Porsche Design a Acer představili Porsche Design Acer Book RS

22. 10. 2020 08:26    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnosti Porsche Design a Acer uzavřely nové part-nerství, které spojuje filozofii funkcionalistického designu Porsche Design s technologickými inovacemi a hluboko zakořeněnými znalostmi společnosti Acer v globálním počítačovém. Obě strany se snaží poskytovat jedinečné a pr-votřídní produkty. Prvním výtvorem vyvinutým ve vzájemné spolupráci je špič-kový notebook, který kombinuje pokročilé technologie s puristickými a minima-listickými designovými prvky.

Porsche Design a Acer představili Porsche Design Acer Book RS

Porsche Design Acer Book RS se může pochlubit celokovovým tělem osazeným až nejnovějším procesorem Intel Core i7 11. generace a grafikou NVIDIA GeForce MX350 GPU2 při zachování hmotnosti pou-hých 1,25 kg. Vrch jeho těla tvoří kryt z uhlíkových vláken s osobitým nádechem odvozený z desetiletí designů v motosportu, kde jsou uhlíková vlákna oceňová-na pro svou nízkou hmotnost a extrémní odolnost. Notebook Porsche Design Acer Book RS byl vyvinut i ve spolupráci se společností Intel a zahrnuje modely s verifikací platformy Intel Evo splňující klíčové vlastnosti od konzistentní ode-zvy i při provozu na baterii, okamžitého probuzení, dlouhé reálné výdrže na baterii až po rychlé nabíjení. To dělá z tohoto notebooku výjimečný stroj pro rychlou a efektivní práci.

„Našich více než 40 let zkušeností v oboru a osvědčená historie společnosti Acer prokazují, že jsme společně se svými partnery schopni svým zákazníkům poskytovat vynikající produkty. Jsme rádi, že můžeme zahájit toto partnerství s novým notebookem Porsche Design Acer Book RS, který od základu ztělesňuje DNA naší značky a nastavuje nové standardy ve výkonu a designu,“ řekl Jan Becker, generální ředitel skupiny Porsche Design Group

Jerry Kao, Co-COO společnosti Acer dodal: „Ovoce vzrušujícího partnerství mezi společnostmi Acer a Porsche Design, notebook Porsche Design Acer Book RS, je dokonalým spojením stylu a výkonu pro městské mobilní profesionály. Spojuje v sobě odborné znalosti společnosti Acer v oblasti technologií a designové schopnosti společnosti Porsche Design, což vede k vytříbenému produktu, který se může pochlubit nejen nadčasovým vzhledem, ale také výjimečným výkonem pod kapotou.“

„Platforma Intel Evo zvyšuje laťku v tom, co by měli lidé od svého notebooku očekávat, a to díky intenzivní spolupráci inženýrů a ověření, že jde o nejlepší notebooky pro práci,“ řekl Chris Walker, viceprezident a generální ředitel divize Mobile Client Platforms, společnost Intel. Platforma Intel Evo ověřuje návrhy, jako je nový Porsche Design Acer RS poháněný procesory Intel Core 11. genera-ce s grafikou Intel Iris Xe, který je optimalizovaný tak, aby poskytoval vysoký výkon, rychlou odezvu i v praxi vysokou výdrž na baterii pro moderní práci i zábavu.“

Nezaměnitelný ikonický design

V návaznosti na designovou filozofii společnosti Porsche Design týkající se op-timalizace funkcí je notebook Porsche Design Acer Book RS výrazem sofistiko-vané práce na počítači, ve kterém každá funkce slouží svému účelu. Proti stří-brně zbarvenému šasi zařízení vyniká diamantem broušený 3k a CNC strojem opracovaný karbonový kryt. Tento kontrast poskytuje notebooku odvážný cha-rakter a zároveň umožňuje neuvěřitelnou přenositelnost; celková hmotnost činí pouhých 1,25 kg a tloušťka jen 15,99 mm. Oba kryty jsou spojeny unibody závě-sem, který po otevření notebooku mírně nadzvedává klávesnici, zlepšuje chla-zení a přináší ergonomičtější zážitky z psaní. Podsvícená klávesnice poskytuje pohodlné psaní i v noci a přesný skleněný touchpad vám poskytne podporu ví-ceprstých gest pro intuitivnější zážitky.

Vysoký, podmanivý výkon

Pod svým zevnějškem je Porsche Design Acer Book RS vybaven nejnovějšími procesory Intel Core i7 11. generace s grafikou Intel Iris Xe, volitelnou dediko-vanou grafikou NVIDIA GeForce MX3502 a 16 GB paměti RAM, aby bylo zajištěno bezproblémové cestování se vším, co je zapotřebí pro zvládnutí každodenní práce. Je vybaven 14" Full HD IPS dotykovým displejem, který je překryt sklem Antimicrobial Corning Gorilla Glass a pokrývá 100 % barevného prostoru sRGB. Navíc je tento displej olemován mimořádně úzkými rámečky pro podmanivý 90% poměr velikosti obrazovky vůči tělu notebooku. Dvojice měděných heatpipe zajišťuje, že zařízení zůstane chladné i při zátěži a působivá baterie vydrží na-bitá dlouhých 17 hodin , zatímco se dokáže z vybitého stavu za půl hodiny nabít tak, že poskytne 4 hodiny výdrže . Nechybí ani dvoupásmová Intel Wi-Fi 6 (Gig+), rychlé porty (USB-C™, Thunderbolt 4 and USB3.2 Gen 2) a inteligentní funkce, jako je přihlašování pomocí otisku prstu přes Windows Hello, pohoto-vostní režim Modern Standby nebo funkce Wake on Voice pro ještě lepší uživa-telské zážitky.

Příslušenství navržené na míru

Sada příslušenství Porsche Design Acer Travelpack RS (podložka pod myš, myš, přenosné pouzdro a pouzdro na notebook) je ideálním doplňkem doprovázejí-cím notebook Porsche Design Acer Book RS. Cestovní pouzdro je vyrobeno z kůže ECCO PALERMO XA, odolného materiálu, který je příjemný na dotek a vyznačuje se jemným leskem. Magnetické spony spojují pouzdro se zásuvkou na notebook vyrobenou z látky 1680D, která je vodoodpudivá a perfektně chrání notebook před poškrábáním a opotřebením při jeho přenášení na cestách. V duchu efektivity byla odnímatelná zásuvka pouzdra notebooku navržena tak, aby fungovala jako podložka pod myš.

Cestovní balíček doplňuje bezdrátová Bluetooth myš Porsche Design Acer Mouse RS. K zesílení charakteristického kliknutí levého tlačítka bylo použito uhlíkové vlákno a stejně tak bylo využito i pro spodní kryt myši. Odolný materiál zajišťu-je dlouhou životnost myši a nechybí ani přepínač DPI, který uživatelům umož-ňuje rychlé přepínání mezi třemi přednastavenými úrovněmi citlivosti.

Cena a dostupnost

Prémiový balíček Porsche Design Acer Book RS (notebook s Core i7, cestovní batoh, myš) bude v oblasti EMEA k dispozici za cenu od 2 399 €.

Notebook Porsche Design Acer Book RS bude v oblasti EMEA k dispozici za cenu od 1 799 €. Myš Porsche Design Acer Mouse RS bude v oblasti EMEA k dispozici za cenu od 99 €. Porsche Design Acer Travelpack RS (podložka pod myš, myš, pouzdro na přená-šení a obal na notebook) bude v oblasti EMEA k dispozici za cenu od 299 €.

Tiskové zprávy

Diskuse