Trojitý otočný fotoaparát, ASUS ZenFone 7

30. 8. 2020 19:44    Rubrika: Tiskové zprávy

ASUS představil smartphony z řady ZenFone 7, které jsou novými vlajkovými modely této značky. ZenFone 7 Pro a ZenFone 7 využívají stejně jako loňský vlajkový model ZenFone 6 otočné fotoaparáty. Novinky nabízejí tentokrát hned tři objektivy, které lze využívat jako zadní (hlavní) i přední fotoaparát.

Trojitý otočný fotoaparát, ASUS ZenFone 7

Otočný modul obsahuje primární fotoaparát Sony IMX686 s rozlišením 64Mpx, dále 12Mpx ultra širokoúhlý fotoaparát se senzorem Sony IMX363 a teleobjektiv s rozlišením 8 Mpx. Samotný modul je vybaven precizním krokovým motorem, díky němuž se fotoaparát otáčí až o 180°. Tato konstrukce poskytuje nebývalé možnosti pořizovat snímky profesionální úrovně z libovolné pozice. Fotoaparáty vyššího modelu ZenFone 7 Pro podporují optickou stabilizaci obrazu, která zajišťuje optimální zaostření a fotografie a videa bez rozmazání.

ZenFone 7 Pro využívá aktuálně nejvýkonnější mobilní platformu Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G v kombinaci s 8 GB RAM a 256GB vnitřní pamětí. ZenFone 7 pohání mobilní platforma Qualcomm Snapdragon 865 5G s 8 GB LPDDR5 RAM a rychlé 128GB úložiště UFS 3.1.

Řada smartphonů ZenFone 7 disponuje 6,67palcovým NanoEdge Full HD+ displejem typu AMOLED bez rámečků, který má obnovovací frekvenci 90 Hz, dobu odezvy 1 ms a kryje ho odolné sklo Corning Gorilla Glass 6. Displej s barevnou přesností Delta-E <1 garantuje vysokou věrnost barev a podporuje HDR10+. Vysokokapacitní 5000 mAh baterie poskytuje až dva dny nepřetržitého provozu.

Speciální klávesa Smart Key byla přemístěna na bok telefonu a integrována se zapínacím tlačítkem a snímačem otisků prstů. Lze ji proto využít nejen k rychlému odemykání telefonu, ale i k rychlému přístupu k oblíbeným aplikacím jediným dotykem.

Smartphony ASUS ZenFone 7 Pro a ZenFone 7 se v České republice začnou prodávat v barevných variantách Aurora Black a Pastel White od 1. září 2020.

Vylepšená otočná kamera
Řada smartphonů ZenFone 7 je vybavena průkopnickým otočným kamerovým systémem, motorizovaným vyklápěcím modulem se systémem tří fotoaparátů, který nabízí stejné funkce a možnosti, ať už je modul orientován dopředu nebo dozadu. Hlavní fotoaparát využívá senzor Sony IMX686 s rozlišením 64 Mpx a technologií Quad Bayer se zvýšenou citlivostí na světlo. Díky tomu dokáže telefon pořizovat kvalitní fotky za jakýchkoli světelných podmínek. Sekundární ultra širokoúhlá kamera obsahuje senzor Sony IMX363 s automatickým ostřením fázovou detekcí. Tento fotoaparát navíc zastane i funkci makrokamery, takže s ním lze pořizovat detailní záběry z blízkosti již 4 cm. Třetí kamerou v sestavě je teleobjektiv, který umožňuje 3x optický zoom, až 12x celkový zoom s optickou stabilizací obrazu a plynulé přechody mezi kamerami během záznamu.

Hlavní fotoaparát zvládá natáčet videa až v 8K rozlišení při 30 snímcích za sekundu s elektronickou stabilizací obrazu. Ultra širokoúhlá kamera nabízí záznam 4K při 60 snímcích za sekundu, což umožňuje uživatelům zachytit každý okamžik ve vysoce kvalitních detailech. K dispozici jsou nové profesionální funkce videa, včetně režimu HyperSteady, Free Zoom a Pro video. Chytré telefony ZenFone 7 díky třem mikrofonům nahrávají během záznamu videa kvalitní zvuk, který lze optimalizovat pomocí funkcí, jako jsou Wind Filter, Mic Focus a Acoustic Focus, pro zaostření a izolaci zvuků vybraných objektů.

