Acer představuje dva odolné konvertibilní Chromebooky pro vzdělávání

21. 1. 2021 16:25    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila dva nové konvertibilní Chromebooky, které uspokojí potřeby studentů a zákazníků na vzdělávacím trhu: Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) a Acer Chromebook Spin 511 (R753T). Tyto nové Chromebooky se mohou pochlubit nejnovějšími procesory Intel Pentium Silver nebo Celeron a odolnou konstrukcí, což z nich dělá ideální volbu pro školní prostředí. Nechybí jím odolnost splňující standardy MIL-STD 810H, klávesnice odolávající nevhodné manipulaci a displej překrytý sklem Antimicrobial Corning Gorilla Glass. Acer Chromebook 512 je navíc vybaven i antimikrobiální vrstvou, která chrání klávesnici, touchpad a oblasti pro položení rukou.

Acer představuje dva odolné konvertibilní Chromebooky pro vzdělávání
  • Dva nové konvertibilní Chromebooky Acer poháněné nejnovějšími procesory Intel , s integrovanou Wi-Fi 6 a displeji překrytými antimikrobiálním sklem Antimicrobial Corning Gorilla Glass ,
  • Acer Chromebook Spin 512 má poměr stran displeje 3:2 pro více prostoru na výšku; Acer Chromebook Spin 511 má 11,6" displej v kompaktním těle
  • Odolné, vhodné pro studenty všech věkových skupin: zesílená konstrukce splňuje standardy MIL-STD 810H; klávesnice uzpůsobená pro používání ve školách a odolná proti polití; Acer Chromebook Spin 512 je vybaven antimikrobiální vrstvou
  • Studenti je mohou využívat vícero různými způsoby a na více místech: konvertibilní konstrukce s 360° panty umožňuje čtyři režimy používání, navíc nechybí ani kamera směřující na okolí a webkamera pro komunikaci

„Ať už se studenti učí ve třídě nebo z domova, potřebují spolehlivý Chromebook, který je udrží v kontaktu se třídou a připravené se zapojit,“ řekl James Lin, generální ředitel divize Notebooky, IT Products Business, společnost Acer Inc. „Tyto nové Chromebooky Acer poskytují konzistentní výkon, konektivitu i odolnost. To všechno studenti potřebují, aby mohli uspět ve svém vzdělávání.“

Antimikrobiální displej ve dvou velikostech

Oba tyto nové Chromebooky jsou vybaveny dotykovým displejem překrytým sklem Antimicrobial Corning Gorilla Glass, což je tvrzené krycí sklo s nanesenou antimikrobiální sloučeninou, která odolává růstu pachů a skvrn, které způsobují mikroorganismy. Je odolné vůči poškrábání a ideální pro studenty, kteří vzájemně sdílejí notebook během dne v různých prostředích. Acer Chromebook Spin 511 se může pochlubit kompaktními rozměry a 11,6" HD IPS displejem s poměrem stran 16:9. Acer Chromebook Spin 512 je vybaven HD+ IPS displejem zvyšujícím produktivitu práce díky poměru stran 3:2, která poskytuje o 18 % více prostoru na výšku ve srovnání se stejně širokým displejem. Výsledkem je, že si studenti mohou přečíst více textu, větší část školní práce a prohléhnout větší mapy i fotografie a nebudou muset tolik obraz posouvat.

Funkce zvyšující odolnost pro zaneprázdněné studenty

Acer Chromebook Spin 512 i Chromebook Spin 511 byly navrženy tak, aby byly odolné. Jejich nárazuvzdorné tělo, které prošlo testy v souladu s armádními standardy (MIL-STD 810H), odolá každodennímu opotřebení. Zpevnění absorbující nárazy a vyztužená konstrukce chrání zařízení před pádem z výšky až 122 cm a před až 60kg zátěží na víko. Rozšířené konzoly poskytují víku další podporu, která pomáhá chránit LCD panel, zatímco porty byly vyztuženy dalšími kovovými deskami, které zajišťují, že porty zůstanou na svém místě, a to i při častém hrubém zacházení.

Acer Chromebook Spin 512 má povrch klávesnice a jejího okolí opatřen vrstvou antimikrobiálního činidla na bázi iontů stříbra kompatibilní se standardy BPR a EPA, u které je prokázáno, že podle testovacího protokolu JIS Z 2801 a normy ISO 22196 vykazuje konzistentně vysokou míru mikrobiální redukce široké škály bakterií.

