První Chromebooky od Aceru s výpočetní platformou Qualcomm Snapdragon 7c vybavené 4G LTE

22. 10. 2020 18:34    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila své první Chromebooky poháněné výpočetní platformou Qualcomm Snapdragon 7c - Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H / CP513-1HL) a Acer Chromebook Enterprise Spin 513. Tyto nové modely spojují ultrapřenosnou konstrukci s rychlým a efektivním výkonem, dlouhou výdrží na baterii a volitelným mobilním 4G LTE připojením pro neustálou konektivitu.

První Chromebooky od Aceru s výpočetní platformou Qualcomm Snapdragon 7c vybavené 4G LTE
  • Díky výpočetní platformě Qualcomm Snapdragon 7c jsou konvertibilní notebooky Acer Chromebook Spin 513 a Acer Chromebook Enterprise Spin 513 mimořádně elegantní, s hmotností 1,2 kg a poskytují vysoký výkon, dlouhou 14hodinovou výdrž na baterii a možnost 4G LTE konektivity pro připojení odkudkoli
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 513 je také k dispozici s plně odemčenými funkcemi systému Chrome OS pro firmy
  • Dnes byl také představen nový Acer Chromebox CXI4, který je ideální volbou pro školy, rodiny, ve kterých si lidé mezi sebou sdílejí zařízení, práci a zábavu; a chytrý reproduktor Halo Smart Speaker, který udělá z každé domácnosti technologicky důvtipnou s Google Assistant
  • Acer Chromebox Enterprise CXI4 je k dispozici také s plně odemčenými funkcemi systému Chrome OS pro firmy

„Společnost Acer přichází s potěšením na trh se svými prvními Chromebooky založenými na výpočetní platformě Snapdragon 7c s vysokým výkonem a efektivitou potřebnou k maximalizaci obrovských výhod prohlížeče Chrome,“ řekl James Lin, generální ředitel divize notebooků, IT Products Business ve společnosti Acer. „Vzhledem k tomu, že se zaměstnanci a studenti přesunuli k práci na dálku a k učení z domova, reaguje na to společnost Acer řešeními, která splňují jejich potřeby – v tomto případě Chromebooky, jež jsou dostatečně výkonné, aby zvládly vše, co den přináší, a to díky celodenní výdrži na baterii a vysoce zabezpečenému mobilnímu připojení prakticky kdekoli.“

Optimalizovány pro výkon a konektivitu na cestách

Acer Chromebook Spin 513 je poháněn výpočetní platformou Snapdragon 7c s 8nm osmijádrovým procesorem Qualcomm Kryo 468, který poskytuje vylepšenou odezvu i rychlou práci s více spuštěnými aplikacemi najednou. Integrovaná grafika Qualcomm Adreno 618 navíc umožňuje uživatelům užívat si online hry a krásně plynulé streamované video. Díky až 14hodinové1 výdrži na baterii budete moci na novém Chromebooku pracovat ať už v práci či ve škole déle než celý den.

Nový Chromebook také přichází s volitelnou 4G LTE konektivitou pro neustálé připojení k internetu. Tím je zajištěno, že budou mít uživatelé i nadále přístup ke svému osobnímu cloudu, aplikacím, rozšířením a dalším záležitostem, aby se mohli soustředit na práci, školu a koníčky, a to i bez Wi-Fi připojení.

Ultrapřenosný a konvertibilní

Mimořádně elegantní a ultrapřenosný design umožňuje uživatelům ještě širší využití konvertibilního notebooku Acer Chromebook Spin 513. Ten má odolný a stylový hliníkový horní kryt a displej i touchpad překrytý sklem Corning Gorilla Glass, které poskytuje odolnost proti poškrábání a poškození. Úzké rámečky mají navíc za následek 78% poměr obrazovky k velikosti notebooku, takže se můžete naplno soustředit na Full HD obraz 13,3" dotykového IPS displeje.

Elegantní Acer Chromebook Spin 513 váží méně než 1,2 kg a má tloušťku pouhých 15,55 mm s rozměry sotva většími než list papíru. Chromebook má také volitelnou podsvícenou klávesnici, takže je snadnější zůstat produktivní i za zhoršených světelných podmínek.

Dvojice 360° pantů umožňuje uživatelům čtyři režimy používání: klasický režim pro psaní na klávesnici, tablet, displej a režimy stan pro prezentaci nebo při omezeném prostoru. Dva vestavěné mikrofony navíc umožňují lepší příjem a poskytují lepší čistotu zvuku při videokonferencích nebo rozhovorech s přáteli na Google Meet a při používání Google Asistenta.

Porty a Wi-Fi pro rychlé připojení

802.11ac Wi-Fi s technologií 2x2 MIMO a volitelným 4G LTE modemem udržují uživatele připojené k internetu ať už doma, v kanceláři nebo na cestách. Chromebook má dva porty USB-C s kompletní funkcionalitou, které podporují USB 3.2 Gen1 (až 5 Gb/s), DisplayPort přes USB-C a USB nabíjení. Nechybí ani port USB 3.2 typ A a periferní zařízení lze připojit přes Bluetooth 5.0.

Chromebook Spin 513 je dodáván s až 8 GB LPDDR4X SDRAM a až 128GB úložištěm .

