Lenovo uvádí novou generaci tenkých notebooků Yoga Slim a nejlehčí herní speciál

7. 9. 2020 17:40    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo představila vylepšenou sérii stylových notebooků Yoga, v jejichž názvu se nově objevilo označení Slim. Stroje ukrývají nejnovější Intel Core procesor, optimalizovanou výdrž baterie, rychlé nabíjení, možnost připojení Wi-Fi 6 i volitelný procesor AMD RyzenTM 4000. Se sérií zároveň přichází tři prémiové novinky Lenovo Yoga Slim 9i, konvertibilní notebook Lenovo Yoga 9i a tenký herní kousek Lenovo Legion Slim 7i.

Lenovo uvádí novou generaci tenkých notebooků Yoga Slim a nejlehčí herní speciál

Chytřejší chlazení a detekce virů

Jednou z nových funkcí série Yoga Slim je inteligentní chladící systém, který díky využití umělé inteligence prodlužuje životnost baterie a poskytuje vyšší výkon. Uživatel se ale nemusí vázat na rozhodnutí notebooku. Díky funkci Lenovo Q-Control může ovládat výkon stisknutím klávesy Fn-Q, kdy zařízení přejde do výkonného módu pro náročné úkoly, nebo naopak do úsporného módu, který sníží například hluk ventilátoru během sledování filmů.

Lenovo Yoga nově disponují i diagnostickou službou Lenovo Vantage Smart Performance Services. Jedná se o službu, která automaticky udržuje počítač ve formě a vyhledává možná nebezpečí ještě dřív, než se opravdu objeví. Služba má za cíl skenovat, detekovat a odstranit spyware, malware, adware a opravit problémy se sítí a přístupem.

Notebooky nabízejí další chytré funkce jako bezpečnostní upozornění v případě, že někdo kouká přes rameno nebo automatické rozmazání obrazovky, pokud se uživatel na chvilku otočí.

Prémiový design a neuvěřitelná výdrž: Lenovo Yoga Slim 9i

Spotřebitelská podznačka Lenovo Yoga připravila pro své příznivce ultratenký speciál

Yoga Slim 9i. Notebook nabízí nejnovější procesor Intel® Core™ v kombinaci s grafikou založenou na Intel Xe. Tentokrát přichází s unikátním koženým krytem splývajícím s hliníkovým šasi, který poskytuje nejen stylový vzhled, ale především vysokou odolnost proti opotřebení a vlivu UV záření.

Ve 14 palcích ukrývá až 4K dotykovou obrazovku s režimem Eye Care Mode pro ochranu zraku při několika hodinové práci. Pro příjemnější psaní v různých světelných podmínkách je Yoga Slim 9i vybavený klávesnicí Smart Sense s automatickým bílým podsvícením.

Lenovo nezapomnělo ani na příznivce hands-free funkcí. Díky službě Lenovo Smart Assist je možné se bezpečněji přihlásit pouze rozpoznáním tváře nebo si zavolat na pomoc asistentku Alexa®, i když je notebook zamčený. Praktické funkce pak doplňuje inteligentní duální nabíjení zajišťující výkon bez přehřívání a přetěžování systému se zvýšenou kapacitou baterie na 63.5WHr a delší výdrží až 20 hodin. Konektivita notebooku je podpořena třemi porty ThunderboltTM 4 Type-C po obou stranách.

Ohebný sourozenec: Lenovo Yoga 9i

Pro uživatele, kteří potřebují k práci nebo zábavě konvertibilní zařízení, je tu Yoga 9i. Stejně jako Yoga Slim 9i nabízí řadu prémiových funkcí, včetně volitelného koženého krytu a různých barevných verzí. Uživatelé si mohou vybrat i 15palcovou verzi s mobilním procesorem až 10. generace Intel Core i9 HK-Series podpořeným grafikou NVIDIA® GTX 1650 Ti s technologií Max-Q Design.

Nejen při kreativní tvorbě ocení uživatelé kvalitní zvuk systému Dolby Atmos s reproduktory umístěnými přímo na ohebné liště. Filmy, seriály, fotografie a cokoliv dalšího, co potřebuje pořádný kontrast, vyzdvihne až 4K displej s jasem 500 nitů.

Nejlehčí herní notebook na světě: Lenovo Legion 7i

Stvořen pro ty, kteří chtějí hrát na cestách. To je Lenovo Legion 7i, nejlehčí herní notebook s GeForce RTX na světě, který je dostupný v kompaktní 15palcové verzi s mobilním procesorem až Intel Core i9 HK-series 10. generace. Disponuje stejně jako jeho letošní sourozenci ze série Legion technologií Advanced Optimus, která umožňuje spravovat systémovou grafiku podle typu zátěže a prodlužuje tak výdrž baterie na maximum.