Oba Chromebooky jsou vybaveny mechanicky ukotvenými klávesami, které je obtížné vyjmout, ale přitom je lze snadno vyměnit, což je ideální pro potřeby vzdělávání. Rychle opravitelné klávesnice jsou odolné proti polití a jsou vybaveny odtokovým systémem, který dokáže odvést až 330 ml vody z vnitřních komponent a vypustit ze spodní části základny. Touchpady jsou také odolné proti vlhkosti a zachovávají si vysoký standard kontroly kvality.

Nové Chromebooky Acer byly také certifikovány, aby splňovaly dvojici předních standardů zaručujících nezávadnost hraček, a to ASTM F963-16 a UL/IED 60950-1 . To znamená, že je bezpečné tyto notebooky sdílet i s mladšími dětmi.

Svižné a konvertibilní

Oba nové Chromebooky Acer jsou poháněny procesory Intel N4500 a N5100 nejnovější generace a umožňují studentům pracovat s více kartami a náročnými aplikacemi najednou. Acer Chromebook Spin 512 a Chromebook Spin 511 poskytují dlouhou, až 10hodinovou výdrž na baterii, aby byly oporou studentům po celý den.

Oba nové Chromebooky Acer mají 360° závěsy, které poskytují čtyři různé režimy používání a přináší studentům více možností. Navíc jsou vybaveny až 8Mpx MIPI kamerou směřující na okolí pro pořizování snímků, stejně jako HDR webkameru s velkou 88° šířkou záběru pro online výuku a konverzace. Z důvodu ochrany soukromí jsou zařízení vybavena také fyzickou závěrkou hledí webkamery, kterou lze kdykoli zavřít.

Nové Chromebooky Acer budou k dispozici s až 64GB eMMC úložištěm a až 8 GB paměti RAM.

Rychlé a pohodlné připojení

Studenti získají s novými Chromebooky Acer svižné a spolehlivé připojení k internetu; jsou vybaveny rychlou Intel Wi-Fi 6 802.11ax MU-MIMO. Oba Chromebooky mají také dva vyztužené porty USB 3.2 typu C s kompletní funkcionalitou, které lze využít k nabíjení notebooku i připojených zařízení, k přenosu dat rychlostí až 5 Gb/s a k připojení monitoru s vysokým rozlišením. Nechybí ani dva vyztužené porty USB 3.2 typu A a rozhraní Bluetooth 5.1.

Snadné nasazení, správa i zabezpečení; podpora Google Play

Pro správce IT bude snadné provádět aktualizace, konfigurovat aplikace, využívat rozšíření a zásady díky webové správě , která usnadňuje nasazení i správu nových Chromebooků. Slot pro zámek Kensington umožňuje jejich připevnění na vozíky nebo na stoly v laboratořích.

Díky automatické aktualizaci systému Chrome OS zůstanou studenti v bezpečí, chráněni před neustále měnícími se online hrozbami, jako jsou viry a malware. Rodiče si mohou na Chromebooky nainstalovat aplikaci Family Link, která usnadňuje stanovení základních pravidel, když jejich děti zkoumají internet. Family Link umožňuje rodičům jednoduše nastavit denní limity času stráveného na obrazovce, přizpůsobit seznam webů a aplikací, které jejich děti mohou používat, a dokonce jim spravovat účet Google, nebo v případě potřeby vzdáleně v Chromebooku uzamknout dohlížené účty.

Zařízení Acer Chrome OS podporují přihlášení více uživatelů, takže se každý student může jednoduše přihlásit ke svému jedinečnému účtu, kde jsou jeho projekty, Gmail a další informace v bezpečí, i když dojde ke ztrátě nebo odcizení Chromebooku. Úložiště na Disku Google chrání soubory, dokumenty a fotografie bezpečně uchované v cloudu a zajišťuje, že je vždy k dispozici aktuální verze. Kromě toho Zero-touch registrace umožňuje IT oddělením Chromebooky automaticky zapsat do správy školy, jakmile se s nimi studenti připojí k internetu.

Nastavení přístupu je synchronizováno napříč všemi zařízeními Chrome OS, takže když studenti přechází mezi sdílenými zařízeními nebo se přihlašují doma pomocí svého účtu G Suite for Education, jejich nastavení se automaticky aktualizuje. Nové Chromebooky Acer plně podporují aplikace z obchodu Google Play™, takže studenti budou mít přístup k webovým aplikacím pro Android a Chrome, aby se mohli učit, zkoumat, bavit a provozovat další aktivity.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook Spin 512 (R853TA) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu 2021 za cenu od 399 €.
  • Acer Chromebook Spin 511 (R753T) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu 2021 za cenu od 369 €.

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje.

Tiskové zprávy

Diskuse