Vylepšený kamerový systém výklopného fotoaparátu nabízí oproti loňské generaci nové nebo vylepšené funkce. Rychlé úhlové nastavení pro fotografování okamžitě nastaví otočný fotoaparát do jedné ze tří pozic a uživatelé si mohou tyto pozice nastavit podle svých oblíbených úhlů, nebo kameru pozicovat podle svého. Režim Auto Panorama může nyní využívat také ultra širokoúhlý fotoaparát pro velké panoramatické záběry a funkce Motion Tracking 2.0 automaticky sleduje objekt a plynule ho přibližuje tak, aby byl stále ve středu snímku.

Modul otočného fotoaparátu je vyroben z tekutého kovu a je poháněn novým, jednodušším, ale výkonnějším krokovým motorem. Pro přesnější řízení úhlu byl přidán úhlový snímač. Senzor se stará o to, aby otočný fotoaparát byl vždy v bezpečné poloze a zaznamenává tři oblíbené polohy fotografování uživatele, aby je bylo možné ihned nastavit. V případě, že G-senzor detekuje, že telefon padá, automaticky zatáhne otočný fotoaparát do bezpečné polohy.

Maximální výkon, vysokokapacitní baterie
ZenFone 7 Pro využívá procesor Snapdragon 865 Plus, který umožňuje multigigabitové připojení 5G, podporuje nejnovější bezdrátový standard WiFi 6, hraní her s realistickou grafikou, zvládne pořizování fotografií ve vysokém rozlišení a intuitivní zážitky díky umělé inteligenci fotoaparátu. ZenFone 7 Pro je vybaven 8 GB operační paměti LPDDR5 v kombinaci s 256GB vnitřní paměti UFS 3.1 ROM, která zaručuje vysokou přístupovou rychlost. Jeho sourozenec ZenFone 7 využívá mobilní platformu Snapdragon 865 5G s 8 GB LPDDR5 RAM a 128 GB UFS 3.1 ROM. Oba modely disponují také trojitým slotem, díky němuž lze osadit dvě SIM karty a současně paměťovou kartu až do kapacity 2 TB.

Smartphony řady ZenFone 7 obsahují baterii o kapacitě 5000 mAh, která poskytuje výdrž až dva dny a podporuje rychlé nabíjení. Nový systém péče o baterii nabízí různá nastavení, která zabraňují vybíjení baterie a několik funkcí pro úsporu energie, které prodlužují celkovou životnost baterie.

Celoobrazovkový displej
Řada ZenFone 7 přináší skvělý obraz při sledování displeje zabírajícího celou čelní stranu telefonu. 6,67palcový displej AMOLED NanoEdge neruší žádné výřezy ani průstřely a lemují ho téměř neviditelné rámečky. Panel s rychlou obnovovací frekvencí 90 Hz a dobou odezvy 1 ms ocení nejen hráči, ale i diváci akčních scén a pohlcujících vizuálních efektů. Displej nabízí přesnost barev Delta-E <1, barevný gamut 110% DCI-P3 kinematografické úrovně a podporu HDR10+ garantující věrné barvy a detaily. Vysoký jas až 700 nitů zlepšuje čitelnost obrazovky při jakémkoli osvětlení a technologie DC Dimming redukuje blikání obrazovky za zhoršených světelných podmínek a umožňuje pohodlné sledování kdykoli a kdekoli. Displej má certifikaci společností SGS jako „displej pečující o oči“, neboť ve srovnání s většinou LCD smartphonů snižuje úroveň škodlivého modrého světla o 70 %.

Intuitivní rozhraní ZenUI 7
ZenUI 7 je vylepšené uživatelské rozhraní telefonů řady ZenFone 7, které poskytuje intuitivní ovládání a příjemný uživatelský zážitek. ZenUI 7 nabízí mnoho nastavení pro přizpůsobení telefonu, například možnost přizpůsobit barvu ikony, tvar ikony a písmo. Uživatelé mohou také ovládat systémové animace bez nastavení profilu vývojáře.

Funkce Smart Key využitá u předchozí generace telefonu byla přemístěna na bok telefonu a integrována se zapínacím tlačítkem a snímačem otisku prstu. Díky tomu může lze jedním tlačítkem odemykat telefon i vyvolávat zkratky pro snadnější ovládání. Smart Key nabízí režimy dvojitého stisknutí a stisknutí a přidržení, které lze přiřadit různým akcím, jako je například otevření oblíbených aplikací.

Tiskové zprávy

Diskuse