Dynabook představuje dva nové prémiové modely notebooků s 11. generací procesorů Intel

27. 10. 2020 17:20    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Dynabook Europe GmbH představuje dva nové prémiové profesionální notebooky řady Portégé - 13” přístroj Portégé X30L-J s hmotností pouhých 906 gramů a Portégé X40-J s displejem o úhlopříčce 14”. Oba modely jsou osazeny procesory Intel Core 11. generace a spojují vynikající výkon, grafiku, odezvu a výdrž baterie v lehkém, ultramobilním a přesto robustním provedení.

Dynabook představuje dva nové prémiové modely notebooků s 11. generací procesorů Intel

Výkonné a tenké

Novinky využívají nejnovější čtyřjádrové procesory Intel Core™ 11. generace s 10 nm technologií. Zařízení s procesory i3, i5 a i7 s vysokým výkonem 28 W byla optimalizována do těchto tenkých notebooků tak, aby bylo dosaženo optimálního výkonu při zachování nejvyšší úrovně mobility. Modely X30L-J i X40-J těží z rychlé paměti DDR4 3200 MHz až 32 GB s podporou dvoukanálového režimu, ultrarychlého úložiště PCIe SSD (až 1 TB) a výdrže na celý pracovní den. Aby oba modely dosáhly vysokého grafického výkonu jako s běžným diskrétním grafickým čipem, byly vybaveny novou grafikou Intel Iris Xe.

Odolnost i atraktivní design

Oba notebooky mají zcela nový design šasi i pantů, barvy a úzký rámeček, který maximalizuje plochu displeje a minimalizuje celkové rozměry. K dispozici je několik variant displeje, včetně FHD InCell touch a privátního filtru. Portégé X30L-J nabízí také matný 13,3” displej Sharp IGZO FHD s vysokým jasem 470 NIT a nízkou spotřebou energie. Obě zařízení využívají robustní 180stupňové panty, což umožňuje snadné sdílení obsahu s více lidmi. Ergonomii a uživatelský komfort umocňuje bezrámová podsvícená klávesnice a „glass-feel“ Precision TouchPad nebo volitelně SecurePad se čtečkou otisků prstů.

Notebooky splňují vojenské standardy MIL STD 810G a odolají i náročným pracovním podmínkám. Model X30L-J je vestavěn do lehkého pouzdra z hořčíkové slitiny a poskytuje perfektní kombinaci pevnosti a flexibility. Nově navržený systém chlazení Airflow udržuje během provozu optimální teplotu a nové gumové podložky poskytují prostor pro efektivní chlazení, stabilitu a pohodlnou práci.

Navrženy pro práci na cestách

Obě novinky nabízí velmi dlouhou výdrž na baterii – model X30L-J dokáže pracovat až 15 hodin a notebook X40-J s displejem o úhlopříčce 14“ vydrží až 14 hodin. Funkce rychlého nabíjení navíc umožňuje dobít během pouhých 30 minut baterii na 40 % její kapacity. To vše usnadňuje plynulou práci na cestách během celého pracovního dne bez nutnosti hledání zásuvky. Díky schopnosti okamžitého zapnutí mohou uživatelé zaznamenat všechny nápady bez prodlení.

Špičková konektivita

Notebooky nabízí řadu možností bezdrátového i kabelového připojení a snadno se tak přizpůsobí jakémukoli pracovnímu prostředí. Každý je vybaven dvěma novými porty USB-C s podporou Thunderbolt 4, takže mobilní pracovníci mohou snadno připojovat periferie i dobíjet notebook. Další možnosti rozšiřuje HDMI rozhraní v plné velikosti, dva porty USB 3.1 typ A, 3,5 mm audio jack a slot pro micro SD kartu. Konektivitu X30L-J doplňuje navíc ethernetový slot RJ45. Bezdrátové připojení zajišťuje u obou notebooků nejnovější modul Intel 802.11ax (WiFi 6) + BT 5.1. X30L-J a od roku 2021 bude k dispozici volitelně LTE.

„Žijeme ve světě, ve kterém se požadavky na moderní práci a život neustále vyvíjí a uživatelé potřebují zařízení, které dokáže nejen držet krok se současným životním stylem, ale zároveň ho zlepšovat,“ říká Damian Jaume, prezident, Dynabook Europe GmbH. „Oba nově představené notebooky ukazují vizi dynabooku vzhledem k inovacím. Uživatelům nabízí vše, co potřebují k zajištění trvalé produktivity, kreativity a týmové spolupráci, ať jsou kdekoli. Jedná se o první nová zařízení uvedená na trh dynabookem od přechodu společnosti do úplného vlastnictví pod Sharp Corporation. Novinky ukazují nastupující standard technologií a otevírají novou kapitolu našeho bohatého 35letého dědictví.“

Data zabezpečená jako v trezoru

Modely X30L-J a X40-J se připojují k portfoliu notebooků dynabook, které odpovídají přísným požadavkům Secured-core společnosti Microsoft a uživatelům zajišťují vysokou míru zabezpečení vůči současným i budoucím kybernetickým hrozbám. Využívají robustní kombinaci vlastního dynabook systému BIOS, hardwaru, softwaru a ochrany identity ihned po vybalení. Zařízení nabízí společnostem šifrování uložených dat, možnost biometrického ověření obličeje a otisků prstů a závěrku webové kamery pro udržení soukromí. Přístroje jsou vybaveny slotem pro bezpečnostní zámek, který je zajišťuje ve chvíli, kdy je uživatel musí nechat bez dozoru. Oby notebooky jsou k dispozici i v konfiguracích s FHD s privátním filtrem displeje, který umožňuje jednoduchým příkazem klávesnice snížit pozorovací úhel pouze pro uživatele zařízení.

Tiskové zprávy

Diskuse