je osazen až 16 GB paměti DDR4 SDRAM a až 256GB PCIe NVMe SSD úložištěm.

VertiView displej zvyšující produktivitu práce

Nový Acer Chromebook Spin 713 je vybaven 13,5" VertiView displejem s poměrem stran 3:2, který poskytuje o 18 % více prostoru na výšku a snižuje potřebu posouvání obrazu. IPS displej s rozlišením 2 256 × 1 504 px nabízí brilantní 2K obraz, ať už jde o streamování videa nebo využívání aplikací z obchodu Google Play. Dotykový displej i touchpad jsou navíc chráněny tvrdým sklem Corning Gorilla Glass, takže odolají poškrábání, a současně zajišťují plynulé ovládání.

Díky tenčím rámečkům okolo displeje vynikne zářivý obraz na displeji. Dvojice integrovaných stereofonních reproduktorů poskytuje prvotřídní zvuk, zatímco dvojice mikrofonů efektivně určují, odkud zvuk přichází, aby umožnily jasnější komunikaci.

Armádní odolnost a flexibilní konstrukce

Zbrusu nové hliníkové tělo Acer Chromebook Spin 713 má zesílenou konstrukci, která notebooku poskytuje odolnost na armádní úrovni (v souladu s U.S. MIL-STD 810G ). Díky ní nehrozí, že by se na notebooku tvořily důlky či koroze. Zesílená konstrukce a ochrana absorbující nárazy zajišťují, že notebook dokáže přežít pády z výšek až 122 cm a vydrží až 60kg zátěž přítlačné síly.

Zařízení má konvertibilní konstrukci a víko tak lze otevřít o kompletních 360°, což umožňuje využívání dotykového displeje ve čtyřech různých režimech: displej pro prezentaci, tablet pro zábavu, klasický notebook pro psaní a režim stan pro co nejlepší využití malých prostor. Podsvícená klávesnice zvyšuje produktivitu práce, můžete snadno pracovat i za úplné tmy. Toto konvertibilní zařízení je skvěle přenosné, má tloušťku pouhých 16,8 mm a váží jen 1,37 kg. To usnadňuje jeho nošení v batohu, což uvítají lidé, kteří jsou neustále na cestách.

Porty a nejnovější Wi-Fi udržuje uživatele neustále připojené

Acer Chromebook Spin 713 má dostatek možností připojení pro to, aby byli uživatelé a firmy v kontaktu. Má dva porty USB-C, oba podporují USB 3.2 Gen 1 (až 5 Gb/s), DisplayPort přes USB-C a USB nabíjení. Notebook je také vybaven portem HDMI, USB 3.0 a čtečkou karet MicroSD. Dvoupásmová Wi-Fi 6 AX201 (802.11ax) s technologií 2x2 MU-MIMO poskytuje rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení , zatímco Bluetooth 5.0 zajišťuje pohodlný způsob připojení k periferním zařízením.

Antimikrobiální sklo Corning® Gorilla® Glass

Dotykový displej i touchpad notebooku Acer Chromebook Spin 713 jsou pokryty volitelným antimikrobiálním sklem Corning® Gorilla® Glass. Speciálně vytvořené sklo Corning® Gorilla® Glass snižuje míru růstu mikroorganismů způsobujících zápach a skvrny na dotykových displejích a touchpadech.

Acer Chromebook Enterprise Spin 713

Nový Acer Chromebook Enterprise Spin 713 je k dispozici s upgradem Chrome Enterprise, řešením, které pomáhá podnikům spravovat zařízení ve větším měřítku. Chrome Enterprise je ideální pro celou řadu podnikatelských prostředí, včetně těch, kde zaměstnanci sdílejí zařízení a jsou mobilní, například ve zdravotnictví a maloobchodě. Pomáhá vytvářet zabezpečení a produktivní prostředí pro pracovníky v cloudu.

Rychlý a zabezpečený operační systém Chromebooku zjednodušuje proces nasazení, správy a pohánění cloudové pracovní síly. IT oddělení ocení komplexní integrované zabezpečení, které je součástí Chromebook Enterprise. Také se budou IT správcům snadno řídit aktualizace, konfigurovat aplikace, využívat rozšíření i firemní politiky a další funkce s webovou správou , která usnadňuje nasazení a správu nového Acer Chromebook Enterprise Spin 713, zlepšuje jejich efektivní využití a snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO).

„Podniky všech velikostí využívají cloudové nástroje, aby jejich zaměstnanci mohli pracovat efektivněji ze svých kanceláří nebo domovů, a zároveň zůstat ve spojení a spolupracovat s kolegy, zákazníky a partnery,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business ve společnosti Acer. „Nový Acer Chromebook Spin Enterprise 713 pomůže podnikům dosáhnout lepších výsledků při současném zajištění toho, co IT management chce – zabezpečení, snadné nasazení, spravovatelnost a solidní návratnost investic.“

Acer Chromebook Spin 311 je konvertibilní a uživatelsky přívětivý

Společnost Acer dnes uvedla na trh Chromebook Spin 311 (CP311-3H), konvertibilní Chromebook s 11,6" displejem, který je navržen pro práci ve škole a na každodenních projektech. Díky procesoru Mediatek MT8183 poskytuje výkon nezbytný pro současný chod více aplikací, webových stránek a dokumentů. Dlouhá, až 15hodinová2 výdrž na baterii navíc zajišťuje, že během dlouhých dnů studia, práce či zábavy, bude notebook držet krok se studenty i rodinami.

Acer Chromebook Spin 311, který váží pouze 1 kg, se pohodlně vejde do batohu nebo tašky na knihy a lze jej pohodlně přenášet po celém domě pro práci na školních projektech, komunikaci s ostatními, a dokonce i trávení volného času s aplikacemi. Ovládání tohoto nového Chromebooku je intuitivní a zábavné díky dotykovému IPS displeji překrytém antimikrobiálním sklem Corning® Gorilla® Glass HD a nově vylepšené klávesnici s konkávními klávesami a vysokým zdvihem kláves. Nechybí ani širokoúhlá webkamera s širokým úhlem záběru, 802.11ac 2x2 MU-MIMO Wi-Fi a Bluetooth 4.2. Tato výbava poskytuje vše, co členové rodiny potřebují, aby zůstali ve spojení prostřednictvím Google Hangouts, Google Classroom a dalších aplikací.

Podpora Android aplikací

Nový Chromebook Spin 713, Chromebook Enterprise Spin 713 i Chromebook Spin 311 plně podporují aplikace pro Android z Google Play, takže uživatelé budou mít přístup ke všem svým oblíbeným aplikacím pro vyšší produktivitu, kreativitu, lepší služby a další výhody.

Cena a dostupnost

Acer Chromebook Enterprise Spin 713 bude v oblasti EMEA k dispozici v srpnu za cenu od 899 €.
Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W) bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu za cenu od 699 €.
Acer Chromebook Spin 311 (CP311-3H) bude v oblasti EMEA k dispozici v červnu za cenu od 299 €.

Tiskové zprávy

Diskuse