Hráči rozhodně ocení vestavěnou technologii Max-Q Dynamic Boost, se kterou se automaticky aktivuje vyrovnání GPU a CPU v reálném čase, což dovoluje systému dynamicky přesouvat výkon z CPU do GPU během náročných aktivit jako hraní her. Automatický přesun se děje pouze tehdy, když je potřebný. Výsledkem je vyšší zobrazovací frekvence a hladší průběh hry. Vylepšením prošlo i inteligentní chlazení Lenovo Legion Coldfront 2.0. S novými otvory nad klávesnicí je systém přívodu vzduchu o 31 procent vyšší, přičemž do CPU a GPU proudí o 115 procent více vzduchu než v předchozích generacích. Lenovo Legion Slim 7i nabízí úložiště až 2TB M.2 NVMe PCle SSD (RAID 0) a paměť až 32 GB 3200 MHz DDR4. Při tloušťce 17,9 mm váží pouhých 1,86 kg s výdrží na baterii až 7,75 hodin.

Opravdu dlouhá výdrž: Lenovo Yoga Slim 7i Pro

Yoga Slim 7i Pro je 14palcový notebook s 2,8K širokoúhlým displejem a 90Hz obnovovací frekvencí, který zajistí streamování obsahu nebo hraní her bez zpoždění. S výdrží na baterii až 18 hodin pak nebude notebook omezovat uživatele při práci a u dokončování důležitých projektů.

Yoga Slim 7i Pro myslí i na ty, kteří potřebují několika hodinový úkol dotáhnout do konce. Díky funkci displeji Eyesafe® dokáže účinněji chránit oči před modrým světlem, ať už během dne či noci. Notebook je s podporou portu Thunderbolt 4 lehce přenosným společníkem vhodným pro všechny druhy multitaskingu.

Jako rychlost světla: Lenovo Yoga Slim 7 Pro

Jak Lenovo Yoga Slim 7i Pro, tak Lenovo Yoga Slim 7 Pro přicházejí s nabídkou praktických funkcí jako Windows Hello, IR kamerou a pohodlnější klávesnicí s větším touchpadem. Yoga Slim 7 Pro ve svém 14palcovém provedení navíc disponuje svižným procesorem AMD Ryzen řady 4000H. S pamětí až 16 GB DDR4, 17hodinovou výdrží na baterii a vestavěnou grafikou AMD RadeonTM zvládne tento model i náročnější úlohy a střih videí.

Ohebný 2v1: Lenovo Yoga 7i

Pro příznivce konvertibilních zařízení přináší Lenovo model Yoga 7i se širokoúhlým Full HD displejem ve 14 a 15palcové verzi. V 15palcovém provedení je k dispozici s FHD VESA400 HDR displejem, který poskytuje vysoký jas a s výdrží až 13 hodin na baterii, a stává se tak perfektním zařízením pro milovníky seriálů a filmů. Uživatel má k dispozici dva porty Intel Thunderbolt 4, až 16GB DDR4 paměť a 1TB SSD PCle M.2 úložiště. Notebook je dostupný v šedivé nebo mechově zelené barvě.

Lehká stylovka: Lenovo Yoga 6

Lenovo Yoga 6 je 13palcovým konvertibilním zařízením, které pod unikátním designem ukrývá výkonný procesor AMD Ryzen 7 řady 4700U a vestavěnou grafiku AMD Radeon. S výdrží až 18 hodin na baterii a s váhou 1,32 Kg ho ocení především ti, kteří mají v kalendáři spoustu meetingů.

Notebook jde vstříc praktičnosti díky Full HD dotykovému displeji s ohebným kloubem až o 360 stupňů, tudíž si ho uživatel může jednoduše proměnit v tablet, ať už na lehátku u bazénu nebo ráno ve vlaku cestou do práce.

Pro český trh jsou všechny novinky Lenovo Yoga dostupné se službou Lenovo Premium Care – exkluzivním balíčkem péče o zákazníka s nadstandartní telefonickou podporou a v případě potřeby opravou přímo u zákazníka doma.

  • 14palcový Lenovo Yoga Slim 9i začíná na ceně 51 300 Kč s DPH a dostupný bude v prosinci 2020.
  • 14placový konvertibilní Lenovo Yoga 9i začíná na ceně 48 580 Kč s DPH s dostupností v listopadu 2020. 15palcová verze zatím není pro český trh stanovena.
  • 15palcový Lenovo Legion Slim 7i začíná na ceně 35 080 Kč s DPH s dostupností od listopadu 2020.
  • 14palcový Lenovo Yoga Slim 7i Pro s nejnovější NVIDIA GeForce MX GPU bude dostupný za cenu od 26 990 Kč s DPH v prosinci 2020.
  • 14palcový Lenovo Yoga Slim 7 Pro s až AMD Ryzen 9 4900H bude dostupný za cenu od 22 990 Kč DPH v listopadu 2020.
  • 14palcový konvertibilní Lenovo Yoga 7i bude s novou generací procesorů Intel dostupný za cenu od 26 990 Kč s DPH v prosinci 2020. 15,6palcový model bude dostupný za cenu od 26 990 Kč s DPH v prosinci 2020.
  • 13,3palcový konvertibilní notebook Lenovo Yoga 6 s až AMD Ryzen 7 4700U bude dostupný za cenu od 22 990 Kč s DPH v prosinci 2020.
Tiskové zprávy

Diskuse