HP řada Z nabízí podporu vzdálené spolupráce, notebooky ZBook Fury a Power

7. 9. 2020 18:11    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost HP Inc. představila nové přírůstky do portfolia řady Z, zahrnujícího produkty určené pro pracovníky v tvůrčích profesích a náročné uživatele, kteří požadují výkon, spolehlivost, široké možnosti rozšíření hardwaru a všestrannost, aby mohli svoji práci odvést v jakémkoli pracovním prostředí.

HP řada Z nabízí podporu vzdálené spolupráce, notebooky ZBook Fury a Power

Z Book: ničím neomezený výkon modelu, který je nyní ještě kompaktnější

V minulosti tvůrci obsahu museli volit mezi výkonem a mobilitou. Dnešní nároční uživatelé hledají vyšší výkon, spolehlivost a lehké a tenké provedení, jež je odolné a snadno se používá při pohybu po domě, s dlouhou životností baterie pro práci kdekoli.

Zařízení ZBook Fury poskytuje uživatelům výkon stolního počítače bez kompromisů a bez ohledu na to, zda pracují v domácí kanceláři nebo na kuchyňském stole. Model ZBook Fury 15 je nyní o 12 % menší než předchozí generace a ZBook Fury 17 je letos o 29 % menší, jde tedy o nejmenší mobilní pracovní stanici s úhlopříčkou 17 cm a grafickou kartou RTX 5000 . Zásluhou profesionální grafické karty NVIDIA až do verze Quadro RTX 5000 nebo AMD Radeon™ RX přináší ZBook Fury špičkový výkon pracovní stanice pro jakoukoli vizualizaci – od datové vědy přes strojové učení až po aplikace pro 3D vykreslování – při současném zpracování více úloh najednou.

Nyní tvůrci obsahu díky modelu ZBook Fury získají ničím neomezený výkon a plnou rozšiřitelnost v provedení, které je snadněji přenositelné – výkon na úrovni stolních počítačů v mobilním provedení.

Pomocí tepelného řešení Z VaporForce lze dosáhnout špičkového výkonu, protože uživatelé současně používají CPU i GPU. Tato nová schopnost u modelu ZBook Fury je důležitá pro práci s fotografiemi a videem jako součást několika pracovních postupů a v případech, kdy techničtí odborníci, architekti, designéři a kreativní pracovníci používají více aplikací. Pro pracovní postupy, kde velmi záleží na přesnosti barev, technologie nové generace Dream Color zobrazuje přesně obsah na obrazovce s tovární kalibrací pro snadný zážitek bez nutnosti dalšího nastavení. Displeje PANTONE Validated™ splňují při simulaci kompletního rozsahu reálných barev PANTONE® kritéria technické věrnosti barev,31 což znamená, že kreativní tvůrci mohou navrhovat své výtvory s jedinečnou jistotou.

Zařízení ZBook Power, které je finančně nejdostupnější mobilní pracovní stanicí HP, nabízí dostupný výkon zařízení ZBook. Přináší ideální řešení pro studenty technických oborů s důrazem na kreativitu. Mobilní pracovní stanice nabízí rychlý výkon a vylepšené tepelné vlastnosti, umožňující mít grafickou kartu až do verze NVIDIA Quadro® T2000 a procesory Intel® Xeon® nebo Core i9 v šasi, které je nyní o 19 % menší, o 11 % tenčí a o téměř 10 % lehčí než předchozí generace.

Dnešní pracovníci potřebují více než kdy jindy ke své práci správnou technologii a nástroje, které jim umožní pracovat produktivně, zůstat ve spojení a spolupracovat s ostatními bez ohledu na to, zda pracují z domova, z kanceláře, nebo zda jsou právě na cestách. Vzhledem k tomu, že celých 80 % pracovníků v tvůrčích profesích a náročných uživatelů chce i nadále pracovat zcela nebo částečně z domova, zůstane i po opětovném otevření kanceláří flexibilita při výběru možnosti jak a odkud pracovat naprosto zásadní. Celkem 40 % pracovníků se navíc musí během dne při práci z domova kvůli účasti na pracovních schůzkách přesouvat z místa na místo, což zcela mění naši představu o mobilitě při práci v kanceláři. Společnost HP přizpůsobuje svoji technologii a řešení, tak aby vyhovovaly potřebám mobilní pracovní síly, a přichází s výkonnými stroji, které nabízejí výkon v kompaktních rozměrech, mezi něž se řadí například modely ZCentral 4R, Z2 Mini či ZBook Fury. Nabízí také inovace, které jdou nad rámec pouhého hardwaru a osloví široké spektrum uživatelů počínaje těmi, kdo ve firmách rozhodují o IT, a konče architekty či datovými vědci.

