TP-Link Archer AX1500 a AX20: Nástup Wi-Fi 6 do mainstreamu

27. 10. 2020 17:05    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu dvojici nových bezdrátových routerů Archer AX1500 a Archer AX20, jež oba podporují nejnovější standard Wi-Fi 6. Ten se díky oběma „strojům“ může snadněji rozšířit i v českých domácnostech a kancelářích.

TP-Link Archer AX1500 a AX20: Nástup Wi-Fi 6 do mainstreamu

Rychlosti budoucí generace na váš stůl
Jak TP-Link Archer AX1500, tak Archer AX20 přinášejí společně s podporou Wi-Fi 6 samozřejmě také rychlosti budoucí generace, které v případě prvního modelu dosahují ve dvou frekvenčních pásmech maximální rychlosti cca 1 500 Mb/s (2,4 GHz: 300 Mb/s; 5 GHz: 1 201 Mb/s). U druhého jmenovaného routeru je pak celková rychlost ještě zhruba o 300 Mb/s vyšší, tedy 1 800 Mb/s.
Kromě vyšší rychlosti přináší Wi-Fi 6 také větší kapacitu a snížené přetížení sítě, což v kombinaci s dalšími dílčími technologiemi, jako je třeba revoluční modulace OFDMA (oba routery) nebo MU-MIMO (AX1500) vytváří cestu pro bezproblémové připojení většího počtu koncových zařízení s nižší odezvou.

Výkonný procesor urychluje komunikaci
V obou případech zajišťuje hladší a rychlejší komunikaci mezi routerem a koncovými zařízeními výkonný procesor, v případě modelu AX1500 tříjádrový s frekvencí 1,5 GHz, u AX20 pak čtyřjádrový se shodnou frekvencí. Pokrytí usnadňuje také kombinace Beamformingu (modelování paprsku) a čtveřice antén.

Snadné nastavení i zpětná kompatibilita
Oba routery je možné snadno nastavit s využitím intuitivní mobilní aplikace Tether, jež je dostupná pro platformy Android a iOS a nastavíte zde třeba i rodičovskou kontrolu nebo oddělenou síť se samostatným SSID pro hosty. Samozřejmostí je taktéž zpětná kompatibilita se staršími standardy Wi-Fi, především 802.11ac. A u Archeru AX20 nalezneme i port USB 2.0 pro snadné sdílení dat na externích discích, případně tiskáren.
U obou modelů pak oceníte také prodlouženou životnost baterie a snížení spotřeby energie u koncových zařízení díky technologii Target Wake Time.

Klíčové vlastnosti Archer AX1500:

  • Technologie Wi-Fi 6: Archer AX1500 přichází s poslední generací bezdrátové technologie Wi-Fi 6, která přináší vyšší rychlost, větší kapacitu a snížení přetížení sítě.
  • Rychlosti budoucí generace 1,5 Gb/s: Dvoupásmový router Archer AX1500 dosahuje ještě vyšší rychlosti, až 1,5 Gb/s (1201 Mb/s v pásmu 5 GHz a 300 Mb/s v pásmu 2,4 GHz).
  • Připojte více zařízení: Technologie Wi-Fi 6 komunikuje s více daty a s více zařízeními pomocí revoluční technologie OFDMA a MU-MIMO, které současně snižují zpoždění.
  • Tříjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz zajišťuje hladkou komunikaci mezi routerem a všemi připojenými zařízeními.
  • Spolehlivější pokrytí: S Archer AX1500 dosáhněte nejsilnějšího a nejspolehlivějšího pokrytí Wi-Fi, protože zaměřuje sílu signálu na vaše zařízení pomocí technologie Beamforming a čtyř antén.
  • Prodloužená životnost baterie: Technologie Target Wake Time snižuje spotřebu energie vašich zařízení a prodlužuje jejich životnost baterie.
  • Snadné nastavení: Nastavte svůj router během několika minut pomocí výkonné aplikace TP-Link Tether.
  • Zpětně kompatibilní: Archer AX1500 podporuje všechny předchozí standardy 802.11 a všechna zařízení Wi-Fi.

Klíčové vlastnosti Archer AX20:

  • Dvoupásmová síť Wi-Fi 6: Vybavený nejmodernější bezdrátovou technologií Wi-Fi 6, která přináší vyšší rychlost, větší kapacitu a snížené přetížení sítě.
  • Rychlosti příští generace 1,8 Gb/s: Vychutnejte si plynulé streamování, stahování a hraní her bez vyrovnávací paměti s rychlostí Wi-Fi 1,8 Gb/s.
  • Připojte více zařízení: Technologie Wi-Fi 6 komunikuje s více daty a s více zařízeními pomocí revoluční technologie OFDMA a současně snižuje zpoždění.
  • Čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz zajišťuje hladkou komunikaci mezi routerem a všemi připojenými zařízeními.
  • Rozsáhlé pokrytí: Kombinace technologie Beamforming a čtyř antén poskytuje soustředěný příjem vzdáleným zařízením.
  • Prodloužená životnost baterie: Technologie Target Wake Time snižuje spotřebu energie vašich zařízení a prodlužuje jejich životnost baterie
  • Snadné sdílení USB: Port USB 2.0 umožňuje snadné sdílení souborů v síti nebo vytváření soukromého cloudového úložiště.
  • Snadné nastavení: Nastavte svůj router během několika minut pomocí výkonné aplikace TP-Link Tether.
  • Zpětně kompatibilní: Podporuje všechny předchozí standardy 802.11 a všechna zařízení Wi-Fi.
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse