USB adaptér zesílí Wi-Fi u notebooku a stolnímu PC přidá bezdrátovou komunikaci

30. 11. 2020 17:30    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje na trhu nový AC1300 bezdrátový USB adaptér Archer T4U Plus, který nabízí dvoupásmové připojení, silný signál i dvě externí antény pro vyšší stabilitu připojení.

USB adaptér zesílí Wi-Fi u notebooku a stolnímu PC přidá bezdrátovou komunikaci

Vysoká rychlost připojení i stabilita
Díky USB adaptéru TP-Link Archer T4U Plus si ke své domácí bezdrátové Wi-Fi síti můžete připojit třeba i stolní počítač, který standardně Wi-Fi modulem vybaven není, případně zvýšit rychlost stávajícího řešení. Zařízení dokáže přijímat signál Wi-Fi ve dvou samostatných pásmech, přičemž díky podpoře standardu 802.11ac můžete očekávat vysokou rychlost připojení. Jmenovitě jde o až 400 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásmu 5 GHz. Zatímco první pásmo je vhodné pro běžné surfování či psaní e-mailů, v tom druhém můžete třeba streamovat video a on-line hry nebo stahovat objemné soubory.

Díky zmíněným duálním fyzickým anténám s vysokým ziskem signálu 5 dBi je přenos a příjem dat silnější a stabilnější, a dokáže projít vícero překážkami včetně masivních stěn a podlah. Stabilní rychlost si tak můžete užít bez výpadků a výrazných latencí. Antény navíc můžete díky otočnému kloubu nastavit tak, aby byl příjem v daném prostředí opět co nejvyšší. Rychlost zvyšuje i podpora USB 3.0, standardu, který přináší svižnější připojení samotného adaptéru k počítači a rychlosti 802.11ac naprosto vyhovuje.

Rychlost posilují i další funkce
Díky technologii MU-MIMO jsou k dispozici hned dva simultánní datové proudy, které při použití s vhodným routerem dále posilují propustnost a efektivitu sítě. Routery s podporou MU-MIMO přitom v dnešní době tvoří drtivou většinu portfolia TP-Linku, takže na straně routeru vás už v tomto směru nic brzdit nemusí.

Flexibilní design usnadní hledání signálu
Díky flexibilnímu designu a metrovému prodlužovacímu kabelu můžete USB adaptér TP Link Archer T4U Plus umístit kamkoliv v okolí připojovaného počítače, kde právě najdete ten nejlepší signál. Rychlé nastavení usnadňuje i CD s ovladači kompatibilními s operačními systémy Windows 10/8.1/8/7 a macOS, o zabezpečení se pak starají šifrovací standardy WPA/WPA2.

Klíčové vlastnosti Archer T4U Plus:

  • Ultrarychlá Wi-Fi – bezdrátové rychlosti 1300 Mb/s (400 Mb/s v pásmu 2,4 GHz a 867 Mb/s v pásmu 5 GHz) s podporou nové generace standardu Wi-Fi 802.11ac
  • Dvoupásmové bezdrátové připojení – pásmo 2,4 GHz a 5 GHz pro flexibilní připojení
  • Duální antény s vysokým ziskem – Vylepšený dosah, kvalita signálu a přenosový výkon
  • MU-MIMO – Poskytuje vysoce efektivní bezdrátové připojení
  • Super rychlý USB 3.0 port – Až 10x rychlejší přenosové rychlosti než s USB 2.0
  • Nastavitelná více směrová anténa – Umožňuje flexibilní nasazení pro nejlepší příjem
Tiskové zprávy . Příslušenství

Diskuse