Společnost HP představuje výkonná zařízení pro práci v cloudu

9. 10. 2020 18:20    Rubrika: Tiskové zprávy

V souvislosti s rychle se měnícím a propojeným světem představuje společnost HP nová řešení Chrome Enterprise a tenké klienty, čímž se ještě výrazněji zaměřuje na nabídku zařízení, speciálně určených pro práci s cloudem.

Společnost HP představuje výkonná zařízení pro práci v cloudu

Dnešní zákazníci požadují výkonná, zabezpečená a bezproblémová zařízení umožňující práci v cloudu, která se dokážou přizpůsobit nové realitě bez ohledu na to, zda pracujeme z domova, nebo z kanceláře. Využívání VDI a webových aplikací je na vzestupu po celém světě a COVID-19 tento trend jenom urychlil. V důsledku tohoto vývoje stojí profesionálové v IT odděleních před úkolem, jak spravovat, zprovoznit, škálovat a zabezpečit koncové body připojené do cloudu, které používají zaměstnanci působící v geograficky odlišných lokalitách a spolupracující v rychle se rozvíjejícím virtuálním prostředí.

Společnost HP představila elegantní specializovaná zařízení pro práci v cloudu, od počátku navržená s ohledem na potřeby pracovníků působících v předních liniích, zaměstnanců pracujících z domova i z kanceláře, jakož i pro mobilní průkopníky. Tato zařízení jsou postavena na výkonných mobilních procesorech AMD Ryzen a procesorech Intel Core 10. generace a umožňují IT oddělením rychle nasadit, zabezpečit a spravovat řešení poskytující špičkovou uživatelskou zkušenost, jakou jistě ocení.

Jednoduchá, škálovatelná a zabezpečená řešení Chrome pro firemní uživatele

Společnost HP rozšířila své portfolio chromebooků o Chromebook HP Pro c645 Enterprise, v jehož nitru tepe nejnovější mobilní procesor AMD Ryzen řady C. Chromebook Pro c645 nabízí podnikovým pracovníkům vynikající uživatelskou zkušenost, k níž přispívá vylepšený multitasking a vyšší grafický výkon. Pracovníci tedy mohou zařízení bez jakýchkoli problémů používat i k multimediální produkci nebo k videokonferencím. Wi-Fi 6 nabízí 3x vyšší přenosovou rychlost a až 4x větší kapacitu (ve srovnání s Wi-Fi 5), což uživatelům umožňuje pracovat produktivněji a dává jim možnost připojit se bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Zařízení je cílevědomě vytvořeno takovým způsobem, aby poskytovalo vyšší úroveň bezpečnosti i ochrany soukromí, počínaje operačním systémem Chrome OS, který je ze své podstaty bezpečný, přes kameru HP Privacy s jednoduše ovladatelnou krytkou pro ochranu soukromí až po volitelný snímač otisků prstů, který dokáže zařízení odemknout doslova v okamžiku. Chromebook Pro c645 s upgradem na verzi Chrome Enterprise přináší možnosti správy a zabezpečení splňující požadavky firem při zachování mimořádné jednoduchosti, která oddělením IT šetří čas i peníze.

HP Chromebox Enterprise G3 nabízí podnikové funkce OS Chrome. Jde o kompaktní, škálovatelné zařízení Chrome pro pracovníky působící v předních liniích i pro zaměstnance pracující z domova. Zařízení nabízí možnosti snadného nasazení, zabezpečení i správy prostřednictvím administrátorské konzole Google. Tito pro chod firmy zásadně důležití pracovníci dokážou díky špičkovému výkonu procesoru Intel® 10. generace a rychlejšímu disku SSD s rychlostí a jistotou zvládat i vysoké pracovní zatížení. Kompaktní design i možnosti připojení jsou optimalizovány s ohledem na maximální flexibilitu a nabízejí uživatelskou zkušenost odpovídající plnokrevnému PC v prostředí Chromeboxu. Poskytuje plnohodnotný zážitek z práce s počítačem s velkým množstvím portů, podporuje připojení dvou displejů s rozlišením 4K s praktickou možností napájení dalších připojených zařízení přímo z displeje a rychlé a stabilní připojení prostřednictvím Wi-Fi 6.

Umožňujeme bezproblémový přechod do virtuálního pracovního prostředí

S tím, jak podniky nasazují ve svých prostředích přední virtualizační platformy, vyvolává pandemie COVID-19 potřebu mobilizovat zaměstnance a vybavit je vysoce zabezpečenými a snadno spravovatelnými řešeními, která uvítají IT oddělení i běžní pracovníci.