„Pracovníci v tvůrčích profesích a jiní nároční uživatelé požadují uživatelskou zkušenost odpovídající dnešnímu způsobu práce a života, který se stal novou normou,“ uvedl Jim Nottingham, generální ředitel a globální ředitel divize Advanced Compute and Solutions společnosti HP Inc. „Naše portfolio produktů řady Z přináší mobilitu, výkon a flexibilitu, jaké tvůrčí komunita požaduje, spolu s inovativními řešeními, jako je ZCentral 4R, navrženými s cílem zajistit přístup k nejmodernějším technologiím a bezpečnostním řešením, aby tvůrci mohli přicházet s novými průlomovými počiny.“

ZCentral 4R: navrženo pro práci na dálku i možnosti rozšíření

Společnost HP představila pracovní stanici ZCentral 4R, která je nejvýkonnější rackovou pracovní stanicí o velikosti 1U a uplatní se v oborech, jako jsou média a zábava, vývoj produktů, datová věda či zdravotnictví. Model ZCentral 4R dokázal vměstnat výkon pracovní stanice Z4 do racku o velikosti 1U, a je tak předurčen pro nasazení v prostředích s vysokou hustotou výpočetního výkonu využívajících rackové uspořádání. Stanice je vybavena nejnovějšími procesory Intel Xeon® W (s až 18 výpočetními jádry) a podporuje grafické karty až do modelu NVIDIA® Quadro® RTX™ 8000. Uživatelům pracujícím na dálku poskytuje profesionální výkon, který zvládne i výpočetně náročné úlohy. ZCentral 4R také poskytuje několik vrstev zabezpečení počínaje externím uzamykatelným předním panelem, přeinstalovaným řešením HP Security Suite, to vše při fyzickém zabezpečení ve stojaté datové skříni.

HP ZCentral je první single-source pracovní stanice na světě určená pro práci na dálku, která s přidáním ZCentral 4R umožňuje pracovníkům snadněji tvořit, zůstat ve spojení a bezproblémově spolupracovat na dálku. Nové aktualizace tohoto řešení se zaměřují na dvě hlavní výzvy, kterým v současné době IT oddělení čelí: správu většího počtu vzdálených zařízení najednou a zvýšené bezpečnostní riziko, které koncová zařízení používaná při práci na dálku představují.

Nejvýkonnější racková pracovní stanice o velikosti 1U na světě pojme ve srovnání s podobně konfigurovanou pracovní stanicí Z4 čtyřikrát větší počet jednotek, což znamená, že správci IT mohou poskytnout přístup k plnému výkonu pracovní stanice více vzdáleným uživatelům z téměř jakéhokoli koncového zařízení.

Nejnovější aktualizace a funkce zahrnují:

  • ZCentral Connect poskytuje IT oddělením flexibilitu umožňující pracovat na dálku a stále přitom snadno spravovat připojení uživatelů a sdílet výkon poskytovaný centrálně umístěnou pracovní stanicí. ZCentral Connect nabízí zvýšenou úroveň zabezpečení, která umožňuje zabránit nespravovaným připojením, sledovat v reálném čase stav hardwaru pracovní stanice a aktivovat LED lokátory. To vše IT správcům, kteří používají ZCentral, šetří čas.
  • ZCentral Remote Boost přináší vylepšené nástroje pro práci s digitálním perem a představuje vylepšené funkce, nabízené grafickým tabletem Wacom. Umělci, designéři i technici mohou díky tomu přirozeným způsobem používat digitální pero odkudkoli, jako by pracovali na místním stroji.
  • ZCentral ve spojení se službou Device as a Service od společnosti HP nabízí více možností vlastní konfigurace a služeb. Díky analýze GPU prostřednictvím HP TechPulse poskytuje toto řešení cenné údaje o použitém hardwaru, softwaru a zabezpečení. Pomocí toho mohou IT oddělení přijmout informovanější rozhodnutí o tom, jak spravovat zařízení, a zajistit flexibilní a na míru přizpůsobené nabídky včetně zjednodušeného nákupu, dodávek a nasazení.