Acer Chromebook Enterprise Spin 513

Acer Chromebook Enterprise Spin 513 poskytuje vysoké zabezpečení, podnikové funkce, úspory nákladů a pomáhá podnikům spravovat zařízení ve velkém měřítku. Mimořádná mobilita, efektivní výkon, možnost neustálého připojení k internetu díky vestavěné 4G LTE konektivitě a podnikové funkce systému Chrome OS vytvářejí bezpečné a produktivní prostředí pro práci, bez ohledu na to odkud bude probíhat. IT oddělení ocení komplexní funkce zabezpečení integrované do Chromebooku Enterprise a pro IT správce bude díky webové správě snadné spravovat aktualizace, konfigurovat aplikace, využívat rozšíření, firemní zásady a další funkce.

Díky bezdotykové registraci mohou IT oddělení Acer Chromebook Enterprise Spin 513 jen jednoduše odeslat, automaticky se zaregistruje do podnikové správy, jakmile se koncový uživatel připojí k internetu. Chrome OS zjednodušuje proces nasazení, správy a provozu cloudových pracovních sil, což v konečném důsledku zvyšuje provozuschopnost a snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO).

Chromebox CXI4 je kompaktní řešení se spoustou možností zabezpečení

Acer Chromebox CXI4, kompaktní minipočítač vybavený operačním systémem Chrome OS, je skvělou volbou pro školní laboratoře a učebny, rodiny a malé firmy. Poskytuje přístup k informacím a pomoci v oblastech zaměřených na zákazníky a lze jej dokonce použít k provozu kiosků nebo digitálního poutačů. Nový Chromebox lze navíc zakoupit s upgradem Chrome Enterprise – Chromebox Enterprise poskytuje pracovníkům podnikové funkce, které potřebují k efektivní práci.

Jeho zjednodušená konstrukce šetří místo, přitom je vybaven vším, co je zapotřebí pro rychlé a efektivní využívání Chromu. Chromebox CXI4 může být osazen až procesorem Intel Core i7 10. generace a je vybaven všemi porty potřebnými pro připojení více monitorů, periferních zařízení a dalšího hardwaru. Má kromě USB-C a dvou portů HDMI až pět portů USB 3.2 Gen2. Zařízení je také vybaveno Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) konektivitou a portem RJ45 pro rychlé připojení k internetu, ať už po kabelu či bezdrátově.

Upevnění a zabezpečení Chromeboxu CXI4 je snadné: jednoduše jej připevníte na zadní stranu monitoru pomocí volitelné VESA montážní sady, nebo jej postavíte volně a ukotvíte prostřednictvím zámku Kensington.

Stylový chytrý reproduktor Halo Smart Speaker vyplní domov hudbou a informacemi

Nový chytrý reproduktor Halo Smart Speaker od Aceru je stylové a přizpůsobitelné zařízení, které bylo navrženo tak, aby splývalo, anebo vyniklo v jakékoli domácnosti. Kompaktní velikost reproduktoru umožňuje, aby se vešel prakticky kamkoli, dokonce i na přeplněný stůl nebo kuchyňskou linku, zatímco jeho moderní design bude ladit s jakýmkoli dekorem. RGB podsvit základny nabízí další možnosti přizpůsobení, zejména možnost synchronizace s hudbou pro nastavení správné atmosféry nebo výběr barevného schématu vhodného pro den či noc. Jako jeden z prvních chytrých reproduktorů kompatibilních s Google Assistant je vybaven funkcí DTS sound a poskytuje bohatý a vysoce kvalitní zvuk, který je šířen v 360° a vyplní tak jakoukoli místnost.

Volitelný LED displej umožňuje uživatelům sledovat čas nebo si letmým pohledem ověřit, jaké je venku počasí a v současné době je vyvíjena aplikace , která uživatelům umožní přizpůsobit své zařízení zprávou nebo jednoduchým obrázkem. V zařízení je integrován Asistent Google a poskytuje bezdotykovou pomoc v domácnosti: jednoduchým příkazem „Hey Google“ začne Halo přehrávat hudbu, podcasty, zprávy, odpovídat na otázky nebo plnit jiné příkazy. Dva všesměrové mikrofony snadno oddělují okolní hluk a hlasovými příkazy, aby mohly rychle reagovat. Pro ty, kdo si potrpí na soukromí, je k dispozici také fyzický přepínač pro ztlumení mikrofonu.

Podpora aplikací pro Android

Nový Acer Chromebook Spin 513, Chromebook Enterprise Spin 513, Chromebox CXI4 i Chromebox CXI4 Enterprise podporuje aplikace dostupné prostřednictvím Google Play, takže uživatelé budou mít přístup ke všem svým oblíbeným aplikacím, ať už jde o aplikace pro produktivní práci, kreativitu, služby a další.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook Spin 513 (CP513-1H) bude v oblasti EMEA k dispozici v lednu 2021 za cenu od 429 €.
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 513 bude v oblasti EMEA k dispozici v únoru 2021 za cenu od 699 €.
  • Acer Chromebox CXI4 bude v oblasti EMEA k dispozici v prvním čtvrtletí 2021 za cenu od 569 €.
  • Acer Chromebox CXI4 Enterprise bude v oblasti EMEA k dispozici v prvním čtvrtletí 2021 za cenu od 639 €.
  • Acer Halo Smart Speaker bude v oblasti EMEA k dispozici v prosinci za cenu 119 €.
Tiskové zprávy

Diskuse