Lenovo představilo nový ThinkPad X1 Nano ThinkPad X1 Fold

5. 10. 2020 18:14    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Lenovo představila nejnovější přírůstky do prémiového portfolia X1, ThinkPadTM X1 Nano. Nejlehčí ThinkPad, který tu kdy byl, váží pouhých 907 g a jedná se o první produkt Lenovo založený na platformě Intel Evo poháněný procesorem Intel Core 11. generace. X1 Nano nabízí 13palcový 2K displej s úzkými rámečky a poměrem stran 16:10, čtyři reproduktory a čtyři 360stupňové mikrofony. Kvalitní zvuk a obraz podporují systémy Dolby Vision a Dolby Atmos. Připojení notebooku je možné skrze Wi-Fi 6 a volitelné 5G s vyšší šířkou pásma.

Lenovo představilo nový ThinkPad X1 Nano ThinkPad X1 Fold

Lenovo zároveň oznámilo, že je k dispozici na objednání první skládací počítač na světě – ThinkPad X1 Fold. Zařízení je vrcholem technologické inovace, poháněné procesorem Intel Core s technologií Intel Hybrid, kterou přináší program Project Athena od společnosti Intel. Spojením všech důležitých funkcí smartphonů, tabletů a notebooků vzniklo skládací počítačové zařízení X1 Fold, které nabízí připojení na 5G síť a zároveň bezpečnostní funkce ThinkShield.

X1 Nano: Nejlehčí ThinkPad, který tu kdy byl

ThinkPad X1 Nano je s váhou pod jeden kilogram nejlehčím počítačem kategorie ThinkPad v historii. Jde o jeden z nejkomplexnějších ultralehkých notebooků současnosti s nejvyšším výkonem, displejem, zvukem a zabezpečením.

  • X1 Nano je vybavený procesory Intel Core i7 až 11. generace s grafikou Intel Iris Xe a nabízí nejlepší procesory na světě pro tenké a lehké notebooky, které poskytují až 2,7krát rychlejší vytváření obsahu, o 20 % rychlejší pracovní produktivitu a více než dvojnásobně rychlejší hraní her a přehrávání obsahu v rámci pracovních postupů oproti konkurenčním produktům.
  • Thunderbolt 4 pro snadnější připojení díky jednomu kabelu.
  • X1 Nano je první ThinkPad, který obsahuje aktualizovanou sadu umělé inteligence a biometrických bezpečnostních funkcí ThinkShield – od rozpoznání hlasu, detekce přítomnosti uživatele s možností přihlášení a uzamčení bez dotyku, když uživatel odejde, až po známou funkci Match on Chip, čtečku otisků prstů.
  • X1 Nano lze předinstalovat pomocí operačního systému Windows 10 Pro nebo Ubuntu Linux OS a obsahuje volitelné 5G připojení.
  • 13palcový displej Dolby Vision 2K s poměrem stran 16:10 nabízí rozsáhlé zobrazení a 100% sRGB. K dispozici je také ve verzi s dotykovým displejem.
  • Systém reproduktorů zahrnuje čtyři reproduktory s podporou Dolby Atmos a v kombinaci se čtyřmi 360stupňovými mikrofony zajistí čisté hlasové hovory a videohovory.

ThinkPad X1 Fold: Zásadní posun v oblasti osobních počítačů

Po pěti letech vývoje je ThinkPad X1 Fold prvním zařízením svého druhu, které chce nastolit nový směr způsobu práce s technologiemi. Přizpůsobuje se rozšiřujícímu se trendu hybridního modelu práce z domu a z kanceláře, kdy uživatelům vyhovuje nést v tašce něco malého, ale při užívání mít stejný komfort jako u klasického notebooku.

ThinkPad X1 Fold je nyní k dispozici na objednání včetně volitelného příslušenství jako je Bluetooth klávesnice Mini Fold s bezdrátovým nabíjením přímo v zařízení nebo pero Lenovo Mod a stojan Lenovo Easel Stand pro umístění na výšku či šířku.

Všechny produkty Think jsou vybavené specifickou verzí Vantage pro firmy, kterou na podzim čeká inovace. Commercial Vantage 1.2 je klientská aplikace určená pro podnikové zákazníky, která koncovým uživatelům usnadňuje nejen aktualizaci jejich hardwarových nastavení, ale nabízí i ovládací prvky speciálně pro IT adminy odpovědné za správu více zařízení pro společnost. S touto verzí bude instalační velikost snížena na polovinu a rozhraní bude zjednodušené tak, aby bylo snazší najít různé funkce rychleji.

Commercial Vantage umožňuje uživateli přizpůsobit výkon baterie, nastavení mikrofonu, displeje a fotoaparátu pro optimalizovaný audiovizuální zážitek. Pro vyšší bezpečnost detekuje nedůvěryhodné sítě Wi-Fi a automatizuje aktualizace systému BIOS a firmwaru, čímž zajišťuje lepší ochranu zařízení před vznikajícími hrozbami. Pro koncové uživatele jsou aktualizace systému hotové pouze pomocí jednoho kliknutí, aniž by museli vyžadovat asistenční služby IT pracoviště. Tato vylepšená uživatelská zkušenost nijak neomezuje IT management. S programem Commercial Vantage mohou IT admini udržovat kontrolu nad každým zařízením Lenovo v jejich výbavě a rozhodovat se, kdy Vantage zkontroluje a nainstaluje jednotlivé aktualizace. Do této verze přibyly ovládací prvky admina, které umožňují vzdálené spuštění a kontrolu nad aktualizací systému, s cílem zajištění aktualizovaného stavu, přestože IT pracovníci nemají fyzický přístup k zařízení.

Ceny a dostupnost

ThinkPad X1 Fold bude dostupný v listopadu 2020 s cenou 107 990 Kč s DPH.
ThinkPad X1 Nano bude dostupný v 1. čtvrtletí 2021. Cena ještě není stanovena.

Tiskové zprávy

Diskuse