Stolní počítače Z2 G5: víc než jen hardware

Nové portfolio stolních počítačů řady Z je vytvořeno pro dnešní designéry, kteří utvářejí svět kolem nás. Nové výkonné pracovní stanice HP základní úrovně Z2 Mini G5, HP Z2 Small Form Factor G5 a HP Z2 Tower G5 posouvají nejnovější výpočetní výkon na další úroveň a nabízejí jeho hodnotu v takové výši, která byla dříve k dispozici pouze u špičkových pracovních stanic, za dostupnou cenu všem náročným uživatelům. Nová řada Z2 přináší zvýšení výkonu, výkonnější napájecí zdroje pro maximální možnosti konfigurace a nejlepší rozšiřitelnost na trhu. Nyní je snazší poskládat si ideální a ergonomicky přívětivou domácí kancelářskou sestavu, která je speciálně uzpůsobena tak, aby poskytla maximální pohodlí.

HP Z2 Mini je nejvýkonnější miniaturní pracovní stanice na světě pro uživatele v tvůrčích profesích, používajících Adobe Creative Suite, a nejvýkonnější miniaturní pracovní stanice na světě pro práci s aplikacemi SolidWorks a Autodesk . Model Z2 Mini využívá nový systém odvodu tepla z měděných materiálů, který umožňuje dosáhnout 1,4krát vyššího výkonu procesoru a 3krát lepšího výkon GPU , než dosáhl jeho předchůdce. Uživatelé v tvůrčích profesích se nyní mohou s jistotou vypořádat s náročnými úkoly, jako je vykreslování fotorealistických 3D modelů s využitím plného výkonu a při minimální hlučnosti. Model Z2 Mini v kombinaci s displejem řady Z nabízí oproti jiným komerčním řešením nejen výborný poměr ceny a výkonu , ale vytváří také kompletní sestavu pro domácí kancelář s možností spolupráce díky propojení zařízení Z2 Mini nebo pomocí pouhého sdílení výkonu při vzdálené spolupráci prostřednictvím funkce ZCentral Remote Boost.

Výkonný model Z2 Mini je ergonomicky optimalizován pro práci a hraní s prostorově úsporným a přitažlivým designem. Stanice se připevní za monitor nebo svisle na stojan, což umožňuje lepší a ergonomičtější uspořádání pracovního prostoru.

Z2 Small Form Factor a Z2 Tower přinášejí vysoký výpočetní výkon a větší rozšiřitelnost při menším rozměru zařízení. Model Z2 Small Form Factor lze osadit procesory až do verze Intel® Xeon® W a grafickou kartou NVIDIA Quadro 3000. Tato výbava poskytuje výjimečný výkon a funkce, včetně zrychleného ray tracingu a umělé inteligence, v šasi o 19 % menším než předchozí generace. Model Z2 Tower je pro uživatele v tvůrčích profesích považován za standard v oblasti výkonu pracovních stanic základní úrovně. Díky modelu Z2 Tower mohou nyní uživatelé spouštět vícevláknové aplikace při současném zpracování dalších úloh najednou, a to s pomocí grafické karty NVIDIA Quadro RTX 6000 a procesoru Intel® Xeon® v elegantním šasi o 15 % menším než předchozí generace.

Software Data Science: zrychlení prediktivního modelování

U vybraných modelů Z přidá společnost HP možnost tovární instalace systému Canonical Ubuntu Linux a předinstalace nejoblíbenějších výkonných nástrojů datových vědců. Zásluhou této možnosti mohou vědci a studenti datových věd začít produktivně pracovat hned první den po vybalení zařízení.

Udržitelnost: jdeme příkladem

Společnost HP je hrdá na to, že nabízí nejudržitelnější portfolio osobních počítačů na světě, a je odhodlána pokračovat ve svém úsilí ohledně péče o životní prostředí. Společnost HP k finální montáži 67 % svých počítačů a monitorů po celém světě využívá ze 100 % elektřinu z obnovitelných zdrojů. Řada Z dále přidává udržitelné produkty, obsahující plasty, jež by jinak skončily v oceánech, a recyklované materiály. Inovuje v každém ohledu počínaje balením a konče energetickou účinností.

Dostupnost a ceny:

  • HP Z2 Mini G5, SFF a Tower budou České republice v prodeji od konce října za ceny od 15 900 Kč bez DPH.
  • HP ZBook Fury 15 a 17 budou České republice v prodeji od října za ceny od 38 900 Kč bez DPH.
  • HP ZBook Power G7 bude České republice v prodeji od konce října za ceny od 19 900 Kč bez DPH.
  • HP ZCentral 4R bude České republice v prodeji od listopadu. Ceny budou oznámeny později.
Tiskové zprávy

Diskuse