Mesh systém TP-Link Deco X20 s podporou Wi-Fi 6 pro ještě rychlejší a stabilnější připojení

3. 8. 2020 14:55    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, přichází na trh s novinkou v podobě Wi-Fi Mesh systému Deco X20, který si poradí s nedostatečným signálem v okrajových částech pokrývaného prostoru. Kromě stability nabídne i vyšší rychlost, a to díky podpoře nejnovějšího bezdrátového standardu Wi-Fi 6 (802.11ax).

Mesh systém TP-Link Deco X20 s podporou Wi-Fi 6 pro ještě rychlejší a stabilnější připojení

Už základní sada nabízí skvělé parametry
Základní sada Wi-Fi Mesh systému TP-Link Deco X20 obsahuje dvě jednotky, nicméně v prodeji je i verze s třemi jednotkami. Levnější z obou řešení dokáže pokrýt efektivním signálem bezdrátového internetu plochu až 370 metrů čtverečných, zatímco tři kusy opakovačů už pokryjí až 540 metrů. Běžná domácnost si tak naprosto vystačí se základní sadou a rodinné domky či domácí kanceláře už mohou zvažovat sadu vyšší.

Díky zmíněné podpoře Wi-Fi 6 navíc dosahuje maximální rychlost přenosu dat v rámci bezdrátové sítě do 1 800 Mb/s, z toho ve frekvenčním pásmu 5 GHz do 1 201 Mb/s a v pásmu 2,4 GHz do 574 Mb/s. To bohatě splňuje požadavky i náročnějších on-line aplikací včetně streamování HD videa nebo her přes internet. Díky modulaci OFDMA a technologii MU-MIMO dochází u mesh systému Deco X20 ke čtyřnásobnému navýšení kapacity a současnému přenosu k více zařízením (najednou k síti připojíte až 150 koncových zařízení).

Plynulé pokrytí domácnosti
Jak je tomu u mesh systémů od TP-Linku již zvykem, je výsledkem instalace sady Deco X20 plynulé pokrytí celé domácnosti silnějším signálem, a to včetně tzv. mrtvých zón, které jsou v tomto nastavení oproti tradičnějším řešením prakticky eliminovány. Velice nízká latence pak zvyšuje hratelnost on-line her i použitelnost videochatů. Koncová zařízení se navíc při pohybu v rámci pokrývaného prostoru automaticky a v reálném čase připojí k extenderu s nejvyšší úrovní signálu, a to, aniž byste si vůbec něčeho všimli. Dokonce i SSID, tedy název sítě, je u všech opakovačů shodný.

Bezpečnost je dnes základ
Výrobce samozřejmě myslel i na bezpečnost a integroval tak do mesh systému balík bezpečnostních funkcí TP-Link HomeCare, vyvinutý ve spolupráci s bezpečnostní firmou Trend Micro. Součástí komplexní ochrany je jak antivirus, tak prioritizace jednotlivých zařízení díky funkci QoS (Quality of Service) nebo sofistikovaná rodičovská kontrola s možností omezení času tráveného dětmi na internetu z jednotlivých zařízení, případně blokování jednotlivých (typů) webů a on-line činností pro samostatné uživatelské profily.

Klíčové vlastnosti Mesh systému TP-Link Deco X20:

  • Vysoká rychlost a nízká latence: Dokonce i při těch datově nejnáročnějších on line aktivitách nebudete ztrácet nervy. Celkem 1 800 Mb/s ve dvou frekvenčních pásmech postačí i pro více souběžně připojených zařízení.
  • Wi-Fi 6: Nejnovější standard bezdrátového připojení pro ještě stabilnější on-line zážitek.
  • Jednotná síť: Sjednocená síť zajistí plynulejší připojení k internetu odkudkoliv z pokrývaného prostoru.
  • Důraz na bezpečnost: Rozšířené funkce rodičovské kontroly vám dodají klid na duši.
  • Snadné nastavení: Spolupráce s mobilní aplikací Deco pro Android a iOS.
  • Ovládání hlasem: Podpora hlasové asistentky Alexa od Amazonu.
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse