Jaký počítač si vybrat na práci z domova? Trendem jsou výkonné herní notebooky

23. 10. 2020 10:16    Rubrika: Tiskové zprávy

Možná právě uvažujete o pořízení notebooku pro distanční studium nebo home office. Zkusili jste se rozhlédnout i mimo klasickou nabídku a podívat se do sekce strojů s názvem herní/gaming? Za jen mírně vyšší investici totiž poskytují mnohem více než klasické tenké notebooky.

Jaký počítač si vybrat na práci z domova? Trendem jsou výkonné herní notebooky

Aktuálně mezi nejčastěji volené modely patří notebooky s 15.6palcovým displejem, s procesorem Intel Core i5 nebo AMD Ryzen 5 v cenovém rozmezí mezi 15 000 a 20 000 Kč. Jako minimální standard je vyžadováno 8GB RAM a SSD ideálně 512 GB. Tento výběr vypovídá jasně o tom, na co uživatelé v současné době kladou důraz – na produktivitu. Jednou z možností jsou právě herní notebooky Lenovo Legion, které zvládnou stejně jako obyčejný notebook, a navíc nabídnou herní výkon pro volné chvíle, kdy je potřeba se odreagovat.

Co mohou herní notebooky nabídnout?

Design

Jednou z možností mohou být notebooky Lenovo IdeaPad Gaming 3 a Lenovo Legion 5, které se vyznačují velmi střízlivým designem. Jen těžko poznáte na první pohled rozdíl od klasického kancelářského počítače. Přesto mají velmi kvalitní podsvícené klávesnice a výdrž na baterii se přibližuje tenkým notebookům.

Displej a zvuk

Základní herní notebooky od Lenova disponují IPS panely s velmi slušnou svítivostí, takže jsou optimální nejen pro hry, ale i pro práci, studium, zpracování fotografií anebo sledování filmů na Netflixu. Zvuk je robustní a podpořený technologiemi společnosti Dolby.

Procesor

Nejvýhodnější herní notebooky Lenovo v současné době využívají 6jádrový procesor AMD Ryzen 5 4. generace se standardním napětím. Oproti nízkonapěťovým procesorům tenkých notebooků poskytují až násobně větší výkon a tím rychlost zpracování vašich požadavků.

RAM

Základní herní notebooky v cenách do 20 000 kč jsou dodávány s 8GB RAM, stejně jako tenké notebooky. Výhodou je ale snadná rozšiřitelnost na 16GB pozdějším přidáním dalšího modulu, což klasické tenké notebooky obvykle nenabízejí.

Úložiště

Herní notebooky Lenovo jsou typicky vybaveny rychlým SSD 512GB. Na rozdíl od klasických notebooků mají však všechny přípravu pro přidání dalšího disku, pokud by snad tato kapacita do budoucna nestačila.

Grafický výkon

Kromě všech již zmíněných výhod za minimální příplatek herní notebooky Lenovo nabídnou i svůj hlavní trumf – diskrétní grafickou kartu NVIDIA GTX1650 (nebo vyšší). Ta umožňuje ve spolupráci s nabitým hardwarem si zahrát nejmodernější herní tituly, ale plní neocenitelné služby i při jiných náročných procesech, jako je střih videa či úprava fotografií.

Pokud hledáte stroj, který zvládne úkoly během pracovní doby, a zároveň se díky němu můžete odreagovat, rozhodně se vyplatí investovat o 2 000 Kč víc. Získáte výkonný notebook, který zvládne více než kancelářský počítač, a hlavně nabídne porci zábavy, která by neměla chybět v dnešní složité době.

Tiskové zprávy

Diskuse