Acer uvádí na trh dva nové 11,6" Chromebooky pro vzdělávání

21. 1. 2021 16:35    Rubrika: Tiskové zprávy

Společnost Acer představila dva nové 11,6" Chromebooky určené pro vzdělávací trh a vybavené funkcemi, které mají škole usnadnit digitalizaci. Díky splnění armádních standardů odolnosti mohou rodiče důvěřovat tomu, že jsou zařízení spolehlivá, Zero-touch registrace usnadňuje IT správcům jejich nasazení a studenti si mohou vychutnat rychlou odezvu systému Chrome OS.

Acer uvádí na trh dva nové 11,6" Chromebooky pro vzdělávání
  • Acer Chromebook 511 je vybaven výpočetní platformou Qualcomm Snapdragon 7c, která zajišťuje trvale vysoký výkon a neuvěřitelně dlouhou výdrž na baterii; navíc studentům umožňuje bezpečné a spolehlivé 4G LTE připojení moderní a neomezené vzdělávání
  • Acer Chromebook 311 je spolehlivé a snadno ovladatelné zařízení vybavené procesorem MediaTek MT8183, které se zaměřuje na K-12 studenty
  • Všechny modely splňují standard odolnosti MIL-STD 810H a řadu předních standardů ověřujících nezávadnost hraček, což uživatelům poskytuje klid na duši, aby se mohli soustředit na to, na čem skutečně záleží: na výuku

Acer Chromebook 511 — výuka bez hranic

Acer Chromebook 511 (C741L) je 11,6" notebook, který zjednodušuje proces tvorby digitálního výukového prostředí díky řadě funkcí, které budou přínosem jak pro studenty, kteří zařízení používají, tak pro školní IT správce. Výpočetní platforma Qualcomm Snapdragon 7c umožňuje až 20hodinovou výdrž na baterii a navíc nabízí efektivní výkon, který drží krok s tím, co studenti pro výuku potřebují. Acer Chromebook 511 díky Snapdragonu 7c také nabízí vestavěné 4G LTE připojení, které pomáhá chránit citlivá data uživatelů a poskytuje rychlý a spolehlivý přístup k výukovým aplikacím v cloudu — umožňuje studentům učit se prakticky kdekoli. Díky hmotnosti pouhých 1,3 kg je tento tenký a lehký notebook natolik snadno přenosný, že jej mohou jednoduše přenášet mezi třídami studenti všech věkových kategorií.

Acer Chromebook 511, který se může pochlubit nárazuvzdorným tělem testovaným dle standardu MIL-STD 810H, je více než schopný odolat nástrahám každodenního opotřebovávání. Acer Chromebook 511 má také rozšířené konzoly a zpevněné porty, které mu pomáhají čelit hrubému zacházení, zatímco jeho jedinečný systém odtokových kanálků zabudovaný do jeho klávesnice pomáhá chránit vnitřek notebooku před náhodným politím. Mechanicky ukotvené klávesy slouží k tomu, aby klávesy zůstaly na svém místě a usnadňují IT pracovníkům opravy.

Díky Zero-touch registraci může IT oddělení bez rozbalování odeslat jak Acer Chromebook 511, tak Acer Chromebook 311, které se automaticky zaregistrují do správy školy, jakmile se s nimi koncoví uživatelé připojí k internetu.

Acer Chromebook 311 — navržen tak, aby vydržel školní den

Acer Chromebook 311 (C722) byl navržen speciálně pro studenty K-12 a ty, kteří na ně dohlížejí. Jde o spolehlivé zařízení s procesorem MediaTek MT8183, které bylo navrženo v souladu s řadou průmyslových standardů odolnosti a bezpečnosti. Podle standardu MIL-STD 810H[1, 2] dokáže tento notebook přežít pády z výšky až 122 cm a až 60kg zátěž na víku, a to i díky nárazníku pohlcujícím rázy a vylepšenému designu interiéru. Zvláštní pozornost byla věnována klávesnici Chromebooku. Ta dokáže odolat objemu vody až 330 ml a její klávesy byly mechanicky ukotveny pomocí dvou křídel sahajících pod základnu a jsou tak chráněny před vyjmutím nenechavými prsty.

Acer Chromebook 311 (a Acer Chromebook 511) ztělesňuje snahu navrhnout zařízení, které nejenže dokáže přežít nástrahy typického školního dne, ale je také vhodné i pro malé děti. Bylo vytvořeno v souladu s dvojicí předních bezpečnostních standardů pro hračky. Plastové povrchy počítače byly přísně testovány a certifikovány podle normy ASTM F963-16 pro bezpečnost hraček a zařízení také splňuje normu UL/IEC 60950-1 , která zahrnuje vše, od bezpečnosti chemikálií a materiálů až po ostré hrany, aby zajistila, že je Chromebook Acer 311 bezpečný a vhodný pro používání mladšími dětmi.

Acer Chromebook 311 nabízí vysokou odolnost a klid na duši, takže uživatelé mohou trávit méně času staráním se o zařízení a více tím, na čem opravdu záleží: na výuce. Chromebook vydrží v provozu na baterii až 20 hodin, takže hravě zvládne být v provozu po celý školní den, aniž by bylo zapotřebí ho nabíjet. Je vybaven také řadou funkcí pro zdokonalení společné výuky, například volitelným dotykovým displejem, HDR webkamerou s širokým záběrem vhodným pro online kurzy a všemi výhodami systému Chrome OS: rychlejším nabíháním, snadno ovladatelným rozhraním, integrovanou ochranu před malwarem, nebo přístupem k milionům aplikací pro Android v obchodě Google Play.

Podpora aplikací

Nové modely Acer Chromebook 511 a Acer Chromebook 311 podporují aplikace dostupné prostřednictvím Google Play i webové aplikace, takže uživatelé budou mít přístup ke všem svým oblíbeným aplikacím pro produktivní a kreativní práci, služby a další činnosti.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook 511 (C741L) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu za cenu od 399 €.
  • Acer Chromebook 311 (C722) bude v oblasti EMEA k dispozici v březnu za cenu od 269 €.

Přesné parametry, ceny a dostupnost se může lišit v závislosti na zemi prodeje.

Tiskové zprávy

Diskuse