Mobilní tenký klient HP mt46 přináší špičkovou funkčnost, k níž přispívají praktický design, spolehlivé podnikové zabezpečení a možnosti správy, jakož i možnosti připojení pomáhající k vyšší produktivitě práce. Vylepšené bezpečnostní funkce jako HP Sure Start a Sure View Reflect umožňují uživatelům pracovat kdekoli, navíc bez obav, že si z obrazovky přečte informace nepovolaná osoba nebo že BIOS jejich počítače napadne hacker. Toto zařízení osazené mobilními procesory AMD Ryzen PRO řady 4000 s pamětí DDR4-2666 a běžící na OS Windows 10 IoT nebo HP ThinPro si díky vysokému výkonu dokáže při multitaskingu poradit i s velkým pracovním zatížením. Díky technologii Wi-Fi 6 mohou uživatelé zůstat v neustálém kontaktu s okolním světem a napájení z baterie s vysokou hustotou jim umožní udržet produktivitu po celý den. Kvalitu konferenčních hovorů zvyšuje HD kamera s širokoúhlým záběrem, která poskytuje ostré a čisté video, mikrofon umístěný na víku přístroje, jenž se postará o to, aby uživatelé byli zřetelněji slyšet, a Audio by Bang & Olufsen, zajišťující vynikající kvalitu zvuku i při pohybu po pracovišti. Notebook HP mt46 je opatřen kamerou HP Privacy, volitelným snímačem otisků prstů a funkcí automatického nastavení jasu pro lepší zabezpečení a vyšší produktivitu.

Mobilní tenký klient HP mt32 s výchozí hmotností menší než 1 kg a obrazovkou s úhlopříčkou 13 palců zaručuje pracovníkům bezpečnou mobilitu. Toto zařízení osazené mobilním procesorem Ryzen řady 4000 a běžící na OS Windows 10 IoT poskytuje vícevrstvé zabezpečení, spolehlivé připojení a vysoký výkon – kromě toho za velmi přijatelnou cenu. Funkce automatického nastavení jasu zlepšuje čitelnost displeje při slabém osvětlení a venku, zatímco připojení WWAN a dlouhá výdrž baterie umožňují uživatelům zvládnout díky rychlému přístupu k aplikacím během dne spoustu úkolů, a udržet tak produktivitu na vysoké úrovni, ať už je jejich cesty zavedou kamkoli. Mobilní tenký klient HP mt32 nabízí integrované funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů, jako jsou HP Sure View Reflect a kamera HP Privacy s krytkou, které chrání informace na obrazovce před nepovolanými zraky a rozptylují obavy z narušení soukromí.

Tenký klient HP t540 poskytuje pracovníkům v první linii bezpečné a kompaktní VDI řešení pro stolní počítače, které nabízí maximální flexibilitu pro umístění v jakémkoli prostředí a možnost přizpůsobit se situaci, kdy se pracovní prostory zmenšují nebo se používají otevřená či víceúčelová pracovní prostředí. Toto robustní zařízení, určené pro každodenní použití, osazené procesorem AMD Ryzen Embedded R1305 a běžící na OS Windows 10 IoT zvyšuje produktivitu pracovníků tím, že jim poskytuje možnost multitaskingu a efektivní spolupráce a udržuje je ve spojení s okolním světem zásluhou spolehlivého připojení prostřednictvím technologie Wi-Fi 6. Jediný kabel USB-C připojený k dokovací obrazovce, jež je připravena i na budoucí technologie, nabízí možnost zbavit pracovní stůl zbytečných kabelů a poskytuje pracovním prostorům profesionální a úhledný vzhled.

Společnost HP také představila HP ThinPro 7.2, svůj OS nové generace zaměřený na práci v cloudu, který byl vytvořen za účelem poskytování flexibilního a bezpečného cloudového prostředí. Uživatelé se mohou bezproblémově a bez prodlev připojit přes VDI nebo cloud prostřednictvím některé významné jednotné komunikační platformy dle své volby. A organizace IT mohou pomocí nejnovějších vylepšených bezpečnostních funkcí, jako je SecureBoot Signing, zajistit bezstarostnou práci na počítači odkudkoli.

Dostupnost a ceny

• HP Pro c645 Chromebook Enterprise a HP Pro c645 Chromebook budou v České republice v prodeji od března 2021 za ceny od 19 900 Kč.
  • HP Chromebox Enterprise G3 a bude v České republice v prodeji od února 2021 za ceny od 9 990 Kč.
  • HP Chromebox G3 bude v České republice v prodeji od února 2021 za ceny od 6 990 Kč.
  • HP mt46 Mobile Thin Client budou v České republice v prodeji od října za ceny od 17 990 Kč.
  • HP mt32 Mobile Thin Client budou v České republice v prodeji od listopadu. Ceny budou oznámeny později.
  • HP t540 Thin Client budou v České republice v prodeji od listopadu. Ceny budou oznámeny později.
  • HP ThinPro OS 7.2 bude k dispozici od